Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Τα λεφτόδεντρα και τα …κλεφτόδεντρα!

(Του Α.Θ.Ρ., από το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ που κυκλοφορεί)…
  Χάθηκε σαν κομήτης τελευταία απ’ το κυβερνητικό λεξιλόγιο, εκείνη η εξυπνακίστικη κι όλο νάζι έκφραση, ιδίως στα χείλη του Μητσοτάκη, που κάθε τόσο με μισο-πονηρό χαμόγελο ξεφούρνιζε και πετούσε στα μούτρα των φορολογουμένων υπηκόων – υπακούων πολιτών, όταν απέκλειε την πιθανότητα κάποιας παροχής, κάποιας ενίσχυσης, στο όλο και στραγγαλιζόμενο λαϊκό εισόδημα… «δεν υπάρχουν, δυστυχών, λεφτόδεντρα, για παροχές, ες αεί»!
  Σίγουρα, η έξυπνη αυτή λέξη – έννοα, ήταν δημιούργημα κάποιου ταλαντούχου πρωθυπουργικού λογογράφου και την καλλιέργεια αυτού του θαυμαστού όντος δέντρου, την απέδιδε στην επιπολαιότητα της αντιπολίτευσης, που «λαϊκίζει» ασύστολα… φτου της!
  Ο «λαϊκισμός», είναι κι αυτός στους κύριους στόχους του ασυμβίβαστου εκσυγχρονιστή (και διόλου λαϊκιστή) πρωθυπουργού μας, που έχει υπουργό Ανάπτυξης(!!!) κι αντιπρόεδρο της ΝΔ, έναν σοβαρό, σύγχρονο, επιστήμονα και σεμνό, τον Άδωνη τον ψιλο – πατριώτη μας, που σπανίως απολαμβάνουμε στα παράθυρα της TiVi… και θα πρέπει να βγαίνει που και που απ’ το γραφείο του, στο υπουργείο.
  «Δεν υπάρχουν δυστυχώς λεφτόδεντρα! Τελεία και παύλα και τα κεφάλια μέσα… και σκάβετε το τούνελ»
  Θυμάμαι μικρός, στο Δημοτικό, που κάτι σίγουρα ακούσαμε για το αρτόδεντρο της Αφρικής. Ε! λοιπόν, το φανταζόμουν, σίγουρα κι άλλοι, ένα δέντρο που κρέμονταν στα κλαδιά του, αντί για φρούτα, φραντζόλες ξεροψημένες, κουλούρια με σουσάμι, καρβέλια, που ονειρεύεται ο κάθε ψιλο – πεινασμένος! Άλλωστε, στις ταινίες τότε της ζούγκλας με τον Ταρζάν, όλα φαίνονταν πλούσια, χαρωπά κι ευτυχισμένα…
 
Λογικό έμοιαζε, τα μαυράκια ν’ απλώνουν το χέρι τους στο ευλογημένο αρτόδεντρο και να παίρνουν το… κουλούρι τους, που τόσο ορεγόμασταν και το απολαμβάναμε, συνήθως την Κυριακή μετά την εκκλησία…
  Ούτε τα «αρτόδεντρα» της παιδικής μας ηλικίας, ούτε τα «λεφτόδεντρα» δυστυχώς της σημερινής σκοτεινιάς, ευδοκιμούν στη σκανδαλιάρα Ελλάς! Εκείνα που θεριεύουν και γιγαντώνονται, ιδίως στην αναμπουμπούλα, είναι τα «κλεφτόδεντρα»!
  Μια τέλεια, περιεκτική λέξη – έννοια, που εκστόμισε ο Αλέξης και «σκότωσε» τη φιλελέδικη λέξη – έννοια… «Λεφτόδεντρα»! Πόλεμος των λέξεων, θα πει κάποιος, που όμως εμπεριέχει απύθμενο πολιτικό βάθος!
  Τι άλλο από «κλεφτόδεντρο» θα έλεγε κάποιος, για τη μυστήρια «Ρήτρα Αναπροσαρμογής» που εκτινάσσει τον λογαριασμό της ενέργειας (ηλεκτρικό, αέριο), στο ταβάνι, τελείως ακαταλαβίστικα, για το 99% των ανθρώπων;
  Καλλιεργητές «κλεφτόδεντρων» οι «επενδυτές» πάροχοι ενέργειας! «Επενδυτές» αντίστοιχοι με τους μαυραγορίτες της φρικτής κατοχής! Φρόντιζαν και οι μεν και οι δε, μέσα στην αναμπουμπούλα του πολέμου, να εφοδιάζουν με τα προϊόντα τους καταναλωτές!
  Στην Ουκρανία και τη Ρωσία, μαίνονταν και τότε ο πόλεμος, όπως περίπου συμβαίνει σήμερα, μετά πάνω από μισόν αιώνα… Απλά, τότε τους λέγανε «μαυραγορίτες», ενώ τώρα που δεν έχουμε «δοσιλογική κυβέρνηση Τσολάκογλου», αλλά εκλεγμένη δημοκρατική, τους λέμε ευγενικά «παρόχους ενέργειας!».
  Αυτή η ευγένεια είναι που εκμεταλλεύονται κάποιοι, με κολαούζους πρώτους και καλύτερους τους πετσωμένους μεγαλο – δημοσιογράφους! Η τέταρτη εξουσία, επί Μητσοτάκη, χέρι – χέρι με την εκτελεστική, έχουν διαμορφώσει μια ιδιότυπη ψευτοδημοκρατία, που μετατρέπει τα «κλεφτόδεντρα» σε… «αρτόδεντρα»!
  Εκείνοι οι χιλιάδες (περισσότεροι από κάθε άλλη περίοδο) μετακλητοί (διορισμένα κομματόσκυλα), δεν είναι καρποί γευστικότατοι ενός «κλεφτόδεντρου»;
  Τα δις Ευρώ των απευθείας αναθέσεων, δεν είναι κλεμμένα νόστιμα φρούτα, γιγάντιων «κλεφτόδεντρων»;
  Οι άγριες ανατιμήσεις βασικών προϊόντων κι υπηρεσιών, που με ευκαιρία ενός πολέμου, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά μας, δεν είναι καρποί «κλεφτόδεντρων»;
  «Ξεχνάς», θα πει ο δήθεν αδέσμευτος, «τις κρατικές παροχές κι ενισχύεις που δόθηκαν και δίνονται, για στήριξη στη δύσκολη αυτή περίοδο, ιδίως για τους ευάλωτους συνέλληνες»
  Δίνονται και πρέπει να δίνονται, κι αλίμονο αν μέναμε στο σλόγκαν… «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα»! Απ’ τον κρατικό κι Ευρωπαϊκό κορβανά δίνονται, όχι απ’ το χρηματοκιβώτιο της ΝΔ!
  Και αύριο, με τους φόρους μας, κάποιο σχετικό μνημόνιο με τους Ευρωπαίους τραπεζίτες, σιγουρότατα θα κληθούμε να ξεχρεώσουμε τις όποιες παροχές μας δόθηκαν. Διότι πάλι τότε θα λανσαριστεί το αγνοημένο τώρα… «λεφτόδετρα» δεν υπάρχουν! Ούτε φυσικά «αρτόδεντρα»! Εκείνα που δεν πεθαίνουν, αλλά μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνουν, 200 χρόνια τώρα στην Ελλάδα, είναι τα «κλεφτόδεντρα»!
  Αόρατα, απείραχτα, κυρίαρχα, ανίκητα, που κάποτε, σαν χαμαιλέοντες λουφάζουν, κι άλλοτε, σαν τη σημερινή εποχή, θεριεύουν, βγάζουν ρίζες, δόντια και αρπάζουν!
  Αντί για λίπασμα και σκάλισμα, τα «κλεφτόδεντρα» θέλουν ανθρώπους με κατανόηση, κολλητούς και συνεργάσιμους, με φιλελεύθερες και προπάντων δημοκρατικές αρχές, αλλά όμως που σιχαίνονται τη πλέμπα, τη λαϊκούρα, τη φτώχεια, τη μιζέρια!
  Ω! Mon Dieu! Πως υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι σε χώρα Ευρωπαϊκή; Μάλλον τεμπέληδες, ακαμάτες κι αμόρφωτοι θα είναι. Δεν γίνεται αλλιώς! Που τους τρέφουν με επιδόματα του κράτους, οι άγρια φορολογούμενοι(;), οι δυστυχείς καλλιεργητές «κλεφτόδεντρων»! Οι θαυμαστοί κι αόρατοι «επενδυτές», που τρώνε με σαράντα μασέλες κι είναι υπεράνω νόμων, κανόνων κι… υπονόμων!
  Πως είπε ο κύριος Λασκαρίδης, ο πρόεδρος των εφοπλιστών, σε συνέντευξη του στη TiVi… «εμείς, την όποια κυβέρνηση την έχουμε χεσμένη»! Έτσι ακριβώς το είπε, κι η σοβαρή κυβέρνηση μας των «αρίστων» έκανε βούβα, κι ειδήμονα σιωπή, απλά σκουπίστηκε απ’ τη κουβέντα του τη βρωμερή! (μπλιάχ)! Που άφησε όμως τη μυρωδιά της την απαίσια στου Μαξίμου γύρο την περιοχή! Γρήγορα, ψεκάστε με αποσμητικό, γιατί έρχεται κι ο Σαουδάραβας ο πρίγκιψ, ο φίλος μας, ο ακριβός, μ’ όλη του τη κουστωδία, με κελεμπίες και τουρμπάνια, ξυποληταριά σαν αλάνια!
  Ε! ρε μεγαλεία που απολαμβάνει η Ελλάδα, ο Κούλης, η παρέα του, οι «πάροχοι» κι οι ωραίοι του οι καλλιεργητές «κλεφτόδεντρων», αέρα κοπανιστό, fake news πετσωμένων ΜΜΕ, το υγροποιημένο αέριο, που θα ‘ ρχεται δίπλα απ’ την Αμερική, κι η παγωνιά κι η πείνα για τους πολλούς μας, που σύντομα θα πλακώσει την περιοχή!
  «Να κάνουμε γρήγορα εκλογές, να τάξουμε «αρτόδεντρα» και ύστερα, έχει ο θεός κι οι «πάροχοι» μας, γενικώς»!
  Εγώ πάντως –δεν ξέρω τι κάνετε εσείς- είμαι απόλυτα ήσυχος και βέβαιος και ήρεμος, ότι σωστά αρμενίζουμε. Απλά κοιμάμαι με τα παπούτσια φορεμένα… το είπε πρόσφατα άλλωστε, κι ο γνώριμος μας, απ’ τις σχεδόν καθημερινές του εμφανίσεις στη TiVi, εκείνος ο πολέμαρχος των καναλιών, συνταξιούχος αντιστράτηγος, ο κύριος Μπαλτζώης! …Η Ελλάδα είναι Μπαρτσελόνα! Ειδικά όταν έχει αγώνα, θα έλεγα εγώ, να παίξει μπάλα με τον ΑΟ Ροδώνα! Τρέμε Πούτιν, τρέμε Ερντογάν, τρέμε Αττίλα και Τζένγκινς Ζαν! Εδώ παίζουμε μπάλα, δεν κάνουμε πλάκα στα κανάλια της TiVi, αέρας νίκης τα δονεί, αέρας αισιοδοξίας, σιγουριάς, επιτυχίας, με ένα τέτοιο περιβάλλον γενικώς, ο αγώνας κατακυρώνεται, χωρίς ν’ ανοίξει μύτη, πάντοτε υπέρ μας, ευτυχώς!
  Κι απορώ, προς τι ο θόρυβος κι η κριτική για τις παρακολουθήσεις κινητών, ακινήτων και αντιφρονούντων γενικώς! Αλλοίμονο δηλαδή, να μη παρακολουθεί ο Μητσοτάκης το κινητό του Ανδρουλάκη και του Σπίρτζη. Μια μπάχαλο χώρα θα ήμασταν χωρίς ασφάλεια, ανάπτυξη, δημοκρατία, λαμόγια, πάροχους ενέργειας, μαφιόζους, πετσωμένους Τραγκο - δημοσιογράφους, αξιοσέβαστους, με «αδιευκρίνιστες καταθέσεις’ λαλίστατους και σεμνότατους πολιτικούς!
  Μια χώρα γεμάτη πλήξη, κρυόκωλη, προβλέψιμη, οργανωμένη, σοβαρή σαν Ελβετία, Βαλκανική!
  Άλλωστε, κι ο πατέρας Μητσοτάκης παρακολουθούσε το τηλέφωνο, ανελλιπώς, με τον Μαυρίκη και τον Γρυλάκη, του καραμπινάτου Νεοδημοκράτη Μιλτιάδη Έβερτ!
  Το μήλο πάντα κάτω απ’ τη μιλιά θα πέσει, απλά τώρα, η τεχνολογία δίνει δυνατότητα όχι μόνο το τηλέφωνο να παρακολουθείται από κάποιον πονηρό, αλλά και τι σκέφτεται ο αντίπαλος και τι πιστεύει για την αφεντιά σου, το σόι, τη φαμίλια σου, το μέλλον της πορείας σου και της περπατησιάς σου!
  Φυσικά, είναι αποτελεσματικά όλα τα ωραία αυτά, μέχρι να βγούνε στην επιφάνεια τα βρωμερά σκατά σου! Ο κάδος σκουπιδιών της ιστορίας, δυστυχώς ή ευτυχώς, είναι γεμάτος από τέτοιες ιστορίες, γενικώς…
  Από πρώην …μεγαλειότατους δεσποτάδες χρυσοστόλιστους, πρωθυπουργούς δήθεν μοναδικούς, πορφυρογέννητους, υπουργάρες που ξεφωνίζουν διαρκώς,
μεγαλοδημοσιογράφους, που τους γλείφουνε ανελλιπώς και που πουλάνε ασύστολα ψευτο – πατριωτισμό, κολαούζους, καραγκιόζηδες, «επενδυτές» της πυρκαγιάς, λαμόγια και αεριτζήδες της οκάς, που σχεδόν όλοι τους, χωρίς ένα ένσημο εργασίας δικό τους, τρώνε τις σάρκες ενός κράτους ψευτο – ευρωπαϊκού, που βρίζουν στο όνομα του νέο – φιλελευθερισμού! Ιδανικοί μεγαλο – καλλιεργητές «κλεφτόδεντρων» και… φρέσκου αέρα, κοπανιστού!
  Τι και τι δεν ακούσαμε τελευταία απ’ τους… Αφτιάδες της TiVi, σαν αντεπίθεση του Μαξίμου στο σκάνδαλο της τηλεφωνικής υποκλοπής!
  Τί παροχές που θα ανακοινώσει ο Κούλης, αρχές Σεπτέμβρη, στην Έκθεση τη Διεθνή της Σαλονίκης!
  Τι αυξήσεις σε συντάξεις, σε μισθούς, τι αναδρομικά!
  Τι επιδόματα, σε πλούσιους, σε λαμόγια και φτωχούς!
  …Πάρε κόσμε γενικώς! Τρελάθηκε τα’ αφεντικό! Ξεπουλάμε λόγω διάλυσης της «Μητσοτακοκρατίας» και κλείσιμο της επιχείρησης των «αρίστων» λίαν συντόμως, με την απαίσια παγίδα που λέγεται «Απλή Αναλογική»…
  Δυστυχώς, ή για τους πλείστους ευτυχώς, τα όνειρα, τα μεγαλεία, η μάσα και το ψέμα, κάποτε τελειώνουν οριστικώς…
  Άτιμη κενωνία, που δεν αναγνωρίζεις στο διηνεκές και διαρκώς, αξίες και πορφυρογέννητους γόνους να διαφεντεύουνε τις τύχες σου, το μέλλον και τις… τρίχες σου!
  Άντε Κούλη μου και Μωυσή μου, να πάρω κι εγώ τις συντάξεις μου αναδρομικά, που μου χρωστάτε απ’ το 2017!!! 37 χρόνια δούλεψα και πλήρωνα ένσημα δουλειάς!
  Πόσα αλήθεια χρόνια δούλεψες εσύ κι ο υπουργός σου «εργασίας|, Χ’’Δάκης και πόσα ένσημα κολλήσατε για δουλειά, κι όχι επειδή ήσασταν, κι όχι μόνο εσείς, του κομματικού σωλήνα, μεγαλόπαιδα;
  Άντε λεβέντες μου και ο χειμώνας έρχεται, με κρύα, με παγωνιές και χιόνια, με το ηλεκτρικό, τη θέρμανση, το Σούπερ Μάρκετ να ‘ναι σε ύψη δυσθεώρητα και τους τουρίστες του καλοκαιριού, που μας ενίσχυσαν, στα σπίτια τους να ‘χουν γυρίσει.
   Άντε λεβέντες μου, να σας δώ εδώ και τώρα, να ψάχνετε για «λεφτόδεντρα», σαν ζήτουλες στο Κατάρ, την Αραπιά, το Αζερμπαϊτζάν και κάθε τοκογλύφου τραπεζίτη, την άσπλαχνη τη χώρα…
  Ανίκητος αντίπαλος έγινε πλέον για σας το πορτοφόλι του μέσου Έλληνα, αυτό θα σας νικήσει, αυτό, που στράγγιξε απ’ τον πληθωρισμό, τα χρέη, την αναδουλειά, τα ψέματα, το δούλεμα, τη μάσα και τα… πέη (συγνώμη, αλλά το επιβάλει η αφιλότιμη ρίμα!).
  ΥΓ 1: Το ωραίο στις Δημοκρατίες, είναι ότι κάθε 4 χρόνια –στην Ελλάδα σχεδόν πάντα λιγότερα-, γίνονται εκλογές.
  Στην προοπτική λοιπόν σ’ αυτές να βρεθούν οι κυβερνώντες –κι όχι επειδή μας αγάπησαν- στον πάγκο, εκτός αγωνιστικού χώρου, ανοίγουν το πουγκί του κράτους και μοιράζουν συνήθως πλούσιες υποσχέσεις, αλλά και κάποια ορντέβρ για την όρεξη, σε μας τους πεινάλες, να ξεχάσουμε τα στραβά τους και να τους ξαναπροτιμήσουμε!
  Ειδικά τώρα με την Απλή Αναλογική, οι «άριστοι» Μητσοτακάνθρωποι, σίγουρα θα αγαπήσουν και θα τρυγήσουν τα «λεφτόδεντρα», που τόσο κατηγορούσαν… Εκείνα που δεν κινδυνεύουν να… κλαδευτούν, είναι τα αθάνατα «κλεφτόδεντρα»!
  ΥΓ 2: Ένα «παπατζίδικη» περιωπής μου θυμίζει αυτό το χουβαρνταλίκι του Μητσοτάκη και των «αρίστων». Τα ταμεία του κράτους, με τις τιμές των αγαθών, της ενέργειας, του τουρισμού και το ΦΠΑ στα ύψη, έχουν γεμίσει με ανέλπιστο, αρπαγμένο απ’ τον κοσμάκη χρήμα! Απ’ αυτό τον αρπαγμένο θησαυρό και με φόβο κάποιον εκλογικό καταποντισμό, αυτοί που καταργούνταν τα «λεφτόδεντρα», άνοιξαν τώρα το πουγκί!
  Κι αν το άνοιξαν δηλαδή… Γιατί μπορεί να ‘ναι απλά και μόνο λόγια και μείνουμε με την όρεξη οι πιο πολλοί! Μητσοτακέϊκο είν’ αυτό και το γνωρίζουμε 50 χρόνια τώρα, οι παλιότεροι εμείς…
  ΥΓ 3: λίαν συντόμως, επίκαιρο και στο στόμα δεξιών, κεντρώων και αριστερών, θα έρχεται αυτόματα το γνωστό τραγουδάκι, που σίγουρα τρέμουνε στου Μαξίμου το κονάκι… «Ήθρ’ ο χειμώνας κι ο κοσμάκης τα ‘χει χάσει και παλτουδιά καινούργια, τρέχει ν’ αγοράσει»!
  …Ναιαι, αλλά τον Πιτσιόρλα, που παρακολουθούσε η ΕΥΠ, με εντολή Τσίπρα;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.