Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Ανακοίνωση της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Φλώρινας σχετικά με τον αγώνα Μελιτέα Μελίτης – Ερμή Αμυνταίου…

  Το Δ.Σ του Συνδέσμου Διαιτητών Φλώρινας και η Επιτροπή Διαιτησίας, έχει επιλέξει όλα τα χρόνια να μην απαντά σε «καταγγελίες» που στόχο έχουν να δυναμιτίζουν το κλίμα και να θέτουν σε κίνδυνο την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Φλώρινας.
  Ωστόσο όταν υπάρχουν άστοχες και άδικες κατηγορίες εναντίον μελών μας, οφείλουμε να πάρουμε θέση και να προασπίσουμε την τιμή και την υπόληψη των συναδέλφων μας.
  Αναφερόμαστε φυσικά στην ανακοίνωση που ανάρτησε στην σελίδα της στο Facebook η «διοίκηση» του Ερμή Αμυνταίου (ακόμα ψάχνουμε να βρούμε τους υπογράφοντες καθώς δεν αναφέρεται ο συντάκτης απλά αόριστα αναγράφεται το Δ.Σ του Συλλόγου) και με την οποία κάνουν λόγο για το παιχνίδι Μελιτέας Μελίτης – Ερμής Αμυνταίου στις 08/04/2023.
  Αναφορικά λοιπόν με το παιχνίδι και με βάση το Φύλλο Αγώνα το οποίο υπέγραψαν ανεπιφύλακτα οι αρχηγοί και των δύο ομάδων (αυτό σημαίνει ότι συμφωνούν με όσα αναγράφονται εκεί), αλλά και τις εκθέσεις των παρατηρητών διαιτησίας και αγώνα, έχουμε να δηλώσουμε τα κάτωθι:
Α) Δεν αναφέρεται τίποτα στην ανακοίνωση του Ερμή Αμυνταίου για την παρουσία του προπονητή κ. Έλκα Ιωάννη στο αγωνιστικό χώρο ενώ ήταν τιμωρημένος και είχε απαγόρευση εισόδου. Ο κ. Έλκας, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τις αποφάσεις της διοργανώτριας αρχής, εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο τόσο στην διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου, όσο και στο τέλος του αγώνα, διαμαρτυρόμενος έντονα προς τους διαιτητές και δυναμιτίζοντας το κλίμα σε ένα πολύ κρίσιμο για την έκβαση του πρωταθλήματος παιχνίδι.
Β) Δεν αναφέρεται τίποτα στην «ανακοίνωση» του Ερμή Αμυνταίου για την απαράδεκτη συμπεριφορά του παράγοντα Μαρκόπουλου Γιάννη, όταν μετά την επίτευξη του τέρματος με το οποίο ισοφάρισε η ομάδα του Αμυνταίου, έσπρωξε και προπηλάκισε τον Παρατηρητή του αγώνα με συνέπεια να αποβληθεί από τον διαιτητή της αναμέτρησης και να δυναμιτίσει και αυτός ακόμα περισσότερο το κλίμα.
Γ) Ο κ. Ψαλλίδας με λεπτομέρεια κατέγραψε τα συμβάντα που σημειώθηκαν στο φύλλο αγώνα το οποίο όπως τονίσαμε παραπάνω, συνυπέγραψαν ανεπιφύλακτα και οι δύο αρχηγοί. Ωστόσο αναφέρθηκε ένας τραυματισμός ποδοσφαιριστή από τον αρχηγό της ομάδας του Αμυνταίου, ο οποίος εισήλθε σε γνώση του διαιτητή 15 λεπτά μετά την λήξη του αγώνα και ενώ συντασσόταν το φύλλο αγώνα στα αποδυτήρια και φυσικά αναγράφηκε και αυτό στα συμβάντα.
Δ) Όσο αφορά την είσοδο των φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο, πράγματι σημειώθηκε μια ολιγόλεπτη διακοπή μετά την εξύβριση ενός ποδοσφαιριστή του Ερμή από ποδοσφαιριστή του Μελιτέα, η οποία έχει καταγραφεί και αυτή στο φύλλο αγώνα. Να σημειώσουμε ότι ο ποδοσφαιριστής του Μελιτέα που με την συμπεριφορά του προκάλεσε την σύρραξη, αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή.
Ε) Τέλος ο κ. Ψαλλίδας και η υπόλοιπη διαιτητική ομάδα βαθμολογήθηκαν με άριστα από τον παρατηρητή διότι είχαν μια αντικειμενική διαιτησία με απόλυτη προσήλωση στους κανόνες του παιχνιδιού και κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο (οχτώ κίτρινες κάρτες και μία κόκκινη δόθηκαν σε ποδοσφαιριστές της γηπεδούχου ομάδας).
  Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε ότι μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση η «σχεδιασμένη επίθεση» στο πρόσωπο του κ. Ψαλλίδα, Γενικού Γραμματέα του Συνδέσμου μας και ενεργού μέλους για πάνω από 25 χρόνια. Το γεγονός μάλιστα ότι βγαίνει μια ανακοίνωση αυτήν την περίοδο, όταν πριν μία εβδομάδα ο Ερμής Αμυνταίου με τον ίδιο διαιτητή πανηγύρισε την κατάκτηση του κυπέλλου και έδινε συγχαρητήρια για την διαιτησία, μας βάζει σε σκέψεις για τους σκοπούς που υπηρετεί η συγκεκριμένη ανακοίνωση.
  Η ακεραιότητα και η εντιμότητα του κ. Ψαλλίδα, μετά από τόσα χρόνια προσφοράς στον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, όπως και των υπόλοιπων μελών του Συνδέσμου μας δεν αμφισβητείται.
  Επίσης η προσπάθεια που κάνουν όλα τα μέλη του Συνδέσμου Διαιτητών με συνεχή παρουσία στα γήπεδα των παιδικών πρωταθλημάτων και αφιλοκερδώς , καταδεικνύουν το ενδιαφέρον και την ανιδιοτέλεια των μελών μας για αυτό που ονομάζεται ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
  Τα μέλη μας κατά καιρούς έχουν δεχτεί επιθέσεις από ανθρώπους που θέλουν να ονομάζονται παράγοντες αλλά το μόνο που κάνουν είναι να «τραμπουκίζουν» σε κάθε αγώνα.
  Καλούμε λοιπόν όλους τους υγιείς φιλάθλους και ανθρώπους που αγαπούν το ποδόσφαιρο της Φλώρινας να απομονώσουν αυτές τις παραβατικές συμπεριφορές και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να κάνουμε το ποδόσφαιρό μας καλύτερο.
  Επίσης καλό θα είναι οι ομάδες να απευθύνονται στα αρμόδια όργανα, όπως είναι η ΕΠΣ Φλώρινας και ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Φλώρινας, προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που προκύπτουν στους αγωνιστικούς χώρους και όχι να εκφέρουν απόψεις στο διαδίκτυο οι οποίες το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να δημιουργούν εντάσεις και δεν φέρνουν κανένα θετικό αποτέλεσμα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Καλό Πάσχα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΩΜΑΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.