Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Από τις 1.400 σταυλικές εγκαταστάσεις στην Π.Ε. Φλώρινας και ειδικά στο Αμύνταιο, οι 1.100 δεν έχουν άδεια!

   Τα έργα αγροτικής οδοποιίας δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα της περιφέρειας, αλλά των δήμων τόνισε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Παρασκευής, αναφερόμενος στην προσπάθεια καταγραφή των νόμιμων σταυλικών εγκαταστάσεων.
  «Υπήρχαν αιτήματα καταγεγραμμένα στην Π.Ε. Κοζάνης και Καστοριάς και προχώρησαν οι υφιστάμενες μελέτες», όπως ανέφερε. «Θα διοχετευτούν πόροι από το ΠΔΕ σε Γρεβενά και Καστοριά για αυτά τα έργα, μιας και η Κοζάνη και η Φλώρινα θα πάρουν από τον Τοπικό Πόρο για αυτές τις δράσεις. Το ίδιο θα γίνει και με το ΠΕΠ που μεγάλο ποσοστό του θα κατευθυνθεί σε Γρεβενά και Καστοριά, με Κοζάνη και Φλώρινα να παίρνουν από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης.
  Από τις 1.400 σταυλικές εγκαταστάσεις στην Φλώρινα, οι 1.100 δεν έχουν άδειες και δεν μπορούν να πάρουν ούτε ρεύμα», συμπλήρωσε ο ίδιος.
  «Οι κτηνοτρόφοι αναγκάζονται τρεις και τέσσερις φορές να πάνε στις επιχειρήσεις τους. Υπάρχουν προβλήματα σε τοπικές κοινότητες», τόνισε ο Γιώργος Βαβλιάρας. «Κάποιοι δεν έχουν άδειες λειτουργίας και κάποιοι δεν έχουν ακόμα ενημερωθεί. Στην Φλώρινα υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα και σε λίγο οι κτηνοτρόφοι δεν θα μπορούν να πουλήσουν το γάλα τους. Στο Δήμο Αμυνταίου ειδικά υπάρχει το πρόβλημα αδειοδοτήσεων με ιδιαίτερες δυσκολίες λόγω και των τεσσάρων λιμνών που υπαγορεύουν και ειδικούς κανόνες για τα διάφορα κτίσματα».
Ιωάννα Παπαδημητρίου
(ΠΗΓΗ: "Πρωινός Λόγος" Κοζάνης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.