Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Ενημερωτικές Συναντήσεις για την Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων στο Δήμο Πρεσπών…

  Στα πλαίσια του έργου «Βιώσιμες και σχεδόν Μηδενικών Εκπομπών Κοινότητες και ο ρόλος των Δημόσιων Κτιρίων/ Sustainable and almost zero-emission communities and the role of public buildings» με ακρωνύμιο «nZECom», ο Δήμος Πρεσπών, διοργανώνει 2 ενημερωτικές συναντήσεις για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου σχετικά με τις δράσεις του έργου και ιδίως με την ενεργειακή αποδοτικότητα του κτιριακού αποθέματος των Πρεσπών, καθώς και τις απόψεις των κατοίκων γύρω από τις ενεργειακές ανάγκες τους.
  Στα πλαίσια το έργου έγινε η μετατροπή των κτιρίων του παιδικού σταθμού Πρεσπών και του Δημαρχείου Πρεσπών σε κτίρια μηδενικών εκπομπών με την ενεργειακή τους αναβάθμιση (εγκατάσταση μόνωσης στο κέλυφος και τη στέγη και συστήματος ενεργειακής διαχείρισης) την εγκατάσταση αντλιών θερμότητας για τον εξηλεκτρισμό των αναγκών θέρμανσης και φωτοβολταϊκών σταθμών για την παραγωγή της απαιτούμενης ενέργειας.
  Στις συναντήσεις θα παρουσιαστούν και τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη με προσωπικές συνεντεύξεις και χρήση δομημένου ερωτηματολογίου κατά την περίοδο 30/6/2021 – 29/9/2021.
Κρυσταλλοπηγή 03/04/2023, 11:00 – 13:00, στο ξενοδοχείο Κρυστάλ
Λαιμός Πρεσπών 05/04/2023, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Λάζαρος Ναλπαντίδης» του Δήμου Πρεσπών
Εταίροι του έργου είναι:
- Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (επικεφαλής εταίρος)
- Δήμος Devol (Αλβανίας)
- Δήμος Νεστορίου
- Δήμος Πρεσπών
  Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα INTERREG-IPA CBC Ελλάδα Αλβανία 2014-2020 (κωδικός ΟΠΣ 5042958) και συγχρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κατά 15% από εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.