Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

ΓΕΛ Φιλώτα: Ενημέρωση σχετικά με την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τον Υπεύθυνο ΣΕΠ της ΔΔΕ Φλώρινας…

   Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Β’ και Γ’ τάξεων καθώς και οι εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Φιλώτα, είχαν  την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  μία εξαιρετικά διεξοδική δια ζώσης ενημέρωση σχετικά με την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, από τον Υπεύθυνο ΣΕΠ της ΔΔΕ Φλώρινας κ. Παπαχαρίση Σπύρο.
  Δόθηκαν πολύ σημαντικές, έγκυρες και στοχευμένες απαντήσεις με τη βοήθεια πινάκων, διαγραμμάτων  και αναλυτικών παραδειγμάτων, πάνω σε ατζέντα θεμάτων που είχε δημιουργηθεί από τα παιδιά.
 
Συζητήθηκαν  φλέγοντα θέματα όπως:
• Συντελεστές Ε.Β.Ε. σχολών, ειδικών μαθημάτων, δοκιμασιών. Δόθηκαν παραδείγματα υπολογισμού Ε.Β.Ε. Τμημάτων.
• Συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων όπως ορίζονται από διάφορα Τμήματα
• Ομάδες Προσανατολισμού, Επιστημονικά Πεδία, ειδικά μαθήματα, συμπλήρωση Μηχανογραφικού Δελτίου για το 90% και το 10% των Τμημάτων, μετεγγραφές
• Νέα Πανεπιστημιακά Τμήματα
• Στρατιωτικές Σχολές, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού
• Κολλέγια, Ι.Ε.Κ., Δ.Ι.Ε.Κ.,
• Κατατακτήριες Εξετάσεις, Μεταπτυχιακές Σπουδές, Επίπεδα Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων
• Επαγγελματικές Προοπτικές Τμημάτων.
  Το αμείωτο ενδιαφέρον και ο καταιγισμός των ερωτήσεων, μετέτρεψαν την προγραμματισμένη ενημέρωση  σε ενημερωτική ημερίδα!
  Τα παιδιά πήραν πραγματικά σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις σε ότι τα απασχολούσε. Οι υποψήφιοι και υποψήφιες του ΓΕΛ Φιλώτα για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση,  έχουν προετοιμαστεί καλά για μελλοντικές επιλογές!
  Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Παπαχαρίση που «φωτίζει» πάντα τους προβληματισμούς των παιδιών σχετικά με τις σπουδές τους,  και ιδιαίτερα για την ευγένεια και την προθυμία με την οποία ανταποκρίνεται πάντα σε κάθε πρόσκληση.
Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια
Μπούτσκου Παναγιώτα
και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Φιλώτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.