Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας…

 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας σε έκτακτη «δια περιφοράς» συνεδρίαση σήμερα Παρασκευή 14/10/2022, με αφορμή τον αδόκητο θάνατο του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ:
- Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του θανόντα.
- Να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.
- Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος εκ μέρους του κου Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.
  Ο συμπατριώτης μας, από τις Λεπτοκαρυές Φλώρινας, Αλέξανδρος Νικολαΐδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ήταν πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης του Τάε Κβον Ντο.
  Ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του στον αθλητισμό, ο οποίος ήταν επίσης πρωταθλητής στο ίδιο άθλημα.
  Είχε στο ενεργητικό του πολλές διακρίσεις σε διεθνείς και ευρωπαϊκές διοργανώσεις του αθλήματος, με σημαντικότερη τα αργυρά μετάλλια στην κατηγορία των +80 κιλών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.
  Το Δεκέμβριο του 2008, ψηφίστηκε με 1.875 ψήφους ως ο κορυφαίος αθλητής για το 2008 από τον ΠΣΑΤ.
  Υπήρξε υποψήφιος ευρωβουλευτής στις ευρωεκλογές του 2019 με τον ΣΥΡΙΖΑ και το Σεπτέμβριο του 2020 ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή εκπροσώπου του κόμματος.
  Στη σύντομη δυστυχώς ζωή του υπήρξε υπόδειγμα αγωνιστικότητας και αξιοπρέπειας. Ο λόγος του, οι πράξεις του και κάθε πτυχή της αθλητικής και κοινωνικής του παρουσίας, ξεχείλιζε από αλτρουισμό και αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο. Ακόμα και στη στερνή «εμφάνιση» του, μέσω ανάρτησής του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης επικύρωσε με τα συγκλονιστικά του λόγια τον αδαμάντινο χαρακτήρα του.
  Ο Ολυμπιονίκης μας, ο Αλέξανδρος μας, που δεν ξέχασε ούτε στιγμή την καταγωγή του έφυγε πολύ πρόωρα από τη ζωή και ανέβηκε στο βάθρο της αθανασίας περήφανος και δαφνοστεφανωμένος όπως άξιζε σε αυτόν τον «γίγαντα» του ήθους και της αξιοπρέπειας.
  Ο αδόκητος θάνατος του αγαπητού μας ολυμπιονίκη Αλεξάνδρου Νικολαΐδη, γεμίζει όλους τους Φλωρινιώτες και όλους τους Έλληνες θλίψη και συγκίνηση.
  Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.  Ας είναι αιωνία η μνήμη του.
Ο Πρόεδρος
του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
Μιχαήλ Ευαγ. Χάτζιος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.