Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Σε Φλώρινα και Μελίτη συνεχίστηκαν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας…

   Σε Φλώρινα και Μελίτη συνεχίστηκαν χθες, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας. Αρχικά, στο προαύλιο του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης», χορευτές του Τμήματος Εθνογραφίας και Χορού του συλλόγου, με την παραδοσιακή ορχήστρα του Νίκου Τσαμπάζη, αναβίωσαν το έθιμο της φωτιάς και προσέφεραν παραδοσιακή φασολάδα στον κόσμο.
  Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, ενώ τα μικρά παιδιά του τμήματος τραγούδησαν τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
  Στη συνέχεια, στην κοινότητα Μελίτης άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην αυλή του δημοτικού σχολείου, από τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Ακολούθησε συναυλία swing με το «Grammofono», ενώ προηγήθηκαν δράσεις για τα μικρά παιδιά.



Σήμερα, Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής
:
16:30 - 18:30, Πλατεία Γ. Μόδη
Δράσεις για παιδιά από εθελοντές φοιτητές και φοιτήτριες των πανεπιστημιακών τμημάτων της Φλώρινας
16:00, Μελίτη
"Οι περιπέτειες της σκυλοπαρέας στη Φλώρινα"
Παρουσίαση του φωτό-εικονογραφημένου ταξιδιωτικού παραμυθιού του Ηλία Ιωαννίδη
19:30, Αίθουσα Θεάτρου "Αριστοτέλη"
Νύχτες Χειμώνα 2022
  Οι χορευτικές ομάδες του Τμήματος Εθνογραφίας και Χορού με προσκεκλημένους χορευτές από τον Σύλλογο Μετεώρων Θεσσαλονίκης «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος» με τη συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρα «Τοπική Παράδοση» θα παρουσιάσουν κάλαντα και παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.