Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Κάλεσμα για συμμετοχή στο Πανφλωρινιώτικο Συλλαλητήριο για το «Κόστος Θέρμανσης»…


 Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας
  Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας συνεδρίασε εκτάκτως την 3-10-3022 και  αποφασίζει:
  Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις Φορέων του Ν. Φλώρινας την  5-10-2022, με αίτημα την εξασφάλιση προσιτού κόστους θέρμανσης για όλους τους κατοίκους.
 Ζητούμε:
- Τη δραστική μείωση των λογαριασμών ενέργειας
- Την κατάργηση ή μείωση στα κατώτατα όρια των ΕΦΚ και ΦΠΑ στα μέσα και υλικά  που χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση.
- Την αποτροπή διακοπών, παροχής ηλεκτρικής ενέργειες , κατά τη διάρκεια του χειμώνα, σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής των λογαριασμών.
- Την εξασφάλιση επαρκών κονδυλίων για τη θέρμανση και λειτουργία Σχολείων και Μονάδων Υγείας.
- Τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης σε όλους τους κατοίκους της περιοχής. 
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Γ. Ιωαννίδης
Ο Γ. Γραμματέας
Βασίλειος Στ. Καραντζίδης
 
Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας
  To Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Φλώρινας, θέλοντας να στηρίξει τα αιτήματα της οργανωτικής επιτροπής του συλλαλητηρίου με θέμα «ΚΟΣΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ», δηλώνει ότι στηρίζει και συμμετέχει στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 17:00 και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν ενεργά.
Η Πρόεδρος και τα μέλη
του ΔΣ του Λυκείου των Ελληνίδων Παράρτημα Φλώρινας
 
Ραδιολέσχη Φλώρινας
  Η Ραδιολέσχη Φλώρινας καλεί τα μέλη της να λάβουν μέρος  στο Συλλαλητήριο της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 5:00 μμ στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας, με θέμα το «Κόστος της Θέρμανσης» για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
  Δεν πρέπει να λείψει κανένας.
  Διεκδικούμε όλοι μαζί, τη μείωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και την επιδότηση άλλων μορφών ενέργειας.
  Πρέπει να στείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το μήνυμα ότι η Φλώρινα ΠΑΓΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Ζουζέλη Ασπασία
 
Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων νομού Φλώρινας
  Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων νομού Φλώρινας συμμετέχει στο συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν οι κοινωνικοί εταίροι, οι φορείς και οι Σύλλογοι της Π.Ε Φλώρινας καταθέτοντας την αντίθεσή μας και την ανησυχία μας για τη μεγάλη αύξηση της ενέργειας και της τιμής των καυσίμων.
  Η επιχειρηματικότητα καλείται να πληρώσει διπλάσια το ενεργειακό κόστος. Το βιοτικό επίπεδο θα πέσει κι άλλο συμπαρασύροντας όχι μόνο τις ευπαθείς ομάδες αλλά και όλο τον πληθυσμό της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας. Καλούμε τους συναδέλφους μας όπως τις μεγάλες κινητοποιήσεις το 2013 για το ίδιο ακριβώς θέμα να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή. Όλοι μαζί Μπορούμε.
Για την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων νομού Φλώρινας
Ο πρόεδρος
Σαπαλίδης Σάββας
 
Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Φλώρινας
  Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας! Να οργανώσουμε την πάλη μας να μην παγώσει κανένας στην Φλώρινα.
  Δεν ανεχόμαστε να μας βεβαιώνουν ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι ο χειρότερος που έχουμε ζήσει τις τελευταίες δεκαετίες και για μια ακόμη χρονιά να υπάρχουν σπίτια χωρίς θέρμανση. Δε στριμώχνουμε τα όνειρα των παιδιών μας, των οικογενειών μας, στα vouchers και τα pass που μας πετάει σαν ψίχουλα η Κυβέρνηση προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις μεγάλες εταιρείες παροχής ενέργειας.
Ήδη οι θερμοκρασίες στην περιοχή το πρωί και το βράδυ φτάνουν στους 2 βαθμούς. Στα ορεινά ξεκίνησαν να ανάβουν τη θέρμανση. Από την άλλη η κυβέρνηση μας ωθεί να στραφούμε στο πετρέλαιο γιατί “συμφέρει”,  με την τιμή μετά την επιδότηση να φτάνει στο 1,30 ευρώ το λίτρο. Τα ξύλα έχουν φτάσει 140 ευρώ ο τόνος και για ατομικές ανάγκες κοντά στα 80 με 90 ευρώ. Η τιμή του ρεύματος μόνο  μόνο ηλεκτροσόκ προκαλεί.
  Αυτή η κατάσταση δεν δημιουργήθηκε από το πουθενά!
  Η ληστεία των λαϊκών εισοδημάτων από τα μονοπώλια της ενέργειας, η ακρίβεια που δεν έχει ταβάνι, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από τις τρύπιες επιδοτήσεις της κυβέρνησης ή από  μια άλλου είδους «προσαρμογή» που θα συνεχίζει να ματώνει τους εργαζόμενους.
Όσο θα υπάρχουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων θα ακούγονται όλο και πιο συχνά κυβερνητικές κραυγές «πλήρωνε για να μην πεθάνεις». Όσο θα ενισχύονται και θα φοροαπαλλάσονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τόσο θα γεμίζουν τα άδεια πορτοφόλια του λαού με νέες υποσχέσεις για επενδύσεις, ομαλότητα και ανάπτυξη.
  Καμία αναμονή – όλοι στον αγώνα
  Καμία αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική και τους “σωτήρες” που μας υπόσχονται ξανά προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά μας. Να μην επιτρέψουμε η οργή μας, η αγανάκτηση να αξιοποιηθούν για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού με τα ίδια ή με νέα υλικά από τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν συμβάλει στην επίθεση στα εργατικά- λαϊκά δικαιώματα.
Γι΄ αυτό ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
- Καμιά διακοπή ρεύματος, ιδιαίτερα μέσα στο χειμώνα.
- Κατάργηση ειδικών φόρων κατανάλωσης και ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
- Δωρεάν καυσόξυλα σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους, οικογένειες με χαμηλό εισόδημα..
- Αυξημένη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών ώστε κανένας μαθητής να μην ξεπαγιάζει στο σχολείο του.
- Όχι στο κλείσιμο ορυχείων και ΑΗΣ με περιβαλλοντολογική τους αναβάθμιση.
- Να γίνουν διαχειριστικές μελέτες για τα δημόσια δάση, διαφορετικά η υπόσχεση επιστροφής στο παλιό καθεστώς ξύλευσης για ατομικές ανάγκες θα μείνουν κενό γράμμα.
Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 5 Οκτωβρίου 2022, ώρα 17:00 στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας
Κανένας μόνος του στο δύσκολο χειμώνα που ήδη έχει ξεκινήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.