Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η 202η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου του 1821 στο Αμύνταιο… (ΒΙΝΤΕΟ)

  Πανηγυρικά και με την πρέπουσα λαμπρότητα γιορτάστηκε στην κωμόπολη του Αμυνταίου η μεγάλη Θεομητορική γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η 202η Εθνική επέτειος του ξεσηκωμού του Ελληνικού γένους ενάντια στους κατακτητές.
  Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν με την Πανηγυρική θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο ηρώων, η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου, Βυρώζη Ελισάβετ και η κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και από εκπροσώπους φορέων & οργανώσεων.
  Οι επετειακές εκδηλώσεις της Εθνικής Παλιγγενεσίας, κορυφώθηκαν με την παρέλαση μαθητών/τριών των σχολείων Α/βάθμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και Συλλόγων του δήμου Αμυνταίου.


 

1 σχόλιο:

  1. ..Οι πελαργοι,πιστοι στο ετησιο ραντεβου τους,πιασαν..στασιδι, στο τρουλο της Εκκλησιας μας και φετος ,25 Μαρτιου,σαν επισημοι,για τη γιορτη της μεγαλης αυτης μερας!!!''Τουρκοπουλια'',τα λεγαν,πριν 200 χρονια,οι Ελληνες,επειδη φτιαχναν φωλιες στους Τουρκικους μιναρεδες,που τοτε,ηταν τα ψηλοτερα κτισματα..Και στον ξεσηκωμο του 21,και στη γενικη,εθνικη εξαρση,και τους πανηγυρισμους,καποιοι πελαργοι γιναν στοχοι,στα καριοφιλια,των Ελληνων..αφου θεωρουνταν, οι αμοιροι πελαργοι..Τουρκοφιλοι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.