Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με την Γραμματέα Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Ν.Δ...

   Την Γραμματέα Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας κα Πίστη Κρυσταλλίδου, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας και υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού κ. Μιχάλης Χάτζιος, η Αντιδήμαρχος Φλώρινας κα Σοφία Φουδούλη - Τζώτζη, ο Πρόεδρος κ. Νίκος Ευαγγέλου και μέλη της ΔΕΕΠ Φλώρινας.
  Αρχικά, ο κ. Γιαννάκης παρουσίασε μία αναλυτική εικόνα του Δήμου και των προβλημάτων του, που έχουν αντίκτυπο στην καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών.
  Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα του εθελοντισμού, τονίζοντας πως η δημοτική αρχή κινήθηκε από την πρώτη στιγμή προς αυτήν την κατεύθυνση, μέσω της δημιουργίας Γραφείου Εθελοντισμού, και πολλοί δημότες έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια.
Για τη λειτουργία, τις δράσεις αλλά και τα προσκόμματα που αντιμετωπίζει κατά καιρούς το Γραφείο Εθελοντισμού αναφέρθηκε και ο κ. Χάτζιος.
  Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για την περαιτέρω θεσμική υποστήριξη του εθελοντικού κινήματος και συμφωνήθηκε η επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ του Γραφείου Εθελοντισμού και της Γενικής Γραμματείας.
  Τέλος, μετά από το έντονο ενδιαφέρον που εκδήλωσε η κα Κρυσταλλίδου για το πλαίσιο λειτουργίας του Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας, ζήτησε να της αποσταλεί ολοκληρωμένος φάκελος με τα στοιχεία, τις δράσεις και τις βελτιωτικές προτάσεις του Γραφείου Εθελοντισμού, για επεξεργασία και ένταξη στο νέο θεσμικό πλαίσιο που ετοιμάζεται και αφορά στην περαιτέρω ανάπτυξη του εθελοντικού κινήματος στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.