Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους εκτελεσθέντες πατριώτες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στην Τ.Κ. Αετού του δ. Αμυνταίου… (ΒΙΝΤΕΟ)

  Τη μνήμη των Ελλήνων πατριωτών που εκτελέσθηκαν στις 28 Μαρτίου του 1944 από τις Γερμανικές δυνάμεις κατοχής, τίμησε ο Δήμος Αμυνταίου, στην Τ.Κ. Αετού, το πρωί της Κυριακής 26 Μαρτίου 2023.
  Οι εκδηλώσεις για την 79η επέτειο μνήμης, ξεκίνησαν με την Πάνδημο δοξολογία στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καστοριάς  κ.κ. Καλλίνικου και στη συνέχεια, στο μνημείο πεσόντων, λίγο έξω από τον οικισμό, τελέσθηκε δέηση υπέρ πεσόντων με την παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας, των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, φορέων, συλλόγων, σχολείων και πλήθους κατοίκων της περιοχής.


  Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο συντ. εκπαιδευτικός Νικόλαος Λυπίτκας ενώ ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τους βουλευτές του νομού, Γ. Αντωνιάδη και Π. Πέρκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, Σ. Βόσδου, τον Δήμαρχο Αμυνταίου, Α. Μπιτάκη, τον Δ/κτης Α’ Συντάγματος Πεζικού, της Υποδ/κτού του Α.Τ. Αμυνταίου, εκπρόσωπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας, του Πρόεδρου Τ.Κ. Αετού, Κων/νου Γκιουλέκα, του Πρόεδρου του ΕΒΕ Φλώρινας Σ. Σαπαλίδη, καθώς και εκπρόσωπου της Εθνικής Αντίστασης, του Γυμνασίου και Δημοτικού Σχολείου, του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου, του Αθλητικού Συλλόγου και του Συλλόγου Γυναικών Αετού.

  Η εκδήλωση τιμής εις μνήμη των εκτελεσθέντων πατριωτών της περιοχής, ολοκληρώθηκε με δεξίωση που παρέθεσε ο δήμος Αμυνταίου και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αετού.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.