Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Πρ. Εμφιετζόγλου: «Το Πρωτοδικείο της Φλώρινας εμμένει σε λάθος απόφαση. Απέρριψε τις ενστάσεις που υπεβλήθησαν για την αναγνώριση Σωματείου «Μακεδονικής» Γλώσσας»...

  Με νέα απόφασή του, το Πρωτοδικείο Φλώρινας απέρριψε τις ενστάσεις που υπεβλήθησαν για την αναγνώριση Σωματείου στην Ελλάδα «Μακεδονικής» Γλώσσας. Οι ενστάσεις υπεβλήθησαν από την Πατριωτική Ένωση και άλλους φορείς και πρόσωπα.
  Με απόλυτα τεκμηριωμένο τρόπο, οι ενστάσεις αμφισβήτησαν τη νομική βάση μιας τέτοιας αποφάσεως, η οποία δεν στοιχειοθετείται και από καμία πρόνοια της Συμφωνίας των Πρεσπών. Υπέδειξαν επίσης τους προφανείς κινδύνους εργαλειοποιήσεως της δήθεν «Μακεδονικής» γλώσσας για την προβολή ισχυρισμών περί υπάρξεως «Μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα.
  Η εμμονή του Πρωτοδικείου Φλώρινας σε μια λάθος και εθνικά επικίνδυνη απόφαση, θέτει την Ελληνική Δικαιοσύνη προ των ευθυνών της. Θέτει επίσης την Κυβέρνηση, που συνέπλευσε με τους πρωταγωνιστές της Συμφωνίας  των Πρεσπών  και την υποστηρίζει σήμερα ανεπιφύλακτα, μπροστά στις συνέπειες και τις παρενέργειες που προκαλεί αυτή, ακόμη και όταν δεν προβλέπει την αναγνώριση «Μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα.
  Η Πατριωτική Ένωση δεν πρόκειται να δεχθεί ως τελεσίδικη την απόφαση του Πρωτοδικείου της Φλώρινας, που έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση όχι μόνο με τα αισθήματα του Ελληνικού λαού, αλλά και με το Ελληνικό δίκαιο, όπως αυτό εκφράζεται και ερμηνεύεται από κορυφαίους νομικούς και δικαστικούς λειτουργούς της χώρας.
  Θα προσφύγει σε όλα τα δυνατά νομικά μέτρα και θα κάνει πιο έντονο ακόμη τον αγώνα της κατά της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών.
Ο Πρόεδρος
Πρόδρομος Εμφιετζόγλου
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
 

2 σχόλια:

  1. ..Μεχρι πριν 20 χρονια,η επισημη Τουρκια,αρνουνταν με φανατισμο,και φυλακισεις, την υπαρξη..Κουρδικης γλωσσας,μεχρι που τελικα,υποχωρησαν,στην αυταποδεικτη υπαρξη της!!!Ετσι συνηθως γινεται..στα Βαλκανια, την Ασια, και την Αφρικη!!!!Καποιες γλωσσες,εχουν.. αγκαθια, η, ειναι ανυπαρκτες,για τα καθεστωτα..Φυσικα, 10 εκατομυρια Ελληνες,ομοφωνα, συμφωνουμε, στην υπαρξη της ..Κουρδικης γλωσσας...Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εφ΄όσον κυριε δεν γνωριζεις ότι ο Αλεξανδρος τι ηταν και από
    καταγοταν μην γραφεις τέτοιο σχόλιο αλλα, επειδη τα σχόλια
    δεν επιτρεπονται πλέον εγω το εγραψα έστω να το διαβαση
    η διοικηση του Μπλόκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.