Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

«Ο θεός σώζοι* τους βασιλείς!» Το ερώτημα είναι… εμάς ποιος θα μας σώσει;

*
(Με όμικρον γιώτα, είναι ευκτική)
(Του Α.Θ.Ρ., από το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ που κυκλοφορεί)…
  Αυτό το αφελές και πονηρούτσικο, «ο νεκρός δεδικαίωται», πιστεύω ότι πρέπει ν’ αφορά τον μέσο, απλό άνθρωπο, που άφησε τον μάταιο αυτό κόσμο, κι όχι ηγέτες επώνυμους, βασιλιάδες, μεγαλοπαράγοντες που είχαν εξουσία, αίγλη και δύναμη, πριν γίνουν τροφή για τα σκουλήκια… (μπλιάχχχ)
  Αυτά, για να μη θεωρηθώ ιερόσυλος, αιρετικός, εκτός κλίματος ενός πρόσφατου – φτιαχτού απ’ τα ΜΜΕ γενικευμένου πένθους, απ’ το ανήλιο υπόγειο του άνεργου μέχρι τη βίλα του Ψυχικού, που πλάκωσε 11 μέρες συνεχώς, με το θάνατο μιας πλήρους ημερών θανούσης Βασίλισσας, που κάθισε στο θρόνο της Αγγλίας, 70 χρόνια συναπτά!
  Και δε θα ΄λεγε κανείς ότι η δουλειά της ήταν «βαριά κι ανθυγιεινή» ή φοβερά κοπιαστική, όπως ρωτούσε αμίμητα ο απίθανος Χάρρυ Κλυνν τον δημοσιογράφο που του έπαιρνε συνέντευξη… «Εσύ τι κάνς, σκάβς;»
  Έτσι περίπου κατατάσσει ο απλός άνθρωπος τη βαρύτητα της δουλειάς… Γι’ αυτό σπάνια βλέπουμε Έλληνα εργάτη να σκάβει! Σκάβουν, με κασμά και φτυάρι οι μετανάστες…    
  Μάλιστα! Ακόμα και μετανάστες, οι Έλληνες στην Αμερική, Καναδά, δε δούλεψαν με κασμά και φτυάρι! Μπορεί να πλύναν δισεκατομμύρια πιάτα, αλλά απέφευγαν τον… κασμά!
  «Και τι περίμενες ρε Ρακόπουλε, να πιάσει κασμά η Ελισάβετ για να την εκτιμήσεις;», θα μου πει ο μίστερ Ζαμπούνης
 Παρακολουθώντας λοιπόν, έντεκα μέρες τώρα, αυτό το ατέρμονο μπίρι – μπίρι, με εικόνες από ένα φανταχτερό «πανηγυράκι» γεμάτο φανφάρα, αποκριάτικες στολές, με χρυσά σιρίτια και αμέτρητα τζούφια παράσημα, άλογα, καβαλίνα, παράτες, στημένους για ώρες στην ουρά Εγγλέζους, άμαξες χρυσοποίκιλτες και πρίγκιπες δακρυσμένους, αυτόματα αναφωνώ: «Ζήτω και μπράβο σου, Δημοκράτισσα Αμερική! Ζήτω και μπράβο σου, πρωτοπόρα Γαλλία, που έστησες στη γκιλοτίνα τους χοντροσβερκωμένους σου και παρφουμαρισμένους Γάλλους Βασιλείς!
  Ζήτω και μπράβο Αυστροουγγαρία, που ξεπάτωσες τη συμμορία των Αψβούργων!
  Ζήτω και σένα Ιταλία, γεια σου ρε Κίνα, γεια σου Ρωσία, που απαλλάχτηκες απ’ τους Ρωμανώφ! Κι η μπόρα πήρε Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Σερβία και ξεβρόμισε η Βαλκανική, με τελευταίους τους δικούς μας φαταούλες, που τους ξαπόστειλε ο Λαός, με 70%!».
  Εδώ, για να ‘μαστε δίκαιοι, βοήθησε κι ο Καραμανλής, που γνώρισε από πρώτο χέρι τη… καμαρίλα, την εξουσιομανία και τη βλακεία τους!
  Ακόμα, «ζήτω και το κίνημα των Νεότουρκων και του Κεμάλ, που εξαφάνισαν απ’ την επικράτεια το σάπιο καθεστώς των Οθωμανών σουλτάνων, που κόβαν κεφάλια αδιακρίτως και κανονικώς!».
  Ο 19ος και 20ος αιώνας, υπήρξε για τους βασιλιάδες της Ευρώπης και της Ασίας, επιδημία πανούκλας, που τους εξολόθρευσε σαν ποντίκια μαζικώς!
  …«Καλά ρε κύριε, οι Εγγλέζοι είναι ηλίθιοι, οι Νορβηγοί, οι Ολλανδοί, οι Βέλγοι, οι Ισπανοί, που έχουν και καμαρώνουνε τους βασιλιάδες, τα άλογα τους, τα παράσημα τους και προπάντων την κουραστική, εξουθενωτική, απάνθρωπη δουλειά τους;»
  Απλά φίλε μου, δεν ήρθε ακόμα η ώρα τους και η σειρά τους! Σκέψου μόνο, ότι πριν 1.000, 2.000, 3.000 χρόνια, ακόμα και κάποιο Σόροβοτς είχε τον… βασιλιά του!
  Μόνο εκείνοι οι μοναδικοί, οι Δημοκράτες Αθηναίοι δε χαμπάριαζαν από τέτοια ανδρείκελα, ψεύτικα, κληρονομικά, που χλαπαδιάζουν ασύστολα και σίγουρα, πίσω από κλειστές πόρτες
θα γελάνε και θα απορούν με τη βλακεία που κυριαρχεί, σε πολλών ανθρώπων τη ψυχή, να θέλουν κάποιον τυχάρπαστο να τρώει, να πίνει, να κορδώνεται σ’ όλη του τη ζωή, χωρίς κανείς να τον διαλέγει, να τον ψηφίζει, να τον προτιμάει, αλλά και να μπορεί όταν θελήσει, να τον …σιχτιρίσει! Άβυσσος θα πείτε, η ψυχή του ανθρώπου…
  Εγώ, την Ελισάβετ, τη σιχαίνομαι και δεν το κρύβω, κι είναι ντροπή που δεν ακούστηκαν δύο κουβέντες από επίσημους και μεγαλο-δημοσιογράφους, λες και στην Ελλάδα έχουμε Αγγλοκρατία, για τις ψυχούλες εκείνου του 17χρονου Ευαγόρα Παλληκαρίδη κι εκείνου του 27χρονου Ιρλανδού Μπόμπι Σαντς!
 
Αγωνιστής της ΕΟΚΑ ο Ευαγόρας, πιάστηκε και καταδικάστηκε όχι για φόνο Εγγλέζου, αλλά για μεταφορά όπλων…
  Αγωνιστής του ΙΡΑ ο Μπόμπι, πιάστηκε και καταδικάστηκε, όχι για φόνο Εγγλέζου, αλλά γιατί έβαλε βόμβα σ’ ένα εργοστάσιο επίπλων (χωρίς να τραυματιστεί κανείς)…
  Τον Ευαγόρα, τον κρέμασαν σαν τρομοκράτη οι Εγγλέζοι στην Κύπρο, παρά τη διεθνή κατακραυγή, που ζητούσε χάρη!
  Τον Μπόμπι Σάντς, μετά από απεργία πείνας 66 ημερών, πέθανε χωρίς να του δωθούν αυτά που διεκδικούσε!
  Και τι ζητούσε… Να μπορεί να έχει επισκεπτήριο, αλληλογραφία, να θεωρηθεί πολιτικός κρατούμενος, να μη φοράει τη στολή της φυλακής!
  Μετά τον θάνατο του, άλλοι 9 σύντροφοι του φυλακισμένοι, με τα ίδια αιτήματα, πέθαναν από απεργία πείνας!!!
  Όχι τον μεσαίωνα αυτοί οι αναίτιοι σκοτωμοί, όχι από κάποιου θεόμουρλου ISIS Ισλαμιστή,
αλλά από τους υπηκόους της χθεσινής θανούσης Ελισάβετ, που δεν λύγισε, δεν συγκινήθηκε, δεν ταρακουνήθηκε, να δώσει χάρη!!!
 Κι επειδή εδώ δεν κάνουμε προπαγάνδα, ούτε είμαστε άδικοι, ακόμα και με βασιλιάδες…
  Ο βασιλιάς δίνει χάρη, με πρόταση της κυβέρνησης, του υπουργού Δικαιοσύνης, τουλάχιστον στα Δυτικά κράτη.
  …Όμως, όμως, ποιος θα αρνιόταν στην βασίλισσα την επιθυμία της να δώσει χάρη σ’ έναν 17χρονο, σ’ ένα 27χρονο παλληκάρι, που αγωνίζονταν για τις ιδέες του, για την πατρίδα του, όχι για να τα οικονομήσει;
  Εγώ, κόντρα σ’ αυτή τη γλοιώδη φανφάρα κηδεία που τα ΜΜΕ εξακόντισαν στην υφήλιο όλη, με κόστος τεράστιο, θεώρησα υποχρέωση να κάνω ένα σεμνό μνημόσυνο –με το γραπτό μου- , στις ψυχούλες αυτών των δύο παλληκαριών που «σκότωσε» η αγαπητή στον κόσμο βασίλισσά τους!!!
  Αιωνία τους η μνήμη, του Ευαγόρα και του Μπόμπι!
  Και μακάρι, εκεί στο υπερπέραν που βρίσκονται, να γίνεται να κοιτάξουν στα μάτια την Ελισάβετ και να την ρωτήσουν «ΓΙΑΤΙ;», «Γιατί τόση κακία;»!
  Κι είμαι περίεργος, αν θα κατέβουν, αν θα ντραπούνε, τ’ άχρωμα μάτια της βασίλισσας…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.