Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Ενωμένοι και αποφασισμένοι οι αγρότες του δήμου Αμυνταίου, στέλνουν αγωνιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση: «Να δοθεί άμεση και αποφασιστική απάντηση στην κοροϊδία»… (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Πρόκριμα της συνέχισης του αγώνα για τη δικαίωση των αιτημάτων τους αποτέλεσε η μαζική συμμετοχή των αγροτών του δήμου Αμυνταίου, με την συγκέντρωση των αγροτικών τους μηχανημάτων, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στις πλατείες των χωριών.
  Όλα δείχνουν πως πιο αποφασιστικός και καλύτερα οργανωμένος θα είναι φέτος ο αγώνας των αγροτών, καθώς, στο κάλεσμα  της Πανελλήνιας Επιτροπής Μπλόκων, συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση – πρόβα μέτρησης των δυνάμεων τους, με μελλοντικό
στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με μπλόκα σε εθνικούς δρόμους.
  Στο δήμο Αμυνταίου, κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν -με τον συντονισμό του Αγροτικού Συλλόγου δήμου Αμυνταίου και του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας & Νότιας  Λεκάνης Βεγορίτιδας-, στις πλατείες των Τοπικών Κοινοτήτων Μανιακίου, Φαραγγίου, Φιλώτα, Πελαργού και Αντιγόνου, στην δε Τ.Κ. Βεγόρας, πραγματοποιήθηκε αγιασμός από τον ιερέα του χωριού, για μια καλή φετινή σοδιά.
  Να τονίσουμε πως σε χθεσινή του απάντηση σε ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα: «Αποζημίωση καλλιεργειών στους παραγωγούς επιτραπέζιων ροδάκινων, συμπύρηνων, βερίκοκων, μήλων και καστάνων», ο Αγροτοκτηνοτροφικός
Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας & Νότιας  Λεκάνης Βεγορίτιδας, με Δελτίο Τύπου αναφέρει:
  «Το υπουργείο και η κυβέρνηση φαίνεται να αγωνιά και να έχει πανικό βλέποντας κάθε μέρα δεκάδες αγροτικούς συλλόγους να παίρνουν αποφάσεις για συμμετοχή στο πανελλαδικό κάλεσμα της ΠΕΜ, να βγουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών στις 22 Γενάρη. Νομίζουν ότι με τα ψίχουλα που ανακοίνωσαν ότι θα μοιράσουν θα καθίσουμε στον καναπέ.
  Δεν γίνεται κανένας λόγος για τα ενιαία πανελλαδικά αιτήματα που βάζουν όλοι οι αγροτοκτηνοτροφικοί σύλλογοι.
 
Δεν κάνουν κουβέντα για αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής ρεύματος, κατώτατες εγγυημένες τιμές, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.
  Αντιθέτως το υπουργείο και η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τους αγρότες και κτηνοτρόφους και να χρησιμοποιεί τεχνικές διαίρει και βασίλευε!
  Εμείς έχουμε να πούμε ότι δεν θα καταφέρουν με τέτοιες τεχνικές να μας χωρίσουν με τους συναδέλφους μας αγρότες και ότι όλοι σαν μια γροθιά θα συνεχίσουμε μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματα μας!
Απαιτούμε:
- Αποζημίωση για όλες τις ποικιλίες των μήλων και τους λέμε ότι τα 300€/στρ δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής, πόσο μάλλον το εισόδημά μας.
- Αποζημίωση για όλες τις ποικιλίες ροδάκινων, συμπύρηνων, νεκταρινιών, βερίκοκων και κερασιών σε όλες τις περιοχές.
- Να αποζημιωθούν για την κρίση που προκάλεσε ο πόλεμος και να δοθούν τα 72,7€/στρ σε όλους τους αγρότες και στους υπόλοιπους συνεταιρισμένους.
ΟΛΟΙ στις 22 Ιανουαρίου με τα τρακτέρ στα χωριά μας στα σημεία συγκέντρωσης!
Να δοθεί αποφασιστική απάντηση στην κοροϊδία!».

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.