Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Δήμος Φλώρινας: «Πλήρης άγνοια ή εμμονή;»…

  Την οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο Δήμος Φλώρινας, όταν παρέλαβε την διοίκηση η παρούσα δημοτική αρχή, περιέγραψε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Βασίλειος Χατζητιμοθέου στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου καταθέτοντας μάλιστα και σχετικό έγγραφο προς απόδειξη των λεγομένων του.
  Ο κ. Χατζητιμοθέου ανέφερε πως «πριν περίπου μία εβδομάδα υπήρξε η ανακοίνωση υποψηφιότητας του πρώην δημάρχου, όπου εκεί αναφέρθηκαν κάποια νούμερα. Αναφέρθηκαν λοιπόν, μεταξύ άλλων, ότι υπήρχαν 7 εκ. ευρώ στα ταμεία του Δήμου Φλώρινας. Παρουσιάστηκε λοιπόν μία σελίδα ενός εγγράφου, το οποίο όμως αυτό έγγραφο αποτελείτο και από άλλες σελίδες οι οποίες δεν δημοσιεύτηκαν. Στο έγγραφο αυτό λοιπόν προέκυπτε ότι υπήρχε ένα ποσό των 7 εκ. ευρώ.
  Για να γνωρίζει όμως ο κόσμος και οι δημοτικοί σύμβουλοι, από τα 7 εκ. ευρώ, τα 5 εκ. ευρώ ήταν έκτακτα ειδικευμένα έσοδα, που σημαίνει ότι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για οτιδήποτε άλλο πέραν του συγκεκριμένου σκοπού για τον οποίο είχαν μπει π.χ. ΣΑΤΑ.
  Συνεπώς υπολείπονται δύο εκ ευρώ. Από αυτά τα 2 εκ., το 1,5 εκ. ευρώ ήταν έκτακτα ανειδίκευτα. Μέσα σε αυτά τα ανειδίκευτα όμως, το 1 εκ. ευρώ περίπου, πρέπει να κρατείται πάντοτε στα ταμεία του Δήμου γιατί αφορά μισθοδοσίες δύο μηνών προσωπικού τόσο του Δήμου Φλώρινας όσο και του ΝΠΔΔ.
 
Συνεπώς, από αυτά υπολειπόντουσαν 500.000 ευρώ και άλλα 480.000 ευρώ που ήταν τα τακτικά. Άρα, μιλάμε για πραγματικά χρήματα ύψους περίπου 1 εκ. ευρώ. Και την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα λεγόμενα και του πρώην δημάρχου που πολύ σωστά τα ανέφερε, υπήρχαν 2 εκ. ευρώ οφειλές σε προμηθευτές και 2.982.000 ευρώ σε δικαστικές αγωγές»
.
  Κλείνοντας τον λόγο του και μετά από παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην Δημάρχου Φλώρινας δήλωσε πως: «εγώ αναφέρθηκα σε συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία τα οποία είναι αδιαμφισβήτητα και στην διάθεση όλων των συνδημοτών. Αν ο πρώην Δήμαρχος εμμένει στα λεγόμενα του, δύο τινά συμβαίνουν. Ή έχει πλήρη άγνοια και δεν κατάλαβε που βρισκόταν όλα αυτά τα χρόνια που διοικούσε ή συνεχίζει να εμμένει σε λάθος στοιχεία για τους λόγους που ο ίδιος γνωρίζει. Ελπίζω οι συνδημότες μας να αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει...».
  Η παρούσα δημοτική αρχή "μιλάει" με επίσημα έγγραφα και με την γλώσσα της αλήθειας, χωρίς να επιδιώκει τοξικό κλίμα και φραστικές αντιπαραθέσεις που παραπέμπουν σε εποχές περασμένων δεκαετιών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.