Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Τιμητική διάκριση για το έργο της τηλεθέρμανσης με βιομάζα για τον Δήμο Αμυνταίου - ΔΕΤΕΠΑ στην Αθήνα…

 
Τιμητική διάκριση για το έργο της τηλεθέρμανσης με βιομάζα, έλαβε ο Δήμος Αμυνταίου και η ΔΕΤΕΠΑ, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που έγινε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στην Αθήνα,  παρουσία του  Γραμματέα  του  υπουργείου  Ενέργειας  κ. Εμ. Γραφάκου.
  Ο Δήμος Αμυνταίου  ήταν ο πρώτος Δήμος της Δυτικής Μακεδονίας που βίωσε τις συνέπειες της απολιγνιτοποίησης, καθώς ο ΑΗΣ Αμυνταίου, ο οποίος τροφοδοτούσε και την Τηλεθέρμανση έχει αποσυρθεί ήδη τον Απρίλιο του 2020 πρώτος από όλους τους λιγνιτικούς σταθμούς της περιοχής. Οι υπόλοιπες Τ/Θ στη Δυτ. Μακεδονία συνεχίζουν και παίρνουν Τ/Θ από τη ΔΕΗ.
  Ο Δήμος μας και η ΔΕΤΕΠΑ, όντας ο μικρότερος Δήμος της Δυτ. Μακεδονίας συγκριτικά με την Πτολεμαΐδα και την Κοζάνη, κατάφερε  με το έργο της βιομάζας να κρατήσει ζωντανό το έργο της Τ/Θ, δίδοντας παράλληλα νέα πνοή στην περιοχή μας μέσω της ενεργειακής αξιοποίησης των αγροτικών υπολειμμάτων καλαμποκιού, που καίγονται στις μονάδες μας.
  Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Δήμου να υπάρξει μια νέα κυκλική οικονομία στην περιοχή, τονίζοντας πως στόχος είναι η διεύρυνση της διάθεσης φθηνής βιομάζας και σε άλλους οικισμούς του δήμου, οι οποίοι δεν διαθέτουν δίκτυα Τ/Θ, με σκοπό να απομειωθεί το κόστος θέρμανσης των κατοίκων.
  Οι μονάδες παραγωγής θερμικής ενέργειας του Αμυνταίου δύναται επίσης να αξιοποιήσουν δευτερογενή καύσιμα (SRF/ RDF), δια μέσου της μικτής καύσης με βιομάζα. Προς την κατεύθυνση αυτή η ΔΕΤΕΠΑ έχει λάβει άδεια πιλοτικών δοκιμών με διάρκεια 2 έτη.
  Η εν λόγω προσπάθεια, σημείωσε ο δήμαρχος Αμυνταίου, θα συμβάλει στην μείωση του κόστους θέρμανσης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, διαμέσου της απομείωσης του λειτουργικού κόστους παραγωγή ενέργειας και διασφαλίζοντας παράλληλα τη βιωσιμότητας του έργου των μονάδων παραγωγής θερμικής ενέργειας.
 

1 σχόλιο:

  1. Η ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ,του Δημου μας,ειναι ανεκτιμητης αξιας περιουσιακο στοιχειο, ενος μικρου Δημου,που σιγουρα ορεγονται να ''τσεπωσουν",επενδυτες,τυπου Πατση,και να μας ..σωσουν,απ τη καταστροφη!!Τα ματια μας ανοικτα,γιατι μετα, θα ειναι αργα...Και για την ιστορια,...αν δεν ετρεχαν με 1000,Θεοδωριδης,με Χαριτιδη,επι ΣΥΡΙΖΑ,να φτιαχτει νεος καυστηρας, για καυση βιομαζας,οταν ακουγονταν, οτι θα κλεισει ο ΑΗΣ Αμυνταιου,τωρα..θα τρεχαμε για ''φτηνο' ευτυχως' πετρελαιο,αεριο(απ την Αμερικη), καυσοξυλα το Ραντοσι,και φλοκατες, απ τα σεντουκια που καταχωνιαστηκαν...Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.