Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Αγία Σοφία - Τι τέμενος, τι εκκλησία…


  Η Πόλη έπεσε μαζί και η τιμή του Βυζαντίου, η θεοκρατία καλά κρατεί όποιος και να’ ναι ο αφέντης. Οι Οθωμανοί την προστάτεψαν και την συντήρησαν για να’ ναι σήμερα όρθια, έτσι δικαιούνται το κτίσμα όχι όμως την ιστορία της και τα αρχαία ελληνικά μνημεία που βρίσκονται εκεί.
 
  Ας την κάνουν και καζίνο, σκασίλα μας και δεν θα μας εκβιάζουν οι Τούρκοι με τέτοια κακόγουστα και άνοστα ερείσματα για να πάρουν κάτι άλλο πιο σημαντικό με παζάρια γύφτικα με σκοπό τον αποπροσανατολισμό για να μας παρασύρουν εκεί που θέλουν.
  Στο κάτω – κάτω, αυτοί θα χάσουν από τον τουρισμό... Είναι παγίδα, θέλουν να λειτουργήσουμε συναισθηματικά όπως αυτοί, γιατί ξέρουν ότι χάνουν το παιχνίδι με την ΑΟΖ που οι δικοί μας φοβούνται να συζητήσουν.
  Έχουν σχέδιο να επιτείνουν το συγκρουσιακό πεδίο σε όλα τα θέματα, ποντάροντας στους θερμοκέφαλους θρησκόληπτους, ένθεν και ένθεν και εκβιάζοντας με τον αδύναμο κρίκο που είναι η Κύπρος βάζοντας ξανά ψευτοδιλήμματα στους Ελλαδίτες, ή Κύπρο ή Αιγαίο.
  Κάποιοι όμως δημοσιογράφοι κρατικών καναλιών (ΕΡΤ), παπαγαλάκια γνωστών μαέστρων που κινούν ξανά τα νήματα της προδοσίας, παίζουν το παιχνίδι του Ερντογάν κουνώντας το δάχτυλο στους Κυπρίους που έκαναν το ΛΑΘΟΣ (;) να κάνουν ΑΟΖ και να μοιράσουν οικόπεδα, γιατί από τότε λένε αγρίεψαν οι Τούρκοι!
  Υ.Γ. Γνωρίζουν οι «ελληναράδες» χριστιανόπληκτοι ότι επί τουρκοκρατίας κτίστηκαν οι πιο πολλές εκκλησίες και ότι οι «άγιοι» χριστιανοί κατέστρεψαν ό,τι ωραίο και ελληνικό πέραν των αγαλμάτων και τα βιβλία; Και έρχεστε να μας πουλάτε πατριδογνωσία και βυζαντινολαγνεία;
Ρηγίνος Μέσσιος

3 σχόλια:

  1. Κάποιοι όμως δημοσιογράφοι κρατικών καναλιών (ΕΡΤ), παπαγαλάκια γνωστών μαέστρων που κινούν ξανά τα νήματα της προδοσίας, παίζουν το παιχνίδι του Ερντογάν κουνώντας το δάχτυλο στους Κυπρίους που έκαναν το ΛΑΘΟΣ (;) να κάνουν ΑΟΖ και να μοιράσουν οικόπεδα, γιατί από τότε λένε αγρίεψαν οι Τούρκοι!
    Υ.Γ. Γνωρίζουν οι «ελληναράδες» χριστιανόπληκτοι ότι επί τουρκοκρατίας κτίστηκαν οι πιο πολλές εκκλησίες και ότι οι «άγιοι» χριστιανοί κατέστρεψαν ό,τι ωραίο και ελληνικό πέραν των αγαλμάτων και τα βιβλία; Και έρχεστε να μας πουλάτε πατριδογνωσία και βυζαντινολαγνεία;
    Ρηγίνος Μέσσιος.
    =========================================================
    Μου ειναι αδιανοητον κυριε Μεσσιο να απευθυνεσαι εις τους ΕΛΛΗΝΕΣ με τετοια σχόλια ωστε απο κλαμαραδες(σε αλλο αρθρο σου)τωρα βρηκες και την λεξι= παπαγαλακια= και οτι ξεχνας τι προσεφερε η νεα σου πατριδα = ΕΛΛΑΣ= στην γενετηρά σου και τι προσφερει ακομη , βεβαιως η λεξις =λαθος= τη οποιαν αναφερεις ναι μεν ειναι ελληνικής προελευσεως την εχετε καταστησει ΥΜΕΙΣ συμβολον εναντιον τής νεα σου ΠΑΤΡΙΔΟΣ και ξερεις τι εννοω μην ψαχνης την σταχτη διοτι θα ευρης =φωτιά= λεει μια λαϊκη = ΕΛΛΗΝΙΚΗ = παροιμία φιλτατε Μεσσιο.
    Καλα θα κανης εις το μέλλον να συνειδητοποιης τι γραφεις και με ποίαν εννοια το γραφεις, λυπαμε αλλα αυτη ειναι η αληθεια την οποιαν ΥΜΕΙΣ γνωριζoμεν .
    Μην σκαλιζεις παλαια ιστορικα γεγονοτα που συνεβησαν εις την =μητερα ΚΥΠΡΟΝ= διοτι τοτε =οπως ξερεις = θα πρεπη να ==================== ΣΙΩΠΑΣ==========================
    Οι αρχαιοι ΗΜΩΝ και οχι ΥΜΩΝ προγονοι λεγανε ευθεως
    ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΗΣ.
    Σου ευχομαι καλο καλοκαιρι εις το μελλον να εκτιμας τούς
    κατοικους της πόλεως και της χωρα που διαμενεις.
    Μφχ
    ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ =Αμυνταιωτης=

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σέβομαι τους Αμυνταιώτες, τους Φλωρινιώτες, όλους τους Μακεδόνες την Ελλάδα που με "φιλοξενεί" σαν Ευρωπαίο πολίτη και σαν Έλληνα Κύπριο αλλά θέλω να πω στον καλό Αμυνταιωτη πού τον ευχαριστώ για τις ευχές του πως μου χρωστάτε δεν σας χρωστάω.
    Ο Ρήγας σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To χρωστατε δεν σας χρωσταω εχειμεγαλη διαφορα απο το
      ======= μου οφειλεται απο το σας οφειλω=========
      αξότιμε κυριε =ΡΗΓΑ=, εσεις ποιο απο αυτα τα ρηματα
      θελετε να ή ποιο σας ταιριαζει ΚΑΛΥΤΕΡΑ????
      μφχ

      Διαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.