Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Μετά από τη διαδικτυακή ημερίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας για την ενδοοικογενειακή βία: Ευχαριστίες και ενημέρωση για τη διάθεση επιμορφωτικού υλικού…

 
  Το Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διοργάνωσε την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020 Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Πίσω από τις κλειστές πόρτες: Πανδημία και βία στην οικογένεια». Αντικείμενο της εκδήλωσης ήταν η ενδοοικογενειακή βία, τόσο σε βάρος των παιδιών, όσο και των συντρόφων, η οποία αποτελεί διαχρονικά πρόκληση για τις κοινωνίες μας, αλλά και τείνει να επιδεινωθεί στις σύγχρονες συνθήκες εγκλεισμού. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με πρόσθετες αφορμές τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου) και την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου).
Εισηγητές/τριες ήταν:
- Ο κ. Γιώργος Νικολαΐδης, Ψυχίατρος, PhD, Διευθυντής Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, Πρόεδρος έως το 2020 στην επιτροπή Lanzarotte του Συμβουλίου της Ευρώπης και Εθνικός Αντιπρόσωπος, τόσο στην ίδια Επιτροπή, όσο και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για θέματα κακοποίησης – παραμέλησης των παιδιών
- Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου του Δήμου Φλώρινας: Σταυρούλα Παπανικολάου, Ψυχολόγος, MSc και Ματθαίος Καργάκης, Κοινωνιολόγος, MA, MSc
  Ικανοποίηση και αισιοδοξία προκάλεσε η μαζική ανταπόκριση του κοινού στο κάλεσμά μας. Περισσότερα από 500 άτομα από όλα τα μέρη της Ελλάδας παρακολούθησαν την εκδήλωση μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων και από το κανάλι μας στο YouTube από όπου προβαλλόταν σε απευθείας μετάδοση.
Ευχαριστούμε θερμά
:
- Τους ομιλητές για τις άριστες εισηγήσεις τους, μέσα από τις οποίες απάντησαν εμπεριστατωμένα σε βασικά ερωτήματα που γεννά η βία σε βάρος παιδιών και γυναικών.
- Τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, δρα Αντώνιο Αυγερινό, ο οποίος έθιξε κατά τον χαιρετισμό του κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην ενδοοικογενειακή βία και παρέμεινε μαζί μας καθ΄όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμώντας μας με την παρουσία του.
- Τους συνδιοργανωτές μας: Τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας, που μας βοήθησε να αισθανθούμε απόλυτη ασφάλεια με την τεχνική υποστήριξη που μας παρείχε. Επίσης το 3ο ΓΕΛ Φλώρινας, για την εξασφάλιση των πόρων που απαιτούνταν για την πλατφόρμα που χρησιμοποιήσαμε.
- Τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, καθώς και τον αγαπητό μας πρώην Πρόεδρο του Τμήματος κ. Δημήτριο Ρίζο, για την παρουσία και συμμετοχή τους.
- Τα μέλη της ερυθροσταυρικής οικογένειας και όλους τους συμμετέχοντες, που, με την παραμονή τους επί 3.5 ώρες και με τα καίρια ερωτήματα που έθεσαν, αποτέλεσαν μια ουσιαστική παράμετρο για την επιτυχία της εκδήλωσης. Τους ευχαριστούμε για τα σχόλιά τους, που μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε!
  Στην ιστοσελίδα του Περιφερειακού Τμήματος Φλώρινας του Ε.Ε.Σ., στη διεύθυνση https://redcrossflorina.blogspot.com/,  οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες μπορούν να βρουν:
· Τις παρουσιάσεις των τριών ομιλητών
· Το σχετικό υλικό που έχει εκδοθεί από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, το οποίο μας παραχώρησε ευγενικά ο κ. Νικολαΐδης. Σε αυτό περιλαμβάνεται ένας εξαιρετικά χρήσιμος οδηγός για τη διαχείριση της παιδικής κακοποίησης- παραμέλησης από κάθε κατηγορία επαγγελματιών που μπορεί να εμπλέκεται στη διάγνωση και την αντιμετώπισή της.
· Το βίντεο ολόκληρης της εκδήλωσης, από το κανάλι μας στο YouTube
Για το ΔΣ
Άννα Μπαφίτη,
Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.