Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Μ. Ιωσηφίδης: Περί Τηλεθέρμανσης συνέχεια…


  Με μεγάλη μου χαρά είδα ότι η παρέμβασή μου για την Τηλεθέρμανση βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στους συμπολίτες μας, αλλά και στους «υπεύθυνους».
  Η διοίκηση της ΔΕΤΕΠΑ έσπευσε να δηλώσει ότι η Τηλεθέρμανση θα συνεχίσει
 
 να είναι φθηνότερη από το πετρέλαιο, ενώ παραθέτοντας κάποιους υπολογισμούς ισχυρίζεται ότι θα είναι στο 58% του κόστους του πετρελαίου.
  Ο Οκτώβριος είναι κοντά και εάν λειτουργήσει ομαλά η Τηλεθέρμανση, κάτι που όλοι μας ευχόμαστε, θα δούμε τους λογαριασμούς κατανάλωσης! Για την ώρα, δυστυχώς, δεν σας πιστεύει κανείς και έχουμε λόγους γι’ αυτό!
  Σε ότι αφορά στη μικτή καύση βιομάζας με λιγνίτη έχετε διαπραγματευτεί με τη ΔΕΗ ώστε να διασφαλίσετε τον λιγνίτη για τα επόμενα χρόνια; Μετά το πρώτο έτος λειτουργίας από πού θα έρχεται ο λιγνίτης και με τι κόστος;
  Επί δικής μου δημαρχίας διαπραγματεύτηκα σκληρά με τη ΔΕΗ και πήραμε 25% αύξηση του τοπικού πόρου και σημαντικά ανταποδοτικά, όπως χιλιάδες φορτηγά χαλίκι για τους αγροτικούς μας δρόμους και καθαρισμό των αρδευτικών καναλιών, αποκλειστικά με έξοδα της ΔΕΗ.
  Οι αγροτικοί δρόμοι όλου του Δήμου Αμυνταίου και τα αρδευτικά κανάλια της Δ.Ε. Αετού από τότε δεν έχουν συντηρηθεί!
  Σήμερα, δυστυχώς, επιστρέψαμε στο ρόλο του δήμου - επαίτη απέναντι στη ΔΕΗ που ζητούμε το καλαθοφόρο της για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό…
  Καθίσταται πλέον σαφές ότι η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΤΕΠΑ δεν μπορούσε να διαπραγματευτεί, λόγω υπαλληλικής ιδιότητας του Προέδρου στη ΔΕΗ και της αδιαφορίας του πρώην Δημάρχου, αλλά ούτε και η σημερινή, λόγω ανεπάρκειας!
  Σε ότι αφορά στις συναντήσεις, που έγιναν για «πολλοστή φορά» με τους αγρότες, η διοίκηση της ΔΕΤΕΠΑ δεν πείθει κανέναν, διότι όλοι κυκλοφορούμε στην περιοχή και συνομιλούμε με τους αγρότες μας.
  Κανείς αγρότης δεν γνωρίζει για τις καταπληκτικές αυτές ενέργειες συντονισμού της ΔΕΤΕΠΑ με τους αγρότες. Οι αγρότες σε έναν μήνα θα θερίσουν τα σιτηρά και σε τρεις μήνες τα καλαμπόκια… Πότε θα γίνουν όλες οι διαδικασίες για τη συνεργασία και τη συλλογή της βιομάζας;
  Εκτός εάν όλα γίνονται εν κρυπτώ προκειμένου να βολευτούν οι «υμέτεροι»!
  Βέβαια, εκτός από την ανακοίνωση της ΔΕΤΕΠΑ, αρθρογράφησε και ο κ. Χαριτίδης, πρώην Πρόεδρος της ΔΕΤΕΠΑ και γνωστό στέλεχος της παράταξης του κ. Θεοδωρίδη.
  Αυτός δεν έκανε ακαταλαβίστικους υπολογισμούς, αλλά καταφέρθηκε εναντίον μου ισχυριζόμενος ότι δεν έκανα τίποτα για την τηλεθέρμανση με βιομάζα.
  Νομίζω ότι ο κ. Χαριτίδης μπερδεύεται και δεν γνωρίζει την ιστορία της παράταξής του και τις απόψεις του πολιτικού του μέντορα πριν τις κωλοτούμπες.
  Εμείς όμως θυμόμαστε τον κ. Θεοδωρίδη να χαρακτηρίζει «όνειρο θερινής νυκτός» την πρότασή μου για τηλεθέρμανση με βιομάζα, αλλά και επιφανή στελέχη του, όπως ο κ. Ρακόπουλος, να χαρακτηρίζουν ανέφικτη και μη βιώσιμη την τηλεθέρμανση με βιομάζα στους οικισμούς μας.
  Εννοείται ότι και ο κ. Χαριτίδης δηλώνει πως έκανε τέσσερις ενημερωτικές εκδηλώσεις στους αγρότες και προφανώς είναι πολύ ικανοποιημένος με τον εαυτό του, αν και κανείς αγρότης δεν γνωρίζει για το θέμα.
  Βέβαια, πίσω από την ανεπάρκεια και τον κίνδυνο να βρεθούμε χωρίς τηλεθέρμανση ή με ακριβή τηλεθέρμανση που δεν δικαιολογεί όλο αυτό το κόστος δημόσιων έργων και εξόδων των νοικοκυριών για αλλαγή τρόπου θέρμανσης, κρύβονται δύο ονόματα: του κ. Θεοδωρίδη και του κ. Μπιτάκη. Ο πρώην και ο νυν Δήμαρχος φρόντισαν να κρυφτούν πίσω από τον πρώην Πρόεδρο και τον νυν Αντιπρόεδρο της ΔΕΤΕΠΑ. Δεν απαιτείται πολύπλοκη σκέψη για να κατανοήσουμε ότι ο εκάστοτε Δήμαρχος είναι υπεύθυνος για τις πολιτικές μείζονος σημασίας και η τηλεθέρμανση είναι μία από αυτές.
  Τους κ. Θεοδωρίδη και Μπιτάκη τους «δεσμεύει η κοινή πορεία», όπως έλεγε ο κ. Μπιτάκης στην προεκλογική εκστρατεία του κ. Θεοδωρίδη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014. Αμέσως μετά ο κ. Μπιτάκης έγινε μέλος της διοίκησης της ΔΕΤΕΠΑ και διοίκησαν την επιχείρηση μαζί με τον κ. Θεοδωρίδη, που χλεύαζε την πρωτοποριακή μου ιδέα για τηλεθέρμανση με βιομάζα…
Μάκης Ιωσηφίδης
π. Δήμαρχος Αμυνταίου
π. Πρόεδρος Δικτύου Ενεργειακών Δήμων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.