Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Γ. Κασαπίδης: Προγραμματίζουμε, σχεδιάζουμε και διεκδικούμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στοχευμένες, άμεσες ενισχύσεις και παρεμβάσεις για την αγροτική ανάπτυξης της Περιφέρειας…

  Στις Βρυξέλλες βρέθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, όπου συναντήθηκε με υψηλόβαθμα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας, για θέματα  της νέας ΚΑΠ και τις δυνατότητες  που ξετυλίγονται και διαμορφώνονται για τη Δυτική Μακεδονία.
  Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις γεωργικές ενισχύσεις,  της πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων του τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων και του κρέατος, της βιολογικής γεωργίας και της μελισσοκομίας.
  Ο κ. Κασαπίδης στις συζητήσεις με τους αρμόδιους προϊσταμένους της DG AGRI που διαμορφώνουν και εισηγούνται πολιτικές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο, αναφέρθηκε στις προοπτικές που ανοίγονται με τη νέα κοινή αγροτική πολιτική, καθώς η γεωργία στην Ε.Ε. γίνεται πιο δίκαια, πιο πράσινη και πιο προσανατολισμένη στα αποτελέσματα.
  Η Κοινή Αγροτική Πολιτική είναι καίριας σημασίας, σημείωσε από τις Βρυξέλλες ο Περιφερειάρχης, για τη διασφάλιση του μέλλοντος της γεωργίας, της μελισσοκομίας  και της δασοκομίας καθώς και για την επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.
  Παράλληλα ο κ. Κασαπίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δυνατότητες που διαμορφώνονται για τη Δυτική Μακεδονίας με τη νέα ΚΑΠ τονίζοντας: «πως η Περιφερειακή Αρχή, επιδιώκει να διασφαλίσει ένα βιώσιμο μέλλον για τους ανθρώπους της γης και του πρωτογενή τομέα, με στοχευμένες, άμεσες ενισχύσεις και παρεμβάσεις υπέρ της αγροτικής ανάπτυξης της Περιφέρειας».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.