Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Γ. Αντωνιάδης: «Τρία νέα μεγάλα έργα για την Π.Ε. Φλώρινας»…

 
Την Π.Ε. Φλώρινας επισκέφτηκε την Τρίτη 06/09/2022, πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής την Υπουργό Πολιτισμού  κ. Λίνα Μενδώνη. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ακόμα ο  Γενικός Γραμματέας Δασών κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Γενικός  Γραμματέας  Ιθαγένειας κ. Μπαλέρμπας Αθανάσιος , η  Βουλευτής Κοζάνης κα Βρυζίδου Παρασκευή, η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού κα Πίστη Κρυσταλλίδου, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Φλώρινας κ. Νίκος Ευαγγέλου  και ο  Βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης  Αντωνιάδης.
  Τα κυβερνητικά κλιμάκια,  πραγματοποίησαν σειρά επισκέψεων σε φορείς του νομού και
συμμετείχαν σε συσκέψεις με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς, συνεταιριστικές ενώσεις, προέδρους τοπικών κοινοτήτων και πολιτιστικούς συλλόγους.
  Καθ’ όλη τη διάρκεια των συναντήσεων η  κα Υπουργός,  οι  Γενικοί  Γραμματείς  και οι  βουλευτές, ενημέρωσαν τους τοπικούς φορείς για όλα τα μεγάλα έργα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται στην Π.Ε Φλώρινας ενώ παράλληλα άκουσαν με προσοχή και κατέγραψαν τα αιτήματα που τους τέθηκαν από τους φορείς.
  Η κ. Υπουργός κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στο νομό επισκέφτηκε Αρχαιολογικούς
χώρους σε Φλώρινα και Αμύνταιο ενώ συμμετείχε και σε συναντήσεις  με πολιτιστικούς συλλόγους τόσο στην Φλώρινα όσο και στο Αμύνταιο.
  Παράλληλα οι κ. Γενικοί Γραμματείς συμμετείχαν σε συσκέψεις για θέματα ιθαγένειας, αλλοδαπών εργατών γης, φωτοβολταικών και Α.Π.Ε, χορτολιβαδικών εκτάσεων, δασικών συνεταιρισμών ενώ πραγματοποιήθηκε  και συνάντηση με τους  ιδιοκτήτες των απαλλοτριωμένων εκτάσεων του Φράγματος Τριανταφυλλιάς και των νομικών εκπροσώπων τους.
  Οι θεματικές ενότητες που συζητήθηκαν με τους κ. Γενικούς Γραμματείς αφορούσαν τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων Πρώτης, Κλαδοράχης, Άνω και Κάτω Κλεινών , Ακρίτα, Κρατερού, Παρορίου , Δροσοπηγής, Άνω Υδρούσας, Τριανταφυλλιάς Πολυποτάμου, Υδρούσας, Ατραπού, Σκοπιάς , Ασπρογείων, Λεχόβου, Βαρικού, των περισσότερων τοπικών κοινοτήτων του δήμου Πρεσπών κ.α.
  Τέλος τα κυβερνητικά κλιμάκια επισκέφτηκαν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας,   τα γραφεία της ΔΕΕΠ Φλώρινας και παραβρέθηκαν σε ανοιχτή διευρυμένη σύσκεψη μελών και στελεχών της παράταξης.
  Ο κ. Αντωνιάδης μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας των κυβερνητικών κλιμακίων ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης και εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα των συναντήσεων.
  Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έμπρακτα για ακόμα μια φορά δείχνουν το ενδιαφέρον τους για  την Φλώρινα με την αποστολή κυβερνητικών κλιμακίων από υψηλόβαθμα στελέχη, προκειμένου να ακούσουν τις απόψεις και τις προτάσεις των φορέων του νομού αλλά και για να ανακοινώσουν έργα και σχέδια αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα δώσουν ώθηση και θέσεις εργασίας στην περιοχή.
  Ευχαριστώ προσωπικά την κ. Υπουργό κ. Μενδώνη η οποία πάντα στηρίζει την Φλώρινα και σήμερα ανακοινώνει  τρία μεγάλα έργα:
Α) Την κατασκευή ενός υπαίθριου ανοιχτού θεάτρου στη Φλώρινα στην τοποθεσία Γιάζι
Β) Την κατασκευή ενός πολυχώρου - μουσείου – εργαστηρίου και αποθήκης  που θα στεγαστούν όλα τα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών της περιοχής Αμυνταίου και Γ) Την ενίσχυση  όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων της Π.Ε Φλώρινας μέσα από ειδικά προγράμματα που θα εκπονήσει το Υπουργείο.
  Επίσης με μεγάλη ικανοποίηση άκουσα σήμερα την κ. Υπουργό να ανακοινώνει ότι το Υπουργείο είναι έτοιμο να στηρίξει την προσπάθεια του δήμου Φλώρινας να διασώσει τα νεοκλασικά κτίρια της Φλώρινας τα οποία αποτελούν μια κληρονομιά ανυπολόγιστης πολιτιστικής αξίας, και να δίνει λύση επί τόπου στην επίσπευση της ολοκλήρωσης της μελέτης για την συντήρηση του κτιρίου της Αγίας Όλγας.
  Ακόμα η κ. Υπουργός δεσμεύτηκε  να χρηματοδοτήσει μελέτες και εργασίες στις ανασκαφές των αρχαιολογικών μας χώρων σε συνεργασία με την τοπική Εφορία Αρχαιοτήτων, να βοηθήσει στην ευκολότερη πρόσβαση και στην συντήρηση των  Ασκηταριών της Πρέσπας και σε μια σειρά από άλλα θέματα της αρμοδιότητας της. 
  Ακόμα θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά, τον Γενικό  Γραμματέα Δασών κ. Κωνσταντίνο Αραβώση και  τον Γενικό  Γραμματέα Ιθαγένειας κ. Μπαλέρμπα Αθανάσιο γιατί σήμερα δώσανε λύση σε μια σειρά από χρονίζοντα προβλήματα που αφορούν μεγάλο αριθμό τοπικών κοινοτήτων της Π.Ε Φλώρινας. 
  Ήταν μια παραγωγική - εποικοδομητική περιοδεία από την οποία τα οφέλη για τον νομό είναι μεγάλα. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε τόσο συχνή και πολυπληθής  παρουσία κυβερνητικών στελεχών στο νομό με συγκεκριμένα αποτελέσματα.
  Οι Υπουργοί είναι εδώ , η Κυβέρνηση είναι εδώ παρούσα για να στηρίξει την Φλώρινα»
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.