Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Ο «Κάθετος χρησμός», του Νικήτα Κακαβά…

   Το νέο έργο, του ταλαντούχου –εκτός των άλλων- συγγραφέα, πατριώτη μας και φίλου, Νικήτα, είναι μια μυθιστορία «υφαμένη σε υφάδι» με την ιστορία, με πρόσωπα υπαρκτά, γνωστά, με τη Σαλονίκη, τη Φλώρινα, την Πρέσπα.
  Ένα ψηφιδωτό από χέρι μαστορικό, που σε παρασέρνει στη πλοκή του, σε πράγματα γνωστά, της εποχής της νιότης μας… Τότε που ζούσαμε… (όπως γράφει ο Ασ. Πανσέληνος)!
  Ένα μυθιστόρημα της ιστορίας, χρήσιμο προπάντων για τους νέους, για τροφοδότηση της μνήμης των μεγαλύτερων, για συντήρηση της μνήμης όλων μας… (που κάποιοι επιθυμούν να σβήσουν!).
  Θυμίζει έντονα, Ισίδωρο Ζουργό, στο πιο ποιητικό και ευρηματικό…
  Να ‘σαι πάντα καλά Νικήτα, να χαιρόμαστε τα ταλέντα σου, που απλόχερα προσφέρεις, σε μια όλο και φτωχότερη –από κάθε άποψη- Φλώρινα. Είσαι «αστέρι» φίλε μου!
Άγγελος Θ. Ρακόπουλος
(Ήμουν στα βαφτίσια σου και θυμάμαι που χαριεντιζόσουν, με τα …γένια του παπά!)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.