Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Κάλεσμα για συμμετοχή στο παναγροτικό συλλαλητήριο στην Agrotica…


   Ο Αγροτικός Σύλλογος περιοχής Αμυνταίου, ενημερώνει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής, πως όποιος επιθυμεί, να παραβρεθεί, στο μεγάλο συλλαλητήριο της Agrotica Θεσσαλονίκης,  να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 6973 350585, θα υπάρχει διαθέσιμο μέσο μεταφοράς.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
 
  Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να πάρουν μέρος στο παναγροτικό συλλαλητήριο στην Agrotica, στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 22 Οκτώβρη στις 12:00 μπροστά στην πύλη.
Θα υπάρχει λεωφορείο το Σάββατο
• από Πτολεμαΐδα στις 8:15 στην Λαϊκή Αγορά Πτολεμαΐδας
• από Αμύνταιο στις 8:45 στην πιάτσα των ΤΑΧΙ
  Για κρατήσεις θέσεων: 6973213029 (για Πτολεμαΐδα) 6973 964397, 6982 363295 (για Αμύνταιο). Διεκδικούμε:
- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλες τις ποικιλίες στο Ροδάκινο αλλά και το σύνολο των παραγόμενων προϊόντων στις συγκεκριμένες περιοχές, από τη χαμένη παραγωγή λόγω καταστροφών και ασύδοτης δράσης των εμποροβιομηχάνων, τις χαμηλές τιμές, το υψηλό κόστος παραγωγής και επίσης μέτρα στήριξης κατά του εμπάργκο.
- Ουσιαστική και αυξημένη ενίσχυση όλων των αγροτών καθώς η κυβέρνηση έδωσε σε ελάχιστους αγρότες ψίχουλα για την ουκρανική κρίση.
- Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Γενναία επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
- Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ μέχρι τέλη του χρόνου. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
- Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.
- Αντιχαλαζική προστασία σε όλους δωρεάν. Θέλουμε πρόληψη για τις καλλιέργειες μας και όχι να περιμένουμε να ζήσουμε με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.
- Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων, εγκατάσταση φ/β για γεωτρήσεις με 100% επιδότηση.
- Σύγκληση Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας με αποκλειστικά τα αγροτικά θέματα.
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος
Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας  Λεκάνης Βεγορίτιδας

1 σχόλιο:

  1. Ο χειμωνας εφθασε οι δουλεις τελειωσαν τωρα τι απομενει αλλο
    ξεκουραση με διαδηλωσεις και με γλεντια στην εθνικη οδο ωστε
    να περαση η ημερα οπως καθε χρονο.
    Γιατι αυτα δεν γινονται την εποχη που ειναι οι δουλειες επανω
    στο ζενιθ ασφαλως και οχι διοτι τοτε χρειαζονται την εργατικη
    αποασχοληση ωστε να μην χασουν ολους τους κόπους και
    φυσικα =δικαιως= .
    Δεν ειμαι κατα αλλα και εγω ειμαι αγροτης και γνωριζω ποιες
    ειναι οι αναγκες που εχει ο καθενας, αλλα ολα αυτα γινονται
    για πολιτικούς σκοπούς ανεξαρτητως ποιος κυβερνα και να
    ερχεται ο καθε βουλευτης να ανεβαινη στα τρακτερια και
    που υποσχεται λαγους με πετραχιλια και φυσικα ολα αυτα
    =χωρις αντικρυσμα=
    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.