Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Σημαντική συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας...

 
Μια σημαντική  συνεργασία  της  Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας,  εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022.
  Συγκεκριμένα η Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Π.Δ.Μ., παραχώρησε, τον γεωργικού  ελκυστήρα (τρακτέρ), αλλά  και χώρους εντός του αγροκτήματος του Πανεπιστημίου (γεωργική σχολή), για την διεξαγωγή   εξετάσεων, για την απόκτηση διπλώματος χειριστή γεωργικού
ελκυστήρα από  τους αγρότες της Π.Ε. Φλώρινας.
  Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η επιδίωξη  της  Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας  και του Τμήματος  Εκμηχάνισης Γεωργίας & Αξιοποίησης  Εδαφοϋδατικών Πόρων, για την δημιουργία ενός αξιόπιστου και ασφαλούς εξεταστικού κέντρου.
  Το παραχωρητήριο υπογράφτηκε μεταξύ της Κοσμήτορος της Σχολής κ. Μέλφου Αικατερίνης και  του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Σωτηρίου Βόσδου.
  Η Κοσμήτορας κ. Μέλφου,  δήλωσε ότι η Σχολή θα σταθεί αρωγός του αγροκτηνοτροφικού πληθυσμού της Π.Ε. Φλώρινας, με τις εγκαταστάσεις, τον υπερσύγχρονο εργαστηριακό
εξοπλισμό που έχει στην κατοχή του και φυσικά με  το επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου.
  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βόσδου αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την παραχώρηση των χώρων του αγροκτήματος και του γ. ελκυστήρα  του Πανεπιστημίου, τόνισε  την πρόθεση της Περιφερειακής Ενότητας,  να επεκταθεί η συνεργασία αυτή και σε άλλα επίπεδα. Παράλληλα υπενθύμισε, την δυνατότητα που δίνεται στους φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής, να  αποκτήσουν  δίπλωμα χειριστή γεωργικού ελκυστήρα μέσω εξετάσεων, στην Φλώρινα, κατά την  διάρκεια των σπουδών τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.