Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Συνάντηση Γ. Αντωνιάδη με υπ. Αγρ. Ανάπτυξης για πληρωμή προανθικών, για το 30% παλαιών προανθικών, για τα καλάμια Πρεσπών και για αποζημίωση από τη χαλαζόπτωση του καλοκαιριού…

   Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης είχε συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον υπουργό κ. Γιώργο Γεωργαντά. Για άλλη μια φορά στο τραπέζι της συνάντησης τέθηκαν τρία κυρίως θέματα.
  Η αποζημίωση των προανθικών (μήλα, μύρτιλα, ιπποφαές, φουντούκια, αμύγδαλα) του Ν. Φλώρινας, καθώς και η καταβολή του υπόλοιπου 30% για τα προανθικά που ήδη έχουν πληρωθεί, όπως επίσης και η αποζημίωση των υποδομών (καλάμια κ.λπ) στην Πρέσπα από την πρόσφατη χαλαζόπτωση.
  Επίσης τέθηκε από το βουλευτή κα το θέμα της καταβολής των αποζημιώσεων από τη χαλαζόπτωση το καλοκαίρι του 2022.
  Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια για να προλάβει μέχρι τέλη του έτους να καταβάλει το 30% που υπολείπεται για την αποζημίωση των προανθικών γενικότερα. Επίσης, τόνισε πως για τα προανθικά της Φλώρινας, όπως μήλα μύρτιλα κ.λπ που δεν εντάχθηκαν στην πρώτη πληρωμή, γίνεται προσπάθεια ώστε να πληρωθούν μαζί με την καταβολή του 30% των πρώτων προανθικών.
  Για τις ζημιές στα καλάμια των Πρεσπών, διαβεβαίωσε το βουλευτή πως θα τα εντάξει στο πρόγραμμα Deminimis για αποζημίωση. Τέλος, για την αποζημίωση από τη χαλαζόπτωση το καλοκαίρι του 2022, εφόσον είναι έτοιμες από τον ΕΛΓΑ οι καταστάσεις των δικαιούχων, τότε οι αποζημιώσεις θα δρομολογηθούν για πληρωμή στα τέλη Δεκεμβρίου, διαφορετικά θα μπουν στην επόμενη πληρωμή τον Ιανουάριο του 2023.
  Για όλα τα περαιτέρω, υπουργός και βουλευτής συμφώνησαν να βρίσκονται σε επαφή μέχρι την οριστική πληρωμή των αποζημιώσεων.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.