Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Ο Γ. Στρατάκης για τα έργα της Φλώρινας που περιλαμβάνονται στην πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων…

   Τα έργα της Δυτ. Μακεδονίας που θα χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου 19/10/2022, ύψους προϋπολογισμού 80,7 εκ. ευρώ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα έργα της Π.Ε. Φλώρινας:
- Εκσυγχρονισμός Χιονοδρομικού Κέντρου Βίγλας προϋπολογισμού 6,5 εκ. ευρώ.
- Ενεργειακή αναβάθμιση κλειστού κολυμβητηρίου Φλώρινας προϋπολογισμού 1,93 εκ. ευρώ.
  Σύνολο 8,43 εκ. ευρώ, ποσοστό επί του προγράμματος περίπου 10% για Φλώρινα, που κρίνεται αντικειμενικά χαμηλό και οι εκκρεμότητές μας δυστυχώς πολλές.
  Για το έργο δε του Χιονοδρομικού Κέντρου, που είναι η ελπίδα αναβάθμισης του χειμερινού τουρισμού στη Φλώρινα, αντί 8,5 εκ. ευρώ που προβλέπει η σχετική μελέτη, έχει ενταχθεί με 6,5 εκ. Έτσι ένα κρίσιμο έργο και μάλιστα επείγουσας προτεραιότητας, αφού αποκλείστηκε από το ΕΣΠΑ  που η υλοποίησή του ήδη εξελίσσεται, εντάσσεται σε νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα με μειωμένη χρηματοδότηση και με πιθανό χρόνο υλοποίησης-άκρως αισιόδοξο το 2025… αν όλα πάνε καλά!
  Αυτά τα λίγα…, για να ξέρουμε πού πάμε και να μη μας παραπληροφορούν και καθησυχάζουν, μετά την ακύρωση του δρόμου Φλώρινα - Βίγλα, τα όσα διφορούμενα και αόριστα ακούμε για τον Κάθετο Οδικό άξονα, την τύχη της Σιδηροδρομικής σύνδεσης με Αλβανία κ.α., ένα ακόμα σημαντικό έργο για τη Φλώρινα παραμένει στην αναμονή, με άγνωστη - αόριστη χρονολογία ολοκλήρωσης.
Γιάννης Στρατάκης
Περ. Σύμβουλος - Συνδ. ΕΛΠΙΔΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.