Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Κάλεσμα στην πανελλαδική κινητοποίηση για τα μήλα στην Αθήνα…

   Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας καλεί όλους τους μηλοπαραγωγούς αλλά και όλους τους αγρότες σε πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη 24 Νοέμβρη στην Αθήνα, σε συντονισμό με άλλους Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες.
  Η πανελλαδική κινητοποίηση έρχεται σε συνέχεια των μαζικών κινητοποιήσεων που έγιναν σε πολλές πόλεις και χωριά την Τρίτη 15/11 όπου αναδείχθηκαν τα προβλήματα και τα αιτήματα των μηλοπαραγωγών και συνολικά του αγροτικού κόσμου.
  Σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων συνεχίζουμε στον δόμο του αγώνα και ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της Αθήνας! Μόνο έτσι μπορούμε να νικήσουμε!
  Τις επόμενες μέρες θα βγάλουμε ανακοίνωση για ακριβής τοποθεσία και ώρα αναχώρησης για την Αθήνα.
  Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Τάσος Αϊβαζίδης 6973213029,
Αθανάσιος Διαμαντίδης 6973964397,
Βασιλείου Νικόλαος 6982363295
Διεκδικούμε:
- Να παραμείνουν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις σε όλα τα προϊόντα.
- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, με ευθύνη της κυβέρνησης.
- Άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Πλαφόν 0,07 λεπτά/KWh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Εγκατάσταση αυτόνομων φ/β για γεωτρήσεις με 100% επιδότηση. Επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ.
- Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες, καθώς και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
- Να πληρωθούν άμεσα και οι μηλοπαραγωγοί της ΠΕ Φλώρινας για τον παγετό της Άνοιξης 2021 (προανθικό) .
- Σύγκλιση Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Μακεδονίας με αγροτικά θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.