Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Κοινή διεκδίκηση αστυνομικών του επιδόματος παραμεθορίου…

 
  Κοινή συνεδρίαση των προεδρείων των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κέρκυρας και Φλώρινας και του Γενικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών, Γιώργου Παπατσίμπα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Απριλίου 2021 στα Γιάννινα, με αντικείμενο την επέκταση στο αστυνομικό προσωπικό των Διευθύνσεων του επιδόματος παραμεθορίων και προβληματικών περιοχών.
  Το συγκεκριμένο αίτημα έχει αναδειχθεί πολλές φορές, αποτέλεσε αντικείμενο ερωτήσεων στην Βουλή και υπήρξαν πάντα υποσχέσεις.
  Αναλυτικά, η κοινή ανακοίνωση αναφέρει:
  «Το αίτημα αυτό είχε προ πολλού αναδειχθεί με διάφορες παρεμβάσεις από τις Ενώσεις μας, ευαισθητοποιώντας τους βουλευτές της τότε αντιπολίτευσης, οι οποίοι ασκώντας τον προβλεπόμενο κοινοβουλευτικό έλεγχο είχαν προβεί από την πλευρά τους στην κατάθεση σχετικών επερωτήσεων στη Βουλή, υπερτονίζοντας την καταφανέστατη αδικία που υφίστανται όσοι συνάδελφοί μας υπηρετούν στην Ελληνοαλβανική μεθόριο.
  Δυστυχώς, όμως, παρά την κυβερνητική αλλαγή, τον Ιούλιο του 2019, έως και σήμερα ουδεμία πρόθεση θεσμοθέτησης του αιτήματός μας εκ μέρους της νέας διακυβέρνησης, έχει υπάρξει, με αποτέλεσμα για εμάς τους  Έλληνες Αστυνομικούς της Ελληνοαλβανικής μεθορίου τα δεδομένα να παραμένουν τα ίδια.
  Εξακολουθούμε να παρέχουμε υπηρεσίες προστασίας των συνόρων από παράνομη μετανάστευση, λαθρεμπόριο και λοιπές εγκληματικές δραστηριότητες και βεβαίως συνεχίζουμε να βιώνουμε την άνιση επιδοματική μεταχείριση.   
  Την κατάφορη αυτή αδικία, τονίσαμε και κατά τη σημερινή μας κοινή συνεδρίαση, απαιτώντας από τους κυβερνητικούς βουλευτές και την Κυβέρνηση να τηρήσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, δρομολογώντας τη χορήγηση του επιδόματος παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών  με την επέκταση των νομοθετικών ρυθμίσεων».
ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ.
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, Νάκος Βασίλειος
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, Κωνσταντινίδης Ανέστης
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, Σπυρίδης Ιωάννης
ΚΕΡΚΥΡΑΣ, Μποζίκης Νικόλαος
ΦΛΩΡΙΝΑΣ, Μουρατίδης Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.