Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας…

   Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Φλώρινας  συνήλθε  την  14η  Φεβρουαρίου 2023, ημέρα Κυριακή σε  έκτακτη  συνεδρίαση  με αφορμή την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης από το ΥΠΑΙΘ  και κατέληξε στο παρακάτω ψήφισμα:
  Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην προσπάθεια επιβολής των σχεδίων της πολιτικής ηγεσίας για την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και στην υλοποίησή της, στην κατηγοριοποίηση σχολικών μονάδων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 4692/2020 και Ν.4823/2021
  Το Υπουργείο Παιδείας προχωρεί στην υλοποίηση της ατομικής αξιολόγησης αποδεικνύοντας έτσι ότι πρόθεσή του δεν είναι η ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, αλλά η διαμόρφωση ενός ενδοσχολικού συστήματος καθοδήγησης, ελέγχου και εποπτείας, η δημιουργία ενός ιεραρχικού θεσμικού πλαισίου ατομικής αξιολόγησης, η υποβάθμιση του συλλόγου διδασκόντων και η ενίσχυση των μονοπρόσωπων οργάνων, η εντατικοποίηση της γραφειοκρατίας και η διαμόρφωση ενός μοντέλου διοικητικής ιεραρχίας.
  Αυτές οι εκπαιδευτικές πολιτικές βρίσκονται μακριά από τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου και την διασφάλιση των εργασιακών κεκτημένων των εκπαιδευτικών.
  Η ευθύνη για τη διαμόρφωση και τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου μεταφέρεται από το κράτος στους εκπαιδευτικούς στοχοποιώντας το  έτσι έναντι των ιδιωτικών.
  Επιχειρεί να παρέμβει στη λειτουργία και το περιεχόμενο του σχολείου κι αυτό φαίνεται καθαρά τόσο από τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων (π.χ. παροχή μορίων για την ατομική αξιολόγηση και την επιλογή στελεχών) όσο και από την πραγματική τους αποτύπωση και στοχοθεσία.
- Κηρύσσουμε  απεργία-αποχή από τις διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης που προβλέπονται από τον νόμο 4823/21
- Κηρύσσουμε τρίωρες στάσεις εργασίας, υλοποιώντας τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε., προκειμένου να είναι καλυμμένοι όλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες από κάθε άλλη διαδικασία της ατομική αξιολόγησης που προβλέπεται εντός διδακτικού ωραρίου (π.χ. δειγματικές διδασκαλίες).
Επίσης αιτούμαστε :
- Την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών οι οποίοι χρησιμοποιούνται ως μοχλός πίεσης, εκβιαστικά από την κυβέρνηση για την υλοποίηση της ατομικής αξιολόγησης!
- -Τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία καθώς και την κατάργηση του προσοντολόγιου.
- Όλοι οι εκπαιδευτικοί αντιδρούμε γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών.
  Θα συνεχίσουμε τον αγώνα του κλάδου ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση και τα νομοθετήματα όλων των κυβερνήσεων ως τώρα απέναντι στους ν.4692/2020 και 4823/2021
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.