Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Καθηγητής πρώτης βαθμίδας στο Πανεπιστήμιο του Όσλο αναγορεύτηκε ο Αμυνταιώτης Θοδωρής Ρακόπουλος…

  Συγχαρητήρια κι ευχές στο λεβένταρο μας, γιο κι αδελφό, τον ποιητή Θοδωρή Α. Ρακόπουλο, που από Αναπληρωτής Καθηγητής στην Έδρα «Κοινωνικής Ανθρωπολογίας» του Παν/μιου του Όσλο, αναγορεύτηκε σε Καθηγητή Πρώτης Βαθμίδας, της αντίστοιχης Έδρας, σε ηλικία 41 ετών!!!
  Η κρίση του έγινε από 3 καθηγητές ξένων Παν/μιων, ο ένας των οποίων, του Χάρβαρντ!
  Υπάρχει ευτυχώς έξω, ένας κόσμος, περά από θεόστραβους, πατριδοκάπηλους, φτηνιάρικους εθνικισμούς, «δικά μας παιδιά», οικογενειοκρατία, κομματοκρατία, αναξιοκρατία και το «κακό μας συναπάντημα»!!!
  Απέχουν οι άνθρωποι, παρασάγγες, απ’ τα γνωστά μας, ενός Βαλκάνιου επαρχιωτισμού, της «Ευρωπαίας» Ελλάδας μας… Αυτής, που ψάχνει (αλίμονο), στα συντρίμμια δυο τρένων, που τρέχαν στα τυφλά αντίθετα, στην ίδια γραμμή, τον 21ο αιώνα, αν... υπάρχει «τηλεδιοίκηση» στο σταθμό της Λάρισας!!!!
  Να ‘σαι πάντα καλά λεβέντη μας… κι ας είσαι μακριά μας!
Άγγελος, Ρούλα, Κώστας
 

2 σχόλια:

  1. Τον Θοδωρή Ρακόπουλο τον γνώρισα στο τραίνο με προορισμό το Αμύνταιο, προπαραμονή των Χριστουγέννων το 2006.
    Επί τρεις ώρες μιλούσαμε και δεν καταλάβαμε πως πέρασε η ώρα ... Κάπου προς την Άρνισσα έμαθα πως είναι γιος του Άγγελου Ρακόπουλου. Η συζήτησή μας, ατελείωτη, για τα ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια, για τα ελληνικά και ξένα συγγράμματα. Τον θαύμασα για το ανοιχτό πνεύμα του και τα εσωτερικά του χαρίσματα.
    Από τότε παρακολουθώ την πορεία του. Όσες φορές ήρθε στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη, ήμουν εκεί.
    Η ποίησή του έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, έχει διαγράψει μία πορεία πρωτότυπη και ανεπανάληπτη με συνέπεια, ευθύνη που μαζί με την πρωτοτυπία της νεωτερικής εκφραστικής, συνιστούν τα κύρια χαρακτηριστικά της ποίησής του.

    Θερμά συγχαρητήρια Θοδωρή για την ακαδημαϊκή σου εξέλιξη, να είσαι υγιής και πάντα το έργο σου να αποτελεί φωτεινή επιγραφή στον διεθνή πνευματικό ορίζοντα.

    Μαρίνα Κάγκα
    Επιμελήτρια Πανεπιστημιακών Συγγραμμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για την εκλογή σου Θοδωρή Ρακόπουλε, καθώς και για όλη σου την πορεία, ακαδημαϊκή και συγγραφική!!!

    Συγχαρητήρια ΑΘΡ για το γιο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.