Τρίτη 7 Απριλίου 2020

«Παραμύθια της Χαλιμάς» η έλλειψη ενημέρωσης για την ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΑΕ…


Κύριε Δήμαρχε,
  Αναγκάζομαι να επανέλθω στο θέμα του Ξινού Νερού, διότι –κατά την προσφιλή σας συνήθεια– δεν απαντήσατε στην προηγούμενη ανοιχτή μου επιστολή. Στην επιστολή που καταρρίπτεται το πρώτο επιχείρημα που χρησιμοποιήσατε για την αποπομπή μας, δηλαδή αυτό περί της
 
 νομιμότητας ή όχι των συμβάσεων που υπογράψαμε ως διοίκηση.
  Οι ενέργειές μας αποδείχτηκε ότι ήταν νόμιμες στο σύνολό τους και οι δικές σας εσφαλμένες!
  Το δεύτερο επιχείρημα που χρησιμοποιήσατε ήταν αυτό της μη ενημέρωσης. Ισχυριστήκατε, με δάκρυα στα μάτια, ότι δεν είχατε καμία ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στην ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΕ ΟΤΑ.
  Αντιθέτως, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 16ης Δεκεμβρίου 2019 ενημέρωσα το Δημοτικό Συμβούλιο για την κατάσταση της επιχείρησης και τις ενέργειες που κάναμε για να ορθοποδήσει.
  Απάντησα σε όλες τις ερωτήσεις που μου τέθηκαν από δημοτικούς συμβούλους και πολίτες, ενώ στη συνέχεια εσείς ενημερώσατε το Δημοτικό Συμβούλιο για την πορεία του φακέλου της επένδυσης που είχε υποβάλει ως αίτημα στον Αναπτυξιακό Νόμο η προηγούμενη διοίκηση.
  Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης αυτής κατέστη σαφές ότι ανατέθηκε η διακίνηση των προϊόντων της επιχείρησης στην εταιρία «Ιωσηφίδης Ξινό Νερό Α.Ε.». Από τα παραπάνω συμπεραίνει ο καλόπιστος αναγνώστης ότι υπήρξε μία πλήρης ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων και φυσικά του Δημάρχου.
  Προφανώς κ. Δήμαρχε είχατε άλλες προτεραιότητες και στοχεύσεις. Το σίγουρο είναι ότι δεν στοχεύατε στην καλή συνεργασία και τη σταθερότητα που χρειάζεται η επιχείρηση για να πάει μπροστά.
  Επίσης, είστε ενήμερος ότι από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας λάβαμε απόφαση για τον ορισμό ειδικών ορκωτών ελεγκτών προκειμένου να διενεργήσουν έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο από το 2011 (που συστήθηκε η εταιρεία ως ανώνυμη) έως σήμερα.
  Πήραμε τα πρώτα αποτελέσματα του ελέγχου με την από 30-12-2019 Έκθεση (Draft) και την από 17-01-2020 Έκθεση Έγκαιρης Προειδοποίησης (Early Warning Report) των Ορκωτών Ελεγκτών και τα είχαμε θέσει υπόψη σας ως εξαιρετικά επείγοντα.
  Στη συνεδρίαση της 28ης Ιανουαρίου 2020 σας ενημέρωσα – ενώπιον των 10 Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης σας – ότι έχει ανατεθεί ήδη σε δικηγόρους να προχωρήσουν σε όλες τις απαιτούμενες νόμιμες ενέργειες για την άμεση διαβίβασή των εκθέσεων των Ορκωτών Ελεγκτών σε κάθε αρμόδια αρχή, δικαστική ή δημοσιονομικού ελέγχου.
  Σε λιγότερο από 48 ώρες (το πρωί της 30ης Ιανουαρίου 2020) σπεύσατε να στείλετε πρόσκληση για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο καθαιρέσατε τη Διοίκηση κι εμένα από Πρόεδρο.
  Είναι τυχαίο γεγονός ή σας φόβισε κάτι;
  Ποιόν μπορεί να ενοχλεί η διαβίβαση των εκθέσεων των Ορκωτών Ελεγκτών στις αρμόδιες αρχές και γιατί τόση βιασύνη;
  Γνωρίζετε κ. Δήμαρχε ότι η συγκάλυψη είναι ποινικό αδίκημα;
  Πάντως το πολιτικό σας πάντρεμα με τον κ. Θεοδωρίδη και η πλήρης στήριξη στην εσπευσμένη αποπομπή μας, από την πλευρά της σημερινής αντιπολίτευσης και χθεσινής διοίκησης Δήμου και επιχείρησης Ξινού Νερού, δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο.
  Στο σημείο αυτό απλώς θα ήθελα να παρατηρήσω ότι δεν έχετε πει ούτε μία κουβέντα για το γεγονός ότι επί Δημαρχίας κ. Θεοδωρίδη δεν ανέβηκε ούτε μία απόφαση της «ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ Α.Ε.» στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όπως επίσης δεν έχετε αναφερθεί στην τύχη του αιτήματος σας για έλεγχο νομιμότητας σύμβασης άνω των 100.000 ευρώ, που είχε συνάψει ο κ. Θεοδωρίδης με εξωτερικό συνεργάτη! Ούτε φέρατε στο Δημοτικό Συμβούλιο τα πεπραγμένα των προηγούμενων διοικήσεων όπως σας είχε ζητήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο την 16-12-2019, αλλά και με έγγραφό του, ο κ. Γρομπανόπουλος. Μία σειρά σοβαρών παραλείψεων… Οι παραλείψεις αυτές είναι τυχαία γεγονότα ή εμπεριέχουν κάποιον δόλο;
  Τι απέγινε άραγε η πολυδιαφημισμένη αγωνία σας για διαφύλαξη της νομιμότητας;
  Ολοκληρώνοντας θέλω να τονίσω ότι η βραχύβια διοίκησή μας δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει τη Γενική Συνέλευση κατά την οποία θα λαμβάνατε την συνολική ενημέρωση για όλα τα πεπραγμένα της διοίκησης, αν και ήσασταν ενήμερος για όλες τις κινήσεις μας πριν αυτές πραγματοποιηθούν.
  Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι λαμβάνατε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τα θέματα των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου πριν αποσταλούν στα μέλη, οπότε οποιαδήποτε αναφορά σας σε ελλιπή ενημέρωση είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις».
  Όλα τα παραπάνω καταρρίπτουν με πολύ καθαρό τρόπο το επιχείρημά σας ότι δεν είχατε ενημέρωση για την επιχείρηση, καθιστούν όλες τις αναφορές σας πέρα από “παραμύθια της Χαλιμάς”, ιδιαιτέρως συκοφαντικές για τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο που αποπέμψατε και σας θέτουν σε ακόμα δεινότερη θέση από πολλές απόψεις.
  Πρέπει να αναλογιστείτε ότι οι αιρετοί άρχοντες δίνουν λόγο για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους στο λαό και τη δικαιοσύνη.  
Μετά τιμής 
Γεώργιος Ν. Τσιρώνης 
Δικηγόρος 
πρώην Πρόεδρος της «ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΑΕ» 
(υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την του Άνθιμου Μπιτάκη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.