Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμυνταίου…

 
Έπειτα από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Αμυνταίου (Αρμοδίου  Πολιτικής Προστασίας) κ. Ιωάννη Χατζητιμοθέου συνεδρίασε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.
  Κεντρικό θέμα  της σύσκεψης ήταν ο  σχεδιασμός και οι δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και πλημμυρικά φαινόμενα ενόψει της περιόδου του επερχόμενου χειμώνα.
 
Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν εκτενώς ο σχεδιασμός και η λήψη μέτρων πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω χιονοπτώσεων και παγετού καθώς και ο συντονισμός των φορέων χειμερινής συντήρησης για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο Οδικό Δίκτυο του Δήμου Αμυνταίου.
  Δηλώθηκε από όλους τους εμπλεκόμενους ότι ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας είναι πρακτικά σε ετοιμότητα και  έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες, που χρειάζονται  με υλικά (π.χ. αλάτι), διάφορα μέσα, μηχανήματα και ανθρώπινο δυναμικό ώστε να αντιμετωπιστεί θετικά οποιοδήποτε σχετικό έκτακτο ακραίο καιρικό φαινόμενο .

 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Αμυνταίου κ. Ιωάννης Χατζητιμοθέου, ο Διοικητής του Α/Τ Αμυνταίου κ. Ανδρεάδης Χρήστος, ο Διοικητής της Π/Υ Πτολεμαίδας κ. Βασίλης Ζιώγου, οι Πρόεδροι Κοινοτήτων Δήμου Αμυνταίου κ. Κώστας Γκιουλέκας, κ. Ευάγγελος Μακρής, κ. Κώστας Μελισσανίδης, κ. Ευάγγελος Στεφανίδης, κ. Αθανάσιος Τάσκας και κ. Τζούτζιας Πέτρος καθώς και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμυνταίου κ. Αναστάσιος Κατσουπάκης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.