Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων «Πρέσπες 2020»… (ΒΙΝΤΕΟ)


  Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Πρέσπες 2020» παρουσίασε, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Αυγούστου σε ξενοδοχείο της Φλώρινας.
 

  Η Πρόεδρος του Οργανισμού, Χρύσα Μάντση, στην ομιλία της αναφέρθηκε στις αναγκαστικές αλλαγές –λόγω κορονοϊού- του τρόπου διεξαγωγής των εκδηλώσεων, τονίζοντας πως θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη διασφάλιση της υγείας των επισκεπτών των εκδηλώσεων.

  Την αμέριστη συμπαράσταση, τόσο της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, όσο και του Δήμου Φλώρινας, δήλωσαν στον χαιρετισμό τους, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, Γιάννης Κιοσές και ο αντιδήμαρχος Φλώρινας Ηλίας Μούλελης αντίστοιχα, ενώ ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Νίκος Ταμουτσέλης, δήλωσε αισιόδοξος για την επιτυχία των τριήμερων εκδηλώσεων, παρά τις  όποιες απαιτούμενες αλλαγές στο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ.

  Τέλος, το λόγο πήρε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού, Γιώργος Λιάνης, ο οποίος μετά από ένα σύντομο απολογισμό για τα 30 χρόνια του μεγάλου θεσμού των εκδηλώσεων των «Πρεσπών», αναφέρθηκε διεξοδικά στο φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και θα περιλαμβάνει: τη συναυλία της Άννας Βίσση στο ΔΑΚ της Φλώρινας την Παρασκευή 28 Αυγούστου, την κεντρική εκδήλωση στον Άγιο Αχίλλειο, στις 29 Αυγούστου, με τίτλο «Από τον Τσιτσάνη στα 95 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη» με τη συμμετοχή της Βιτάλη και του Μητσιά με τα χάλκινα των Βαλκάνιδων και τέλος, στον αρχαιολογικό χώρο της Τ.Κ. Πετρών του Δ, Αμυνταίου, την καλλιτεχνική εκδήλωση με τίτλο «Κλείσε στην ψυχή σου την Ελλάδα», (σκηνοθεσία Σοφία Σπυράτου, επιμέλεια κειμένων Στρατή Πασχάλη, μουσική Γιάννη Χριστοδουλόπουλου, απαγγελίες Κοραλία Καράντη, Νίκη Βακάλη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.