Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Μπρός πόλεμος (γκρεμός) και πίσω διαπραγμάτευση (ρέμα)! (Κι άστα – βράστα)…


  Κι εδώ σε θέλω κάβουρα (Κούλη μου), να περπατάς στα κάρβουνα! (Πάντα χαμογελαστό, μ’ εκείνο το υφάκι σου το μοναδικό). Από τη μία μεριά φέρετρα (μπρρρ), καταστροφές, καμένες μανάδες, χήρες, ανάπηροι κι ορφανά και μια Ελλάδα αγνώριστη, να ζητιανεύει δανεικά!
 
  Από την άλλη τη μεριά πάλι, ασήκωτο πολιτικό κόστος, για τα κατεβασμένα μας βρακιά και καρπαζοεισπράκτορας τώρα, για τις πρόσφατες σου Ελληναράδικες υπερβολές για …προδοσία, εφιάλτες και νενεκισμό, όταν κυβερνούσε ο Τσίπρας ο κακός, κι έσπρωχνες τους κρυμμένους και σ’ αγρανάπαυση τώρα Μακεδονομάχους και Σαλαμινομάχους της συμφοράς, μαχητές των συλλαλητηρίων, του πληκτρολογίου και της καναπεδιάς, με τον βαρύγλυκο φραπέ!
  Σε λυπάμαι φίλε μου ειλικρινά, ξεχνούσες όμως τότε, ότι ο καιρός έχει γυρίσματα, κι αυτά που κέρδισες απ’ την ανοίκεια επίθεση σου τότε και τη φτηνή εκμετάλλευση στο «Μακεδονικό», τώρα θα γίνουν μπούμερανκ εναντίον σου, αφού κλώσησες στοργικά τα αβγουλάκια του φιδιού!
  Ο σουλτάνος Ερντογάνης, σαν άλλος παλιομοδίτικος, πολυχρονεμένος πατισάχ, έδωσε προθεσμία ενός μηνός σ’ εμάς τους άπιστους (γκιαούρηδες), να ωριμάσουμε, να προσγειωθούμε, να βάλουμε στα σκέλη μας την σηκωμένη μας ουρά και με το κεφάλι κάτω και σεμνά και ταπεινά και με τη κηδεμόνα (Μέρκελ) απ’ το χέρι (αν όχι απ’ τα αφτιά), να ‘ρθούμε σαν καλά παιδιά σε διαπραγμάτευση με τον δερβέναγα της περιοχής, τον μπελαλή.
  Σε αφ’ όλης της ύλης εξέταση, κι όχι από τα πριν, γνωστό εξεταζόμενο κεφάλαιο που λέγεται υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, που θέλουμε εμείς κι έχουμε σαν σπασίκλες μαθητές, διαβασμένοι και γνωστό.
  Αλλά και σε γκρίζες ζώνες, αποστρατικοποιήσεις, αμφισβητούμενα 18 νησιά – βραχονησίδες, την Κύπρο, το Καστελόριζο, τη Δυτική Θράκη, κι ότι βγάζει απ’ τη χοντροκομμένη κούτρα του ο Τσαβούσογλου, που διάολε, πόσο μου μοιάζει η φάτσα του, με φίλους και γνωστούς, απ’ τα γειτονικά χωριά!
  Και είναι σε όλους μας γνωστό, απ’ τα χρόνια τα μαθητικά (ακόμα βλέπω εφιάλτες, να εξετάζομαι στα μαθηματικά), ότι είναι δύσκολο πολύ ν’ απαντήσεις σ’ όλα αυτά σωστά, όταν τα θέματα μπαίνουν ξαφνικά, αδιάβαστα, κι είναι ακανθώδη, χρόνια, επικίνδυνα και καυτά!
  Όταν απ’ την ευνοϊκή για σε, συνθήκη της Λοζάνης, σου δόθηκαν χωρίς πόλεμο τα Αιγαιϊτικα Ελληνικά νησιά, με τη σημείωση όμως να μην έχουν στρατό, φρεγάτες, πυροβολικό. Πως θα κρίνει θετικά για σε, το δίκιο σου, ο δικαστής στη Χάγη; Άσχετα αν του εκθέτεις λογικά τους φόβους σου, ότι χωρίς στρατό θα βρίσκονται έρμαια, πρόβατα σε στόμα πειναλέο κι ανοιχτό!
  Και διόλου δεν μας συμφέρει να παραβιάζεται η συνθήκη της Λοζάνης. Θα βάζαμε βούτυρο στο ψωμί του Ερντογάνη, που την ευχαίνεται και θεωρεί γι’ αυτούς προδοτική αυτή τη συμφωνία!
  Χοντρό «μπέρδεμα» είν’ η υπόθεση παιδιά! Κι ας χαμογελάει ο Μητσοτάκης μέχρι τα’ αφτιά! Εκτός αν έχει σχετικά μηνύματα απ’ της Ελλάδας τον θεό, που παλιά λεγόταν Δίας, στη συνέχεια Χριστός και αργότερα πιθανόν αλλιώς, ότι τη τελευταία μας στιγμή θα κάνει το θαύμα του, για μας τους περιούσιους, τυχεράκηδες και ξεχωριστούς! Μακάρι!
  Σίγουρα, το Καστελόριζο που απέχει μίλια από εμάς κι είναι μέσα στα σαγόνια της Τουρκίας, έχει χρώμα, ιστορία και ψυχή Ελληνική. Ίσως και περισσότερη απ’ τα λάγνα τουρκογύφτικα τσιφτετέλια σε Μύκονο, στα Λαδάδικα και στου Ψυρρή!
  Σίγουρα το γαλανό Αιγαίο, απ’ τα αρχαία χρόνια είναι Ελληνικό, αλλά δεν είναι λίμνη ελληνική. Κι η γείτονα και βρεγμένη σ’ αυτό Τουρκία, έχει δικαιώματα πάνω στη θάλασσα κι αυτή. Και πρέπει, με σοβαρότητα και ψυχραιμία να βρούμε …την άκρη της κλωστής!
  Κι ο υποτιθέμενος κι ακόμα ανεξακρίβωτος κι ανεκμετάλλευτος υποθαλάσσιος θησαυρός (πετρέλαιο κι αέριο), που δεν τον δημιούργησαν ούτε οι Έλληνες ούτε οι Τούρκοι, ούτε οι Πελασγοί, σαν αξία υλική, εκμεταλλεύσιμη και χειροπιαστή (όσο βέβαια είναι ακόμη νωρίς και δεν έχει απαξιωθεί, όπως έγινε με το κάρβουνο στη δική μας περιοχή), είναι κάτι, που έξυπνοι και λογικοί άνθρωποι, σημερινοί, πέρα απ’ τις ουρανομήκεις πρωινές φανφάρες δήθεν πατριωτισμού, να συμφωνήσουν, να υπολογίσουν ποσοστά και να συνεκμεταλλευτούν! (Φυσικά, ότι περισσέματα μείνουν απ’ τους Αμερικανο – Γαλλο – Ιταλο πετρελαϊκούς κολοσσούς).
  Όπως υπάρχουν ανθούσες Ελληνικές εταιρίες στη Τουρκία και τούρκικες επιχειρήσεις, που δουλεύουν απρόσκοπτα και κερδοφόρα στο Γιουνανιστάν – Ελλάς, χωρίς παρατράγουδα και παραφυάδες εθνικιστικές, κάλλιστα και στο πετρέλαιο και το αέριο μπορεί να φορεθεί τουρκικό φέσι, μαζί με το ελληνικό φεσάκι, καπέλο, στην πετρελαιοπηγή! Και να κερδίσουν Τούρκοι και Έλληνες μεγιστάνες και κάποια ψίχουλα απ’ το τραπέζι τους και μείς οι υπήκοοι, οι πιστοί, οι λάτρεις, οι φανατικοί! (που είμαστε έτοιμοι να δώσουμε χέρια, πόδια και ψυχή για την Ελληνικότητα εμείς, και την Τουρκικότητα αυτοί, της εθνικής μας (Αμερικανο – Γαλλο – Ιταλικής) πετρελαιοπηγής)!
  Αφερίμ αρκαντάς! ΒαΪ, βαΪ, βαΪ! Τζάνουμ. Μπρε, μπρε… κι άιντε θύμα, άιντε ψώνιο, άιντε σύμβολο αιώνιο!
  Σίγουρα ο Κυριάκος, μ’ αυτά που γράφω συμφωνεί (έχω πληροφορίες ότι πάντα με διαβάζει και με παρακολουθεί…). Άσχετα αν λόγω υπερ – δεξιών βαριδίων που έχει η παράταξη του, κάνει τον άντρα τον ….ντεληκανή, τον ασυμβίβαστο, τον πολλά βαρύ και καραμπουζουκλή…
  Και σίγουρα, από πρώτο χέρι θα ξέρει ότι οι πλείστοι που αισθάνονται –και το δείχνουν στα συλλαλητήρια και το πληκτρολόγιο του κινητού- για μαχητές του Μαραθώνα, του Γρανικού, της λεβεντογένας Κρήτης, της Ρούμελης και του Μοριά, κι οι …Μακεδόνες Δραμινοί! όταν καλέσει η πατρίς τον καναπεδάκια γιόκα τους να σώσει το Καστελόριζο, τον Έβρο, τη Κάλυμνο, τη Κω, θα γλύφουνε σαν τα σκυλάκια, ποδιές κατουρημένες, βρωμερές, να υπηρετήσει πάραυτα βοηθός μαγείρου στο Αμύνταιο, στη μάχιμη θέση στη Λέσχη Αξιωματικών!
  Εγώ εύχομαι κι ελπίζω ο Κυριάκος, εκτός των άλλων παροχών, να μη κληρονόμησε απ’ τον πατέρα του εκείνο το «Large» του στην ευκολία της συνδιαλλαγής – συναλλαγής, που τόσο εύστοχα, όταν κυβερνούσε, περιγράφηκε στη φράση, από έναν έξυπνο λαό: «δεν είναι ότι θα πουλήσει και την Ακρόπολη ο Μητσοτάκης, το κακό είναι ότι θα την ξεπουλήσει σ’ εξευτελιστική τιμή»!
  Πάντως κι εγώ, ένα χέρι, ένα πόδι θα το ‘δινα! (θα γλυτώσω κι απ’ τη χρόνια ισχιαλγία μου), αν είναι να γλυτώσω το χώμα, τα σπίτια, το βιός, τον Ελληνικό τόπο που εποφθαλμιά ο Ερντογάνης.
  Δεν θα τα χαράμιζα όμως για την εξέδρα άντλησης της Exxon Mobil, της Total, της ENI, που θα ‘χουν αντιπρόσωπο τους στην Ελλάδα τον Κοπελούζο, τον Βαρδινογιάννη, τον Λάτση, τον χλιμίτζουρα λεφτάκια. Εκτός, αν δω πρώτη γραμμή τα παιδιά και τα εγγόνια τους!
  Είναι λογικό να υστερώ κατά πολύ σε ποιότητα και τον αριθμό των στίχων, των έργων, του συνάδελφου κυρίου Ομήρου των αρχαίων! Αφού, άλλο είναι να γράφεις για τα κατορθώματα και τη δόξα του Αχιλλέα, του Αγαμέμνονα, του Οδυσσέα, του Έκτορα, του Αίαντα, κι άλλο για το …αόρατο αλλά τιτάνιο έργο του Κούλη, του Πικραμένου, του Βρούτση, του Άδωνη… (12.110 στίχοι η Οδύσσεια, 15.693 στίχοι η Ιλιάδα!). Μασαλά, που λέν οι Τούρκοι, τον Όμηρο μας, Ομέρ! Ουστ ρε!!! 
ΥΓ 1: Πολύ σύντομα, με τον πρωινό καφέ στο σαλόνι μου, θ’ απολαμβάνω τον Άδωνη μ’ εκείνη τη γλυκιά φωνούλα του (!) να αναλύει εμβριθώς τα οφέλη της συνδιαχείρησης στο Αιγαίο, με τους συμπαθέστατους και θεοφιλέστατους γείτονες Τούρκους, οι οποίοι, βεβαίως – βεβαίως, δεν μοιάζουν σε τίποτε με τους αιμοβόρους, άπιστους κι επικίνδυνους για την ύπαρξη μας, με τα 2 εκατομμύρια πληθυσμού τους, ΒορειοΜακεδόνες, με τους οποίους έκανε κολεγιά ο προδότης Τσίπρας! (Ουστ!)
  Φυσικά θα συμφωνούν και θα υπερθεματίζουν οι επαγγελματίες της προπαγάνδας του ΣΚΑΪ, Πορδοσάλτε, Χιώτης, Οικονόμου, Υποφάντης, ο, η, η, η… Μάλιστα!
  Και για το θέμα της Αγίας Σοφίας, θα έχει έτοιμη – πειστική ανάλυση. Η χλιαρή αντίδαρση Μητσοτάκη, στο μετατροπή από μουσείο σε τζαμί, της Αγίας Σοφίας, κρύβει σχεδιασμό πανέξυπνο και επιτελικό!
  Με την απώλεια τεράστιων εσόδων, απ’ το ακριβό εισιτήριο που πλήρωναν ως τα τώρα τα εκατομμύρια των επισκεπτών, θα πληγεί αφάνταστα η Τουρκική οικονομία, γεγονός, που δεν εκτίμησε ο Ερντογάν αλλά το αντιλήφθηκε ο σπουδαγμένος στο Κολάμπια Κούλης! Μάλιστα! Που να τα σκεφτεί αυτά εκείνος ο αγράμματος Τσίπρας, που έκανε 10 χρόνια να τελειώσει το πολυτεχνείο! Πα, πα, πα! 
ΥΓ 2: το ’77, μετά δύο χρόνια –σπάσιμο- στον Έβρο, πήρα τελικά μετάθεση στην 4η ΜΟΜΑ στην Λαμία. Το 80% των οπλιτών ήταν μουσουλμάνοι. Οι πλείστοι Πομάκοι, ακολουθούσαν οι τουρκογενείς κι ύστερα οι Έλληνες!
  Οι Πομάκοι με θεωρούσαν «δικό» τους, αφού καταλάβαινα τη γλώσσα τους …Νάσιο ντοκτορ! (δικός μας γιατρός).
  Ξανθοί, γαλανομάτηδες, μετρίου αναστήματος, μηχανές ακούραστες στη δουλειά και με γλυκό, απονήρευτο ύφος και συμπεριφορά.
  Βρήκα ευκαιρία και τους ρωτούσα διάφορα για τη ζωή τους, εκεί στην «άγνωστη» Θράκη. Μου λέγανε, σαν στον «πνευματικό», τον πόνο τους…  
«Δεν μπορούμε ν’ αγοράσουμε χωράφι στην πατρίδα μας», 
«Δεν μπορούμε να βγάλουμε άδεια οδήγησης τρακτέρ»,  
«Δεν μας δίνουν άδεια, να κτίσουμε σπίτι στο χωριό μας», 
«Θέλει άδεια για να πας στην Ξάνθη, τη Κομοτηνή»,  
«Δεν έχουμε σχολεία στη γλώσσα μας»
  Συμφωνούσα μαζί τους, στο άδικο που τους βασάνιζε τη ζωή.
  Πλησίαζαν οι εκλογές του ’77, τότε που το ΠΑΣΟΚ από 13% πήγε 25%. Πίστευα πραγματικά, ότι μια κυβέρνηση προοδευτική, αριστερή, θα καταργούσε τα σύνορα που χωρίζουν τους πολίτες σε α, β, γ κατηγορία.
  Προπαγάνδισα δυνατά, υπέρ ΠΑΣΟΚ, ιδίως στο χώρο την Πομάκων και νομίζω ότι κέρδισα τους περισσότερους που ήλπιζαν στην Αλλαγή!
  Τα πράγματα άργησαν, αλλά εν πολλοίς άλλαξαν, κι οι διαχωρισμοί, οι παρασυνταγματικοί έπεσαν, σχεδόν όλοι.
  Το εγκληματικό και βλακώδες λάθος της Ελλάδας, είναι ότι χαρίσαμε με την αβελτηρία μας, τους Πομάκους στην εξουσία του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής!
  Ένας τρίγλωσσος πληθυσμός, ήμερος, εργατικός, σιωπηλός. Στο σπίτι μιλάει Πομάκικα, στο σχολείο Τούρκικα, κι έξω ελληνικά…
  Καλό και ήσυχο – ειρηνικό 15/Αύγουστο και με λιγότερο τουριστο – κτόνο κορωνοϊό! 
Ο οποίος κορωνοϊός, είναι ένας μυστήριος τόπος, 
Που γεννήθηκε στην Κίνα. 
Μεγάλωσε στο Μιλάνο, τη Βόρεια Ιταλία, 
Πήγε για σπουδές στην Αγγλία, 
Έκανε μεταπτυχιακό στην Αμερική 
Και ξεκουράζεται τώρα, σε διακοπές, 
Στην ευτυχή, ισχυρή και με ελάχιστο κορωνοϊό, 
Χώρα που κυβερνά ο Μέγας, ο Κούλης Μητσοτάκης! 
  ΥΓ 3: Το 112 είναι ένας περίεργος αριθμός. Αν ενεργοποιούνταν στο Μάτι και τη Μάνδρα επί ΣΥΡΙΖΑ, θα έσωζε ανθρώπινες ζωές (απάνθρωπε ΣΥΡΙΖΑ)!
  Αν ενεργοποιούνταν τώρα, επί ΝΟΥ – ΔΟΥ, στην Εύβοια, θα είχαμε χαμένες δεκάδες ανθρώπινες ψυχές, (Φιλάνθρωπη ΝΟΥ – ΔΟΥ)! Μάλιστα!
  Φάε τη σκόνη μας στην προπαγάνδα, χερ Γκέμπελς! Η δουλειά στην «ενημέρωση» γίνεται επιτυχώς, παρά την απουσία «χιλιάδων» Αφτιάδων, που ξεκοκαλίζουν μέρος από τα 20 εκατομμύρια Ευρώ των ΜΜΕ, στις πλούσιες διακοπές τους.
  Χάθηκε απ’ τις οθόνες και ο Βρούτσης, μαζί με τον «καταρράκτη» των αναδρομικών των συντάξεων!
  Καλά, οι «Δραμινοί Μακεδόνες» κάνουν διακοπές στο Καστελόριζο, με το ακόντιο και την ασπίδα παραπόδας! Μας άφησαν αφύλακτους στη Φλώρινα εμάς! Αλίμονο!
  «Ο θόρυβος που κάνουν τα πολεμικά μας, που παρακολουθούν το Oruk Reis που πλέει πάνω στην υφαλοκρηπίδα μας, αποκλείει την επιτυχή έρευνα υδατανθράκων, που εκτελεί»
  Θα πρότεινα να βάλουμε στα καταστρώματα των πολεμικών μας, ορχήστρες με χάλκινα της Φλώρινας – Πέλλας (Γκιούμπουρας, Τζαμπάζηδες, Νύσης απ’ την Έδεσσα) να βροντάν τα νταούλια και να σφυρίζουν οι τρομπέτες, τα τρομπόνια, τα κλαρίνα. Πιθανόν, να έρθουν σε κέφι και τα μεμέτια και να παρατήσουν τις έρευνες και ν’ αρχίσουν το χορό! Άλλη ιδέα, είναι να βροντάμε γκαζοτενεκέδες αγάνωτους!
  Αυτή η ανακοίνωση για τον «θόρυβο» των πολεμικών, είναι άκρα ηρωική, λεβέντικη και πρωτοποριακή! Αν έλεγε τέτοια «κουφά» ο ΣΥΡΙΖΑΣ, θα τον πέρναν με τις πέτρες οι «Μακεδονομάχοι», που τώρα λουφάζουν…
  Πάντως η Μαρέβα είναι όντως μίλια πιο κομψή απ’ την Περιστέρα! Κι είναι το μόνο αισιόδοξο μήνυμα της κυβέρνησης του Μωυσή – Κούλη… Μάλιστα!
Α.Θ.Ρ.

2 σχόλια:

  1. Αξιότιμε κ. Αρθρογραφε,
    διαβαζοντας σημερα την 15ην Αυγουστου το = ωραιοτατο= θα ελεγα αρθρο σας ειδα οτι οπως φυσικα γραφεται εισαστε στην
    Παναγία της Σουμελα εις την Βεροια και αυτο μου εκανε τρομερή εντυπωση που καθε χρονο και δη 15αυγουστο το εχετε καθιερωση σε μονιμη ΒΑΣΗ.
    Ενεκα τουτου Σας εξαιρώ απο τους υπολοίπους των υπολοίπων που δηθεν δεν ακουν ,δεν βλεπουν, δεν σκεπτονται οπως = ΥΜΕΙΣ= ασπαζοντας μαλιστα και τις εικόνες τών = Αγίων Σας=.
    Μου προκαλη εκλπηξη που αναφερεσθαι μαλιστα σε Αγίους ουχι του δικού σας περιβαλοντος (δεν θελω να αναφερω εκτενώς ονοματα )και τα οποια θεωρειται ώ!! του θαύματος υπερ των
    αλλων Αγίων τής ιδική Σας προτιμήσεως αν δεν κανω λαθος.
    Επ αυτού θα ηθελα να τονισω εαν πραγματι το πιστευεται αυτό ή το ερμηνευεται = αλληγορικά= ωστε να δωσεται την εντυπωση στον αναγνωστη οτι βρηκατε τον = ισιο δρόμο= που λένε εν ελλαδι.
    Μεταξυ αυτών εχετε αναφερει και γυναικεια πρωσωπα ΑΓΙΩΝ με
    μαλιστα ομοια με την ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ σε αυτω ΣΑΣ θαυμαζω αλλα, ακομη υπαρχουν και ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΓΙΟΙ και καθολικοί του οποιους ΥΜΕΙΣ τους συγκαταλεγεται εις την ορθοδοξον εκκλησίαν παραδόξως ΝΑΙ.
    Πολυ ωραιες ειναι οι φωτογραφιες που εχετε στο αρθρο Σας
    αλλα, δεν ειδα ουτε μία δική Σας, διοτι αλλες φορες δημοσιευεται συχνα , μηπως το ξεχασατε ??
    Θα ηθελα ας μου επιτραπη εαν εις την Σουμελα κανατε καποια παρακληση δια τα οσα συμβαινουν σχετικα, ωστε να αποφυγουμε τα επικυνδινα κολπα και την μη αναφλεξη εαν ναι τοτε Σας συγχαιρω μεθ΄ ολης της καρδίας που λενε και οι ΔΙΚΑΣ ΣΑΣ Ελληνες.
    Εις το αρθρο Σας αναφαιρεσθαι δια κάποιον ελληνα με τίτλο =Μοσε Νταγιαν= θα ηθελα να ξερω ποιον εννοειται και ποίος
    εις την πραγματικότητα ειναι αυτός??? ο ΕΛΛΗΝ=???
    Τα υπόλοιπα θα τα αφησω ΣΕ ΕΣΑΣ και να βρητε την λυση.
    Διατελώ
    φιλικωτα
    Ανωνυμος αλλα Νόμιμος

    ++==Παντως τα καταφατικά ΣΑΣ σχολια ως προς την πολιτικήν εξελιξην δεν μπορω να τα κατανοήσω, δεν βρηκατε ουτε ενα σημειον =+= που να ειναι προς οφελος τής πατρίδο ΣΑΣ που λεγεται =ΕΛΛΑΣ== αυτό φυσικα ανηκει εις την δικής ΣΑΣ κριτική οποτε η = ΧΡΩΠΕΙ= αλλαζει τα χρωματα.++==

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.