Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Εγγραφές στην Ομάδα Δημιουργικής Γραφής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας…

   Η Ομάδα Δημιουργικής Γραφής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας αναζητά νέα μέλη, τα οποία θα συνταξιδέψουν μαζί μας με σκοπό να «κόψουμε δρόμο» στο ταξίδι της συγγραφής. Οι εγγραφές ξεκινούν σήμερα και θα ολοκληρωθούν στις 2 Νοεμβρίου.
   Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη 3/11 και ώρα 20.15 μ.μ. 
  Οι συναντήσεις θα γίνονται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου (μέσω της εφαρμογής Zoom Meeting).
Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφή, επικοινωνήστε μαζί μας, στο St_lith@yahoo.gr .
Επιστημονικός Υπεύθυνος Ομάδας Δ.Γ. της Λ.Π.Φ:
Στέλιος Λιθοξοΐδης
 
 Λίγα λόγια για την Ομάδα Δημιουργικής Γραφής
  Η Ομάδα Δημιουργικής Γραφής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας ιδρύθηκε το 2019. Στα χρόνια λειτουργίας της απαριθμεί δεκάδες μέλη και υποστηρικτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
  Μέλη της έχουν διακριθεί από εγχώριους και διεθνείς φορείς. Αρχικά ως ομάδα είχε τοπικό χαρακτήρα, απευθυνόμενη στους κατοίκους της Φλώρινας. Στη συνέχεια, με αφορμή την πανδημία του Covid-19 και την υγειονομική κρίση η ομάδα ψηφιοποιήθηκε, αποκτώντας ευρύτερο χαρακτήρα απευθυνόμενη σε άτομα που αγαπούν τη γραφή από όλη την Ελλάδα και διεθνώς. Κάθε χρόνο προσκαλεί στα εργαστήρια της άτομα από τον χώρο της τέχνης, προκειμένου αυτά να συνδράμουν στην ενδυνάμωση των προσπαθειών της ομάδας, ώστε τα μέλη να «κόψουν δρόμο στο ταξίδι της γραφής».
  Οι «Φλωρινανθοί» (2020) συνιστούν την πρώτη έκδοση της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. Αποτελούν μια συλλογική έκδοση πεζογραφίας και ποίησης. Σταχυολογούν τα πονήματα που έχουν γραφτεί στο πλαίσιο των συναντήσεων της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής, στη Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. Θεματική των έργων που εμπεριέχονται στη συλλογή, είναι το αστικό τοπίο της Φλώρινας. Κοινός παρονομαστής, η αγάπη για τη Φλώρινα και η αγάπη για τη γραφή. Οι «Φλωρινανθοί» εκδόθηκαν από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Φλώρινας «Βασιλικής Πιτόσκα» και διανεμήθηκαν δωρεάν.
  Η ψηφιακή έκδοση των «Φλωρινανθών» είναι διαθέσιμη στο:
Ο επιστημονικός υπεύθυνος της Ομάδας Δ.Γ. της Λ.Π.Φ.
  Ο Στέλιος Λιθοξοΐδης γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Φλώρινα. Είναι δάσκαλος και εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές αφορούν, πρώτον, τη δημιουργική γραφή και δεύτερον, τις επιστήμες της αγωγής, με εξειδίκευση στα ζητήματα ιστορίας, ιστορικής εκπαίδευσης και εκπαιδευτικής πολιτικής. Είναι βραβευμένος, μεταξύ άλλων, από το Δίκτυο Δημιουργικής Γραφής και από τις κυπριακές εκδόσεις Ευγνώμων.
  Από όλες τις δράσεις του πάντα προκρίνει την Ομάδα Δημιουργικής Γραφής στη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας, της οποίας είναι ιδρυτής και επιστημονικός υπεύθυνος. Αποτελεί διδακτορικό φοιτητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει εκδώσει τη συλλογή διηγημάτων «Τεχνική Ποινή» (2020), που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο και το ακαδημαϊκό σύγγραμμα «Σεξουαλικές Ταυτότητες και Κοινωνικά Παίγνια στο Έργο του Μ. Κουμανταρέα, απόκρυφες κατασκευές και σεξουαλική μυσταγωγία» (2021) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Black Rows.
  Έχει συντονίσει εργαστήρια δημιουργικής γραφής για παιδιά, εφήβους και ενήλικες στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στις Η.Π.Α. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εμφιλοχωρούν η δημιουργική γραφή, η λογοτεχνία, η εκπαιδευτική πολιτική και οι έμφυλες διαστάσεις στην εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.