Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας και βράβευση οργανισμών από το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας…

   Σε μια ασφυκτικά κατάμεστη αίθουσα του ΕΚΦ από θεσμικούς φορείς, εργαζομένους και εκπροσώπους σωματείων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου η εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας, καθώς και η βράβευση τριών οργανισμών από την κοινωνία των πολιτών για την προσφορά του στην κοινωνία της Φλώρινας.
  Ο πρόεδρος του ΕΚΦ, Σιάκος Κωνσταντίνος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχήθηκε να είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία, ειρήνη σε όλο τον κόσμο, προοπτική σε όλους με λιγότερη ανεργία και ασφαλή εργασία.
  Επίσης κατά την τοποθέτηση του αναφέρθηκε εν συντομία στο έργο που διατελέστηκε τα τελευταία 2 χρόνια από την διοίκηση του εργατικού κέντρου. Στάθηκε δε, στην πρωτοβουλία του ΕΚΦ τα τελευταία χρόνια να βραβεύει και να τιμά αξιέπαινες προσπάθειες.
  Κλείνοντας την τοποθέτηση του τόνισε πως «η επιλογή των βραβευθέντων γίνεται με κριτήρια που έχουν την οπτική γωνία των εργαζομένων πάντα.
 
Άλλωστε οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που βρίσκονται είτε μέσα στην αγορά, είτε στηρίζοντας κάποιο έργο κοινωφελούς σημασίας, είτε απολαμβάνοντας το.
  Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι, να προβάλουμε το έργο του κάθε βραβευθέντος και να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για τους υπόλοιπους στον κάθε τομέα. Είναι κατά την άποψη μας ιδιαίτερα σημαντικό να σε τιμούν οι εργαζόμενοι. Έχει την δική του σημασία.
  Αυτή η βράβευση έχει πλέον εξελιχθεί σε θεσμό. Θα είμαστε εδώ και τα επόμενα χρόνια να πράξουμε ανάλογα.
  Θα τιμήσουμε, τρεις οργανισμούς από το φάσμα της κοινωνίας των πολιτών, που ο καθένας του, από το δικό του θεματικό αντικείμενο, έχει σταθεί δίπλα στην κοινωνία. Βασικό μας κριτήριο πάντα είναι η ανιδιοτέλεια.
  Σαφώς δεν είναι μόνο αυτοί οι οργανισμοί που προσφέρουν στην κοινωνία και πρέπει να αναδειχθεί το έργο τους. Είναι και πολλοί άλλοι. Αρκεί μια καλοπροαίρετη ματιά και θα βρούμε πολλές αξιέπαινες πρωτοβουλίες».
  Την εκδήλωση χαιρέτισαν κατά σειρά ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Σωτήρης Βόσδου, η βουλευτής Φλώρινας κα Πέτη Πέρκα, ο δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Ανθιμός Μπιτάκης, ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης και ο γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ κ. Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.
  Στην συνέχεια αφού έγινε αναφορά σε κάθε στο κάθε πεδίο που δραστηριοποιείται ο καθένας οργανισμός, ακολούθησαν σύντομα βίντεο με το έργο του καθενός χωριστά και πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις μα την απονομή τιμητικών πλακετών.
Τιμήθηκαν με τη σειρά:
  Το Σωματείο Οικοδόμων & λοιπών Επαγγελμάτων Λεχόβου «Ο Άγιος Παντελεήμων» διότι, για πάνω από έναν αιώνα, έχει επιδείξει πλούσιο έργο και έχει πρωτοστατήσει σε αγώνες για τα δικαιώματα των μελών του και όχι μόνο. Αξίζει να σημειωθεί πως το παραπάνω σωματείο ιδρύθηκε το 1914 και αποτελεί από τα πρώτα 10 συνδικαλιστικά σωματεία της χώρας.
  Το γραφείο Εθελοντισμού του δήμου Φλώρινας για τις άοκνες προσπάθειες του για την εμπέδωση του εθελοντικού ιδεώδους. Πιστεύουμε ότι ο εθελοντισμός ως οργανωμένη προσφορά υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κινήματα των τελευταίων δεκαετιών και ταυτίζεται με τον όρο φιλανθρωπία που χρησιμοποιήθηκε κατά την κλασική εποχή για να αποδώσει την αγάπη για τον συνάνθρωπο.
  Την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας για τη συμβολή και τη στήριξη της στους κατοίκους της περιοχής μας, καθώς και για την πολύτιμη βοήθεια της  στον αγώνα μας για το κόστος θέρμανσης. Επίσης για τις παρεμβάσεις τις υπέρ των καταναλωτών απέναντι σε μια αγορά στην οποία υπάρχει αναρχία και κερδοσκοπία.
  Στη συνέχεια ακολούθησε η κοπή Βασιλόπιτας όπου ο πρώτος τυχερός της βραδιάς κέρδισε μια δωροεπιταγή 100,00€ από σούπερ μάρκετ και ο δεύτερος δύο τοπικά μπουκάλια κρασί.
Περισσότερα, ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.