Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Ο Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» για την αναγνώριση Σωματείου για εκμάθηση της «μακεδονικής γλώσσας» στη Φλώρινα…

   Την περασμένη Τρίτη (29/11/2022), από συγχαρητήριο μήνυμα του περιχαρούς πρώην πρωθυπουργού των Σκοπίων, μαθεύτηκε, μεθοδευμένα και με συγκεκριμένη φρασεολογία, ότι βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναγνωρίστηκε στη Φλώρινα Σωματείο (Κέντρο «Μακεδονικής» Γλώσσας), το οποίο θα διδάσκει τη «μακεδονική» γλώσσα.
  Ο ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», όπως είναι γνωστό, είχε πρωτοστατήσει και αντιταχθεί με κάθε νόμιμο τρόπο στην υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, αντιλαμβανόμενος -μαζί με τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων- τις κερκόπορτες που ανοίγει και τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη μία και μοναδική Μακεδονία, τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
  Και να! Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι (δεν πρόλαβε να καθαρίσει και η ατμόσφαιρα της Αθήνας από τα χημικά με τα οποία βομβάρδισαν -στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια για τη Μακεδονία- εκατοντάδες χιλιάδες φιλήσυχους πολίτες, γυναίκες και παιδιά, οι συνήθεις υπερασπιστές των μπαχαλάκηδων των Εξαρχείων) και η επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε τους Ασκούς του Αιόλου, και μάλιστα …σύννομα!
Λέμε τα πράγματα με το όνομά τους:
  Η αναφορά του συγκεκριμένου Σωματείου στη διατήρηση και καλλιέργεια της «μακεδονικής γλώσσας» είναι ψευδεπίγραφη και παραπλανητική, και απευθύνεται μόνο σε απληροφόρητους που ζουν με παντελή άγνοια της ιστορίας, ή σε πρακτορίσκους - υπηρέτες ξένων συμφερόντων ή σε εγκλωβισμένους στα στεγανά της κομματικής λογικής τους.
  Γνωρίζουμε πολύ καλά, και δεν υπάρχουν αμφιβολίες για αυτό -από εδώ είμαστε, εδώ μένουμε- ότι απώτερος στόχος αυτού του εγχειρήματος είναι η κατασκευή και «μακεδονικής μειονότητας», που θα εξυπηρετεί τις αλυτρωτικές και επεκτατικές βλέψεις του γειτονικού κράτους πάνω στο σώμα της Μακεδονίας. Μετά την «κατοχύρωση» ονόματος, εθνικότητας και γλώσσας, άνοιξε η όρεξη -με ό,τι αυτό συνεπάγεται…
Τυφλοί δεν είμαστε, ούτε χαζοί.
  Οι γεωγραφικές περιοχές στις οποίες προτίθενται οι ιδρυτές της ΜΚΟ να διδάσκεται η «μακεδονική», είναι μόνο η Μακεδονία (Δυτική, Κεντρική, Ανατολική) και η Θράκη. Ό,τι δηλαδή, επί αιώνες, βρίσκεται στο στόχαστρο των επιβουλέων του Ελληνισμού, ή αλλιώς το αιώνιο και άπιαστο -μέχρι στιγμής- όνειρο σλάβων και οθωμανών: η Μακεδονία να προσαρτηθεί στην «Μακεδονία» και η Θράκη στην Τουρκία.
  Εξάλλου, και η ίδια η Συμφωνία των Πρεσπών αποφεύγει -επιμελώς- τον όρο «Μακεδονία» για εκείνο το κομμάτι της που, μετά την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό, ενώθηκε με την Ελλάδα, όπως και τους τρόπους άμυνας της χώρας μας έναντι κάθε καταπάτησης της Συμφωνίας ή εχθρικής πράξης, από το μόνιμα παραβατικό «Δεύτερο Μέρος». Δηλαδή, το πλέον ανυπεράσπιστο μέρος των δύο κρατών-Μερών (της Συμφωνίας) είναι η Μακεδονία και οι Μακεδόνες!
  Ο πρώην πρωθυπουργός (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) με την τότε συγκυριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που υπέγραψε και ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών έχουν βαρύτατες ιστορικές ευθύνες. Δεν ήταν αστοχία τους, δεν εξαναγκάστηκαν από κανέναν: αυτό πίστευαν, αυτό είχαν υποσχεθεί στο προεκλογικό πρόγραμμά τους -γελούσαμε όλοι- και αυτό εν τέλει έκαναν. Επιχαίρουν δε τώρα, για τα δύσκολα που βάζει η εφαρμογή της Συμφωνίας στην παρούσα κυβέρνηση.
  Ο νυν πρωθυπουργός με την παρούσα κυβερνητική πλειοψηφία, πάλι, παραμένουν ανακόλουθοι ως προς τα εμπόδια που θα έβαζαν για την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ, σε περιπτώσεις μη τήρησης ή καταπάτησης της Συμφωνίας και, ψελλίζοντας δολίως τη φράση «το κράτος έχει συνέχεια», κρύβονται από την ιστορική τους ευθύνη, στρουθοκαμηλίζοντας για την εθνική μαχαιριά που μπήγεται στη Φλώρινα, στη Μακεδονία, στον Ελληνισμό.
  Διαχρονικά, στις Ελληνικές κυβερνήσεις και στα διάφορα «κέντρα αποφάσεων», ως προς το Μακεδονικό θέμα, υπάρχουν αυτοί που ξεπουλούν και αυτοί που αδιαφορούν (πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς τη «σιγή ασυρμάτου» για το θέμα, από τα μεγάλα ΜΜΕ του αθηναϊκού «κέντρου»;).
  Εξίσου επικίνδυνες και οι δυο κατηγορίες.
  Θα έλεγε κανείς ότι επιδιώχθηκε συστηματικά να κουραστούν οι πολίτες με το Σκοπιανό, ώστε να αδιαφορήσουν και να παραιτηθούν από κάθε διεκδίκηση των δικαίων τους. Ελπίζουμε να μην είναι έτσι, γιατί θα πρόκειται για μέγα λάθος, που θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά σύντομα.
  Όπως και να έχει, όμως, εμείς θα είμαστε πάντοτε εδώ…
  Ο ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»· όλα τα μέλη της μεγάλης αριστοτελικής οικογένειας, που θεωρούμε τιμή να ζούμε εδώ, στην άκρη της Ελληνίδος γης· όσοι δεν ξεχάσαμε αλλά συνεχίζουμε να κρατάμε τις παρακαταθήκες των προγόνων μας,
  ΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ για τους κινδύνους και τα προβλήματα που θα προκύψουν στο εγγύς μέλλον από την εξέλιξη αυτή.
  Τί προτίθενται να κάνουν και οι δυο βουλευτές μας για το θέμα αυτό;
  Πώς προτίθενται να αντιδράσουν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και οι τρεις Δήμοι της Φλώρινας;
  Περιμένουμε τη στάση και τη δράση όλων ως προς το μείζον θέμα.
  «Της Πατρίδος κινδυνευούσης» δεν υπάρχουν περιθώρια για τακτικισμούς και προφάσεις. Οι πολίτες της Φλώρινας, η ίδια η Ιστορία, θα καταλογίσουμε, πρεπόντως, τις ευθύνες καθενός.
  Ο ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», θα παραμένει το προπύργιο που θα επιμένει και θα διατρανώνει με κάθε τρόπο το προφανές: Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!
Το ΔΣ του ΦΣΦΑ

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητε ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ,
    την στιγμη αυτην που σας γραφω ακουω ενα πρωην πρωθυποργό της ελλαδος οτι υπερασπιζεται τα ελληνικα δικαιωματα του ελληνικού ΛΑΟΥ καν φυσικα ερχονται οι σκέψεις μου ποια δικαιωματα ενοει αυτα τα οποια υπερασπισθηκε την στιγμην που υπογραφε την προδοσίαν
    της ελλαδος και δη της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ της πραγματικής και γνησιας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και τωρα ονομαζεται ΝΟΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ μακεδονίας καταλαβατε ελληνες την Φλωρινης.
    Φθασαμε κυριοι το ομιλου Συριζα να γινεται καταπελτης κατα
    της ιστοριας τοσον της Μακεδονίας οσο και της ΕΛΛΑΔΟΣ
    και μαλιστα να αναγνωριζη την διαλεκτον της σλαβοβουλγαρικης οπου και Βουλγαροι δικαιως κανουν διαμαρτυρια διαλεκτου ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ κυριοι
    του Νομού φλωρινης και κυριως εκεινων οι οποιοι
    στις 26-27 Ιουλιου ως αξιοι =μακεδονες= της περιοχής
    της Φλωρίνης και Αμυνταιου ωστε εις την πανηγυριν της
    εορτης αγιου παντελεημωνα στον χωριο Αγιο Παν/μωνα
    να κατεβαση συγκροτηματα απο την νεα και οπως λεει
    η συμφωνια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και να τραγουδανε και να χορευουν καθ΄όλην την διαρκειαν της εορτής μάλιστα δε επαιρνε λοιπον
    τηλεφωνα να καλεση να ελθουν στην πανηγυριν και ξερεται
    ποια ηταν η απανταση =εν θελεις πηγαινε στα Σκόπια να χορεψης τα τοπικα τραγουδια= και κανεις αλλος δεν ηταν στην
    εορτη παρα αυτοι και μονον δηλ, ο ΣΥΡΙΖΑ και Σια.
    Λοιπον η νοτια περιφερεια Μακεδονιας εκει που καταπιεζονται
    τα δικαιωματα της και ειναι μειονοτητα οι κατοικοι της ως ανω περιοχής λοιπον απο εδω και περα δεν υφισταται περιφερεια
    στην ελλαδα με το ονομα Μακεδονια και δια τον λογο αυτον
    το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ πριν την ιστορικην προδοσίαν που εγινα
    πηγανε εις την περιοχήν Ν. Καυκασου και αφαιρεσανε = 131= τσιμεντενια κολωνακια των συνορων προς ενδειξην την μιας και μονον μακεδονια αυτης των ΣΚΟΠΙΩΝ .
    Μερικοι μαλιστα δια μεσου τοπικων καναλιων εξηραν την
    ιστορικη συμφωνία οπως ο κ. Σελτσας ζητοκραυγαζοντας στα
    καναλια για μια και μονον μακεδονια και μαλιστα στην τοπικην
    διαλεκτον θεωροντας την γη που πατη να μην ειναι ουτε εληηνικη αλλα ουτε και μακεδονικη αλλα ουτε αν εχει σκεφθη τους αγωνες τοσων των μακεδονων οσων και εκεινων που ηλθαν να βοηθησουν αυτους απο διαφορα μερη της ελλαδος, μαλιστα δε ολα αυτα τα οποια χρονολογουνται και γνωστοποιουν οτι ειναι απο την εποχη του Μ. Αλεξνδρου και ολα τα ευρηματα της ΠΈΛΛΑς ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΕΣ οπως επισης
    ειπε και ενας =ταχα Προφεσορ των Σκοπιων= και ηταν ποιο σαφης οτι ολα αυτα οι ΕΛΛΗΝΕΣ τα =εθαψαν= μονοι τους
    δια να αποδειξουν οτι ειναι αληθεια και οτι ο Μ.Α. δεν εχει
    καμία σχεσην τοσον με την Πελλα οσο και με την ΕΛΛΑΔΑ-
    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , καταλαβατε ελληνες του Ομιλου ΣΥΡΙΖΑ???.
    Επισης εις εξης κατοπιν συμφωνιας, μακεδονες της καταπιεζομενης μεινοτητας της Ν. Μακεδονιας οπως λεει η συμφωνια =ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ το δικαιωμα να κανετε της εορτη
    του κρασιου = ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΡΑΣΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ= και εως οτου γινη η ενωση με την μητερα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα λεγεται εως
    τοτε =δρομοι κρασιου Β. ελλαδος= (με μικρα γραμματα παρακαλώ ) και ξερετε διατι δεν ειναι ντροπη αλλα ενα ευγε σε
    εναν προδοτη πρωθυπουργό που κατοπιν εντολης της Μερκελ
    και με στυλο γερμανικο δυο=ημερες=- πριν σας προδωσε τοσον εθνικα αλλα και σε ολα τα επιπεδα , μαλιστα εφθασε σε σημειον να κανη την συμφωνια εντος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ εδαφους πρωτη φορα στα ιστορικα παγκοσμιως , ουδεποτε γινεται μια τετοια συμφωνια μεταξυ δυο κρατων δια ενα τετοια σοβαρο θεμα αλλα σε ουδετερο ΕΔΑΦΟΣ γιαυτο θα σας παρακλεσω αμα την ΕΝΩΣΗ την Μητερας Μακεδονια με την Νοτιαν Περιφερειαν αυτης να στεισεται= ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ του
    προδοτη και δια εσας ΗΡΩΑ πρωθυπουργού ΣΑΣ ωστε οι
    απογονοι σας να θυμουνται δια την μεγαλην ΠΡΟΔΟΣΙΑΝ.
    Ευχαριστω παρα πολυ τους φιλους του αριστερου κατεστημενου που προσπαθουν να γυρισουν στο παρελθόν
    των 78 ετων οπως την ονειρευονται αλλα αλλο να ζης σε μια χωρα που =εισαι ελευθερος= και αλλο στο παραδεισο και να λεγετα = == ΚΟΛΑΣΗ== καταλαβατε τι ενωό αξιοτιμοι κ. της αριστερας.
    μφχ
    ΓΚ
    (σχόλιον προς δημοσυεσην)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.