Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Η αναβίωση του εθίμου «Λάζαρα» από τον Δήμο Φλώρινας και πολιτιστικούς συλλόγους… (ΒΙΝΤΕΟ)

  Το έθιμο «Λάζαρα» αναβίωσε το πρωί του Σαββάτου 8 Απριλίου ο Δήμος Φλώρινας, σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους, στην κεντρική πλατεία Γ. Μόδη της πόλης. Στο έθιμο συμμετείχαν μέλη των χορευτικών τμημάτων του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης», του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας και του Αμύντα Σκοπιάς.
  Τους παρευρισκόμενους, που γέμισαν το χώρο της πλατείας, καλωσόρισε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, που ευχήθηκε για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, τονίζοντας παράλληλα τη μεγάλη σημασία που έχει η διατήρηση των ηθών και εθίμων μας.



  Στις ρίζες και στα βαθύτερα νοήματα του εθίμου «Λάζαρα» αναφέρθηκε η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας κα Χριστίνα Γκόλνα, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Σωτήρης Βόσδου.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.