Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Μιχάλης Κατρίνης: «Το ΠΑΣΟΚ έχει αυτόνομη πορεία με πρόταση κυβερνητικής προοπτικής και δεν αποτελεί «βολικό» κυβερνητικό εταίρο»…

 
«Το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει τον βηματισμό του και την επαφή του με τους πολίτες ξανακερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους με την αυτόνομη πορεία του και πρόταση κυβερνητικής προοπτικής, και δεν αποτελεί «βολικό» κυβερνητικό εταίρο, που θα το κάνει κυρίαρχο  και πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων στη Φλώρινα και ολόκληρη τη χώρα», τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης κατά τα εγκαίνια  των γραφείων της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Φλώρινας, στις 9 Σεπτεμβρίου 2022.
  «Δεν πρόκειται να γίνει η ουρά κανενός ούτε το συμπλήρωμα της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας αυτόνομη πορεία. Για πολλά χρόνια το κόμμα μας λειτούργησε σε συνθήκες
κρίσης όπως και η χώρα, είναι γνωστό πως το ΠΑΣΟΚ θυσίασε την κοινωνική και πολιτική του δύναμη για να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα και πλήρωσε δυσανάλογο πολιτικό κόστος»
, επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Φλώρινας, Βαγγέλης Στάιος.
  Τον χαιρετισμό του Μιχάλη Κατρίνη ακολούθησε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΝΕ και λίγο αργότερα ομιλία του στο ξενοδοχείο Emerald.
  Ο κ. Στάιος επεσήμανε την αλλαγή του κλίματος στην κοινωνία και πως τώρα, «το ΠΑΣΟΚ δικαιώνεται κάθε μέρα, το ΠΑΣΟΚ αρχίζει και πάλι να αποτελεί την ελπίδα και προοδευτική λύση στα προβλήματα του τόπου».
  Για το ΠΑΣΟΚ ο κ. Κατρίνης είπε ότι «είναι παράταξη η οποία σήμερα κινείται με ενότητα, με αυτοδύναμη πολιτική παρέμβαση, με ανανέωση και πάνω από όλα με πίστη σε ένα εγχείρημα το οποίο θα είναι επωφελές για την Ελλάδα και για τους Έλληνες».
  Για τη Φλώρινα υπογράμμισε ότι δοκιμάζεται από άστοχες και βεβιασμένες κυβερνητικές επιλογές. «Εδώ στη Φλώρινα η περιοχή δοκιμάζεται από τις άστοχες και βεβιασμένες επιλογές
της κυβέρνησης και στο θέμα της απολιγνιτοποίησης και βεβαίως και γενικότερα με την ενεργειακή και οικονομική κρίση, ο πρωτογενής τομέας έχει πάρα πολλά προβλήματα»
.
  Επεσήμανε πως στη δύσκολη αυτή κατάσταση για τη χώρα «…έρχεται το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική παράταξη να βρει πάλι το νήμα της επαφής με τους πολίτες να τους δώσει πάλι μια ελπίδα και προοπτική για το μέλλον σε μια πολύ δύσκολη εποχή, που πέρα από την οικονομική κατάσταση, την ακρίβεια και τα πάρα πολλά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες σε όλη τη χώρα πόσο μάλλον και στην περιοχή. Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι  το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα το  επαναφέρει στη θέση που πραγματικά του αξίζει με βάση την ιστορία και την πορεία του και αυτή δεν είναι άλλη από τη θέση του πρωταγωνιστή των εξελίξεων».
  Τόνισε την αυτοδύναμη πορεία του κινήματος  χωρίς να αποτελεί τον «βολικό» εταίρο  με την δική του πρόταση κυβερνητικής προοπτικής και καλεί τα κόμματα της Βουλής να
αποφασίσουν για την πρόταση αυτή. «Εμείς ούτως ή άλλως συνεχίζουμε με αυτοδύναμη στρατηγική και δική μας πρόταση. Έχουμε πρόταση που δεν είναι διαφωνίας και διαμαρτυρίας, είναι πρόταση κυβερνητικής προοπτικής που δεν είναι λύση και απαντήσεις στα μεγάλα αλλά και στα καθημερινά ζητήματα και με βάση αυτή την πρόταση θεωρώ ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό εκλογικό αποτέλεσμα θα καλέσουμε τις υπόλοιπες δυνάμεις γύρω στη δική μας πρόταση να μας πουν αν συμφωνούν  και αν πιστεύουν ότι μπορεί να είναι η βασική κυβερνητική προοπτική το επόμενο διάστημα. Άρα ας περιμένουμε τους πολίτες. Το ΠΑΣΟΚ είχε δείξει ότι είναι πάντα η παράταξη της ευθύνης».
  Ως αιτία της μείωσης του πληθυσμού ο κ. Κατρίνης  υπογράμμισε ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο και «είναι ενδεικτικό της αδιαφορίας που υπάρχει και της αδράνειας, ώστε να αποτραπεί αυτή η διαρροή πληθυσμού και να ενισχυθεί οικονομικά και παραγωγικά μια τόσο ωραία, μια ευλογημένη θα έλεγα περιοχή».
  Για την συμφωνία των Πρεσπών και την κύρωση της όταν έρθει στη Βουλή, ανέφερε  ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα ένα πατριωτικό κόμμα και «δεν μπορούμε να μιλήσουμε θεωρητικά. Αυτή η συμφωνία μένει πάρα πολύ καιρό, καταλαβαίνετε τους λόγους για τους οποίους δεν έρχεται στη Βουλή, κάποια στιγμή θα έρθει.  Όταν λοιπόν έρθει εμείς με παρρησία όπως κάνουμε πάντα, θα τοποθετηθούμε με βάση τις αρχές και τις αξίες όπως σας είπα πριν».
Η Συνέντευξη ΕΔΩ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.