Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Σωματείο Εμπορικών και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φλώρινας: Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη…

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
  Η οργή που νιώθει ο λαός της χώρας μας, μετά το έγκλημα που σημειώθηκε στα Τέμπη και οι τεράστιες απεργιακές συγκεντρώσεις εργαζομένων και νεολαίας σε όλη την Ελλάδα την 8η Μάρτη, ανοίγουν το δρόμο για την κλιμάκωση του αγώνα, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους για τους 57 αδικοχαμένους συνανθρώπους μας.
  Η ΑΠΕΡΓΙΑ στις 16 Μάρτη να αποτελέσει έκφραση της οργής μας, της αγανάκτησης μας. Κανένας για δουλειά την ημέρα της απεργίας, όλοι στη συγκέντρωση, να νεκρώσουν οι χώροι εργασίας.
  Η απεργία της 8ης Μάρτη τσαλάκωσε την προσπάθεια συγκάλυψης του δολοφονικού εγκλήματος στα Τέμπη που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ και ανέδειξε τη διαχρονική ευθύνη και των προηγούμενων κυβερνήσεων των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.
  Είναι ξεκάθαρο, ότι όταν οι λαϊκές ανάγκες αντιμετωπίζονται με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων σακατεύονται σώματα και ψυχές. Όσο η προστασία της εργασίας και ζωής λογίζεται ως κόστος, τόσο θα μετράμε τραγωδίες.
  Στην Ελλάδα του 2023, του επιτελικού κράτους και της ψηφιακής μετάβασης, υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαθείς άδικα. Από τρένα τυφλά, από λεωφορεία χρέπια, από πλοία καρυδότσουφλα, από σχολεία ετοιμόρροπα, αλλά και χώρους εργασίας, όπου κάθε 4 μέρες έχουμε και ένα θανατηφόρο εργατικό έγκλημα!
  Για τους κυβερνώντες, παλιούς και σημερινούς, την μεγαλοεργοδοσία, όλα δικαιολογούνται από την «κακιά στιγμή», από τη «στραβή» που έτυχε στη βάρδιά τους, από το «ανθρώπινο λάθος» που είναι βολικές δικαιολογίες για να κρυφτούν οι δικές τους μεγάλες ευθύνες.
  Η εργατική τάξη, ο λαός, να πάρουν θέση και να δυναμώσουν την αντίσταση τους απέναντι σε ένα σύστημα που ξεχειλίζει από παντού η βρώμα του σάπιου, του ξεπερασμένου. Πάνω σε αυτό τον διαρκή αγώνα, θα καταφέρνουμε να επιβάλλουμε μέτρα προστασία της ζωής μας.
  Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η φωνή μας: «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό» και να επιβάλλει αυτό που έχουμε ανάγκη για το σήμερα και για το μέλλον των οικογενειών μας.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12:00πμ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΔΗ (ΚΑΝΟΝΙΑ)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.