Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Παρουσίαση της συμμαχίας «Πράσινο & Μωβ» στη Φλώρινα…

  Συνέντευξη τύπου θα δώσουν στελέχη και υποψήφιοι της Συμμαχίας Πράσινο και Μωβ το Σάββατο 29/4/ στις 12.μ.μ στο Επιμελητήριο Φλώρινας. Το «Πράσινο και Μωβ» είναι συμμαχία επτά κομμάτων και κινήσεων  (Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινοι, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, Πράσινοι – Αλληλεγγύη, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας, οικοφεμινιστικό qυίνιμα Κύκλος) για σύγχρονες, βιώσιμες, οικολογικές, οικονομικές και κοινωνικές απαντήσεις, με αλληλεγγύη και σεβασμό σε ανθρώπους, φύση και ζώα, σε μια πράσινη και ομόσπονδη Ευρώπη.
  Η συμμαχία «Πράσινο και Μωβ» συμμετέχει με πλήρεις συνδυασμούς στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.
  Η συμμαχία «Πράσινο και Μωβ» αποτελεί το σημείο συνάντησης του πράσινου κινήματος της πολιτικής οικολογίας με τα νέα πανευρωπαϊκά πολιτικά ρεύματα όπως το κίνημα των Πειρατών, της πολιτικής φιλοζωίας και το πανευρωπαϊκό, πραγματιστικό και προοδευτικό κίνημα Volt Europa.
  Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ήδη οι δυνάμεις αυτές συμπορεύονται σε μεγάλο βαθμό, με επιτυχία, στην πολιτική ομάδα των Πράσινων/EFA στο Ευρωκοινοβούλιο και σε άλλα διεθνή προοδευτικά φόρα διαλόγου.
  Η συμπόρευση αυτή και στη δική μας χώρα ανταποκρίνεται στην ανάγκη, οι αντίστοιχες πολιτικές προτάσεις να βγουν επειγόντως στο προσκήνιο: αυτόνομα, διακριτά, δυνατά. Κανένα από τα σημερινά κοινοβουλευτικά κόμματα, άλλωστε, δεν μπόρεσε να ενσωματώσει τις πράσινες προτάσεις και αναγκαίες θεσμικές αλλαγές και αναγκαίες θεσμικές αλλαγές, παρά τις κατά καιρούς διακηρύξεις τους.
  Το μεγάλο πολιτικό κενό στη σημερινή Ελλάδα είναι η απουσία των Πράσινων Προτάσεων, των μόνων που μπορούν να ενισχύσουν την Κοινωνική Ισότητα, που προσφέρουν Βιωσιμότητα στην Ειρήνη, την Ευημερία και την Ελευθερία, που προασπίζουν την Κοινή Ευημερία ανθρώπων, ζώων και φύσης.
  Κοινός στόχος είναι να οικοδομήσει επιτέλους η χώρα μας, βιώσιμες απαντήσεις για να προστατεύσει αποτελεσματικά την κοινωνία και το μέλλον της. Χρειαζόμαστε προτάσεις που να αντιμετωπίζουν ταυτοχρόνως τις διάφορες αλληλένδετες κρίσεις (κλιματική, οικολογική, υγειονομική, προσφυγική, κοινωνική, δημοκρατίας), τη στρεβλή αγορά και τις κοινωνικές ανισορροπίες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.