Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Υβριδικός πόλεμος και ποιοι, ή ποιος κερδίζει πόντους απ’ αυτόν… (Πάντως, αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους!)


  Νέο Έπος (όχι του ΄40, αλλά του 2020) χαρακτήρισε ο «εθνικός» μας σχολιαστής – δημοσιολόγος Πρετεντέρης, την «εισβολή» ξεριζωμένων φτωχοδιάβολων στη συνοριακή μα γραμμή του Έβρου. Ασύμμετρη απειλή, άλλοι! (Κάτι σαν πρόσκρουση με αστεροειδή)...
 

  Προσωπικά, που υπηρέτησα (απ’ τους 28 μήνες συν 20 μέρες φυλάκα), τους 20 στον Έβρο, αισθάνομαι πραγματικά εθνικά ταπεινωμένος κι ελλειμματικός, αφού δεν έτυχε η θητεία μου (’76 – ’77) να συμπέσει με τέτοια μεγαλειώδη εθνική εποποιία!
(Ευτυχώς, γλύτωσε απ’ την πένα του Πρετεντέρη, η σύγκριση με Μαραθώνα, Σαλαμίνα, Θερμοπύλες και βάλε, μέχρι Ινδό ποταμό…)
  Βέβαια, πρωτόγνωρες θα τις έλεγε κανείς, σκηνές διαδραματίζονται και γεγονότα παίζουν σε ολάνοιχτες κάμερες ολημερίς, σαν ένα τεράστιο Big Brother, εικόνες που γεμίζουν τα σαλόνια και τα καθιστικά, ιδίως Ελλήνων και Τούρκων, αλλά παίζουν και στα διεθνή δελτία, εδώ και λίγες μέρες, στη συνοριογραμμή στον Έβρο.
  …«Ασύμμετρη» απειλή δέχεται η πατρίδα μας με την «εισβολή» χιλιάδων προσφυγο – μεταναστών απ’ την Τουρκία, διακηρύσσει στεντόρεια προς όλους, ημεδαπούς – αλλοδαπούς, η κυβέρνηση και το 90% των ΜΜΕ, έντυπων και ηλεκτρονικών.

  … Κλείσαν τα σύνορα στον Έβρο και δέρνουν τους πρόσφυγες οι Έλληνες του Μητσοτάκη, διαμηνύει η βλοσυρή Ερντογανική Τουρκία και το 90% των σφικτά ελεγχόμενων απ’ αυτήν ΜΜΕ και με μεγάλη δόση σάλτσας, Fake News, για ευκολότερη κατάποση… (134.000 πρόσφυγες έχουν περάσει ως τα τώρα τα σύνορα –πρώτη, δεύτερη μέρα της κρίσης-, δήλωσε ο υπουργός εσωτερικών του Ερντογάν, προς Ελλάδα!
  Πιο εγκρατής σε τέτοιες παρλαπίπες, η δική μας τηλεόραση, μας γεμίζει χορταστικά, μέχρι σκασμού, ρεπορτάζ, με ηρωικές εικόνες των αμυνόμενων στην «εισβολή» ενόπλων και λαού της μεθορίου, σε αγαστή σύμπνοια και συναντίληψη, σ’ ένα αμοιβαίο κλίμα αισιοδοξίας, που παραπέμπει στα γνωστά ακούσματα της Βέμπο, «παιδιά της Ελλάδος παιδιά, που σκληρά πολεμάτε…».
  Και για να ρεαλιστικοποιήσουμε τα γεγονότα, πέρα από υπερβολές και συναισθηματισμούς.
  Κατ’ αρχάς, κι αδιαμφισβήτητα, όλοι και κυρίως οι δύο αντιμαχόμενοι, Ελλάδα – Τουρκία, κερδίζουν, όταν μια υποβόσκουσα, χρόνια τώρα, όξυνση στις σχέσεις μας, οδηγείται σε «υβριδικό» (πέτσινο δηλαδή) κι όχι αληθινό ανθρωποφάγο πόλεμο, γνωστό απ’ την αρχαιότητα αιμοβόρο μακελάρη.
  Ασύγκριτα καλύτερα, ένθεν κακείθεν, η κλοτσοπατινάδα, τα δακρυγόνα, ο πετροπόλεμος, παρά τα ξεκοιλιασμένα κορμιά, τα βομβαρδισμένα κτίρια, τα σκεπασμένα με την ένδοξη σημαία φέρετρα των στρατιωτών, που αφήνουν πίσω τους χήρες, ορφανά και γυρίζουν την ιστορία του τόπου, δεκάδες χρόνια πίσω.

  Και η «επίθεση» των φτωχοδιαβόλων προσφυγο – μεταναστών. Όλοι κατανοούμε, ότι είναι «όπλο» της Τουρκίας προς εμάς και απειλή προς την Ευρώπη. Ευτυχώς, …άσφαιρο όπλο.

  Είναι γνωστή η ρήση «όταν αρχίζει ο πόλεμος, τελειώνει η αλήθεια»!
  Ειδικές κι έτοιμες υπηρεσίες προπαγάνδας, κι απ’ τις δύο μεριές, με πιο έντονη τη παρουσία τους, σε αυταρχικότερες κι αντιδημοκρατικότερες εξουσίες, αρχίζουν δράση με διοχέτευση όσων συμφέρουν τη μεριά τους, κι αποσιώπηση των ασύμφορων γεγονότων, ειδήσεων.
  Αυτά φυσικά, σε πλήρη συνεργασία με τα (ανεξάρτητα, βεβαίως – βεβαίως) ΜΜΕ, που μόνο σάλπιγγα δεν κραδαίνουν οι ρεπόρτερ τους, να παίζουν επίθεση στον εχθρό!
  Με σχέδιο, με μεθόδευση, με πρόγραμμα, με υπερβολές και χάϊδεμα εθνικιστικών αφτιών, ενστίκτων και πρακτικών, φτιάχνουν το κλίμα της έντασης εκατέρωθεν. (Εκείνος ο «Σύλλογος κυνηγών λαθρομεταναστών», είναι όλα τα λεφτά!)
  Απορώ, για την απουσία των «γκρίζων λύκων» απ’ τους απέναντι! (ίσως τους τρόμαξαν τα δικά μας …λυκόπουλα). Οι «Μακεδονομάχοι», ανάλογα με την επικαιρότητα, αλλάζουν στολή, όχι όμως λογική και πρακτική. Κι αν η «Χρυσή Αυγή», λόγω δικαστηρίου, μισο - εξαφανίστηκε, δε χάθηκε ο ντόρος της, δυστυχώς!
  Δεν αναρωτιέστε εσείς για την παρουσία καμερών, συνεργείων TiVi στην πρώτη γραμμή συνόρων, σε αμιγώς στρατιωτικές περιοχές υψίστης ασφαλείας; Εκεί όπου, την εποχή της ειρήνης, αν βγάλεις μια φωτογραφία σαν τουρίστας, αγκαλιά με την γυναίκα σου, μπορεί να καθίσεις στο σκαμνί, με τον μισό ποινικό κώδικα στη πλάτη σου;
  Βέβαια, στην υπερβολή της ψευτιάς και της υπερβολής είμαστε αρκετά πίσω απ’ τους …πεχλιβάνηδες – αρκαρντάσηδες γείτονες.

  Εκείνη η μισοπόνηρη φάτσα μπακαλόγατου, του υπουργού τους εσωτερικών, «με τους 134.000 πρόσφυγες που πέρασαν σε δύο μέρες στην Ελλάδα», δεν φτάνεται με τίποτε!

  «Οι Έλληνες αστυνομικοί, τους πήραν ρούχα, κινητά, λεφτά και τους έδειραν», λέει ο …μπακαλόγατος υπουργός τους, μόνο που ο οπερατέρ του συνεργείου τους, της TRT, πήρε λάθος στιγμή και πλάνο, κι έδειξε μισόγυμνους νεαρούς να χαμογελούν, σαν ξέγνοιαστοι τουρίστες στη …Μύκονο!
  Για τους δικούς μας πάλι, αναρωτιέμαι πώς διάολε μετράνε τα μπουλούκια που προσπαθούν να περάσουν τον φράχτη και βγάζουν εκείνες τις αστείες ανακοινώσεις ότι «το τελευταίο 24ωρο, απωθήθηκαν 35.732 μετανάστες»!
  Αυτό το «επιτελικό κράτος» τελικά, όλα τά έχει οργανώσει στη παραμικρή λεπτομέρεια! Αυτό κάνει το …Κολάμπια, όχι παίζουμε!
  Όχι ότι είμαστε τα καλύτερα κουμάσια του πλανήτη, ιδίως πάμπολλοι «στρατόκαυλοι», που στην αναμπουμπούλα είναι έτοιμοι να πάρουν τις καραμπίνες, κι αντί για τρυγόνια να κυνηγάνε ξεκληρισμένους φτωχοδιάβολους, αλλά μέχρι εκεί, σε τέτοιο ρεζίλι πλιατσικολογήματος, δεν πέφτουμε – ευτυχώς.
  Τώρα εμένα που είμαι και λιγουλάκι προβοκάτορας, με πονηρεύει η χρονική συγκυρία που αποφάσισε ο Ερντογάν να «χτυπήσει» με προσφυγο – μετανάστες τα σύνολα του Έβρου. Και το καυτό «προσφυγο – μεταναστευτικό» απ’ τη Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω, Λέρο, να μεταφερθεί στις Καστανιές!
  Και έγινε αυτό ξαφνικά, όταν αποτύχανε πανηγυρικά, απ’ τον πάνδημο ξεσηκωμό των νησιωτών, η διατυμπανισμένη σαν αδιαπραγμάτευτη απόφαση της κυβέρνησης, να φτιάξει «κλειστές δομές» για χιλιάδες προσφυγο – μετανάστες στα νησιά!!!
  Όταν έφευγαν νικημένα (για πρώτη φορά αυτό) τα ΜΑΤ, μετά από σκληρές συγκρούσεις (όχι από μπαχαλάκηδες ή ναζιστές), αλλά από σύσσωμο το νησιώτικο λαό, που απέτρεψε την ολέθρια απόφαση Μητσοτάκη να γίνουν τα νησιά «αποθήκες ψυχών»!

  Όλοι θυμόμαστε, πως αποβιβάστηκαν συντεταγμένα, σε επίδειξη δύναμης –σαν στρατό κατοχής- και πως επιβιβάστηκαν διαλυμένα, οι διμοιρίες των ΜΑΤ. Εικόνες που έδειχναν μια οικτρή ήττα (όχι των νέων απιδιών – υπαλλήλων), αλλά του σχεδιασμού των εντολέων τους, της πολιτικής ηγεσίας.

  Όταν εξαγγέλλονταν, σαν απέλπιδες, αλλά τόσο αστείες επιχειρήσεις για «πλωτά φράγματα» στο Αιγαίο, σαν αυτά που κρατούν μακριά τις μέδουσες απ’ τις πλαζ λουομένων!
  Όταν ξέφευγε απ’ τα όρια ευπρέπειας ο δεξιός Μουτζούρης και χειρονομούσε αλήτικα, στο άκουσμα εντολών Μητσοτάκη!
  Όταν η κατρακύλα στην αποτυχία διαχείρισης του «προσφυγικού», γίνονταν ασφυκτικός βρόγχος στο λαιμό ενός ασυντόνιστου «επιτελικού κράτους»! (αρίστων Διαμαντάρηδων), που διατυμπάνιζαν ότι όλα τα είχαν από πριν μελετήσει και σχεδιάσει, κι οι μπουλντόζες του Άδωνη «μαρσάριζαν» πριν ακόμη άνοιξαν οι κάλπες του Ιούλη του ’19!
  Ξαφνικά, ένας κακός, κάκιστος Ισλαμιστής γείτονας σφετεριστής, ο Ερντογάνης …ρίχνει τη μπάλα της επικαιρότητας στην κερκίδα! Απ’ τις σχεδόν ανέλεγκτες εισροές προσφύγων – μεταναστών στα νησιά, τους στέλνει μαζικά στον πάντα φυλασσόμενο Έβρο!
  Κι ήρθαν ξαφνικά τα χαμόγελα (που δύσκολα κρύβονται πια) στους …Αφτιάδες, τους υπουργούς και στον δήθεν ανησυχούντα Μητσοτάκη, που μόνο δεν τραγουδά απ’ την χαρά του.
  Και να! Οι δημοσκοπήσεις, να! Τα ανεβασμένα ποσοστά, από ένα λαό που αποζητά «σοκ και δέος’! Και; Νέους Μαραθώνες και Σαλαμίνες!
  Είναι τυχαία όλα αυτά; Τι λέτε εσείς, που κρίνετε πιο ψύχραιμα;
  Πριν 30 χρόνια, στενός συνεργάτης, υπουργός, για χρόνια μυστικοσύμβουλος κι έμπιστος του πατρός Μητσοτάκη, ήταν ο στρατηγός (εν αποστρατεία) Γρυλάκης.
  Όλη η μυστική διπλωματία του Μητσοτάκη για το όνομα της τότε ΦΥΡΟΜ με τον Γκλιγκόροφ, τα κολητηλίκια με τον Μιλόσεβιτς, τα σούρτα – φέρτα εκτός συνόρων τα έφτιαχνε ο Γρυλάκης. Μέχρι μοίρασμα της τότε ΦΥΡΟΜ, με τον Μιλόσεβιτς σχεδίαζαν. Τα γράφει ο ίδιος στ’ απομνημονεύματα του…
  Εσείς δηλαδή πιστεύετε, ότι κάποιος αντίστοιχος Γρυλάκης, αν όχι στρατηγός αλλά διεθνολόγος, νομικός, μυστικοσύμβουλος του Κυριάκου, της Ντόρας, δε μπαινοβγαίνει μυστικά τα σύνορα με τη Τουρκία, να συζητάει λύσεις και να ρίχνει προτάσεις για άρση αδιεξόδων, τώρα ιδίως που τα προβλήματα έχουν γίνει βουνά; Λέγεται …Ντόκος; Λέγεται Συρίγος, Γεραπετρίτης; Καϊρίδης; Ροζάκης; Σίγουρα, θα το μάθουμε αργότερα. Και δεν είναι κακό να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνία, έστω και στα μουλωχτά!
  Κι αυτό τώρα που εννοείται, υπάρχει ένας κρυμμένος θησαυρός κάπου στο Αιγαίο, την Ανατ. Μεσόγειο, που περιμένει εκατομμύρια χρόνια, Έλληνες και Τούρκους να το παντελονιάσουν, (όσο δηλαδή θα περισσέψει απ’ το τραπέζι της Exxon Mobil…).
  Εδώ, χρόνια διαπραγματευόμασταν τι όνομα θα δώσουμε, σαν νονοί, στην νεογέννητη …Βόρεια Μακεδονία, τώρα που υπάρχει «μαλλί» δε θα διαπραγματευτούμε; Το τραπέζι μαζί κι οι καρέκλες της διαπραγμάτευσης για διαφορές στο Αιγαίο, είναι στρωμένο και με τραπεζομάντηλο κεντημένο! Μόνο το κρουασάν και τα’ αναψυκτικά λείπουν, κι η «ευκαιρία», ιδίως για μας, να πούμε …Πρέπει να καθίσουμε με τον Ερντογάνη, να τα βρούμε!
  Και δεν είναι διόλου κακό να κάτσεις με τον «κακό» γείτονα, που έχεις διαφορές, να προσπαθήσεις να βρεις μια συμφέρουσα λύση που θα σε γλυτώσει από μια καταστροφική –και για τους δύο- αιματηρή σύγκρουση, τυχαία ή προσχεδιασμένη.
  Και στη διαπραγμάτευση, κάτι δίνεις και κάτι παίρνεις. Εκτός, αν θέλεις μόνο να παίρνεις, οπότε μην κάθεσαι καν στο τραπέζι, κι αρχίνα ν’ αγοράζεις πυραύλους, κανόνια, φουσέκια και φούσκωνε τις τσέπες των μιζαδόρων, δικών μας και ξένων και τις βιομηχανίες όπλων των Αμερικανο – Ευρωπαίων…
  Τα διεθνή καρτάλια των εξοπλισμών –δήθεν σύμμαχοι- άσχετα με τα λεγόμενα τους, τρίβουν τα χέρια με γείτονες που μαλώνουν…
  Σίγουρα, ο «Γρυλάκης» του Κυριάκου ζήτησε στήριξη απ’ τον «μισητό» μας Ερντογάν, όταν οι νησιώτες πήραν με τις πέτρες τη κυβέρνηση κι έριξε ο Ερντογάν την μπάλα στην κερκίδα του Έβρου… Και ξεφεύγει κι αυτός, προσωρινά, απ’ την εικόνα των φερέτρων, σκεπασμένων με την τουρκική σημαία, στρατιωτών του στο Ιντλίπ.
Και απλώνει το χέρι στον Κυριάκο, να κάτσει στο τραπέζι νικητής, στη «μάχη του Έβρου»… Γιατί είναι άλλο πράγμα να συρθείς σε διαπραγματεύσεις όταν σε πετροβολούν οι νησιώτες, κι ο «δικός» σου Μουντζούρης σου δείχνει τα’ «αποτέτοια» του, κι άλλο, καβαλάρης στον Βουκεφάλα, με περικεφαλαία και νικητής στον Ινδό ποταμό! (Σίγουρα, τέτοια όνειρα βλέπει στον ύπνο του ο Κούλης).
  Κερδισμένοι και οι δύο, Μητσοτάκης και Ερντογάν, με το «σενάριο» που έπαιξε στον Έβρο. Αφού ο πατριωτισμός κι ο ενθουσιασμός, όταν δεν υπάρχουν φέρετρα τυλιγμένα με σημαίες και σακάτηδες με πατερίτσες, ανεβάζει τα ζήτω στις εουσίες και την «εθνική λίμπιντο» στον λαό! Κι εξαργυρώνονται με ψήφους όλ’ αυτά…
  Εκτός απ’ την στήριξη του Μητσοτάκη, ο Ερντογάν στέλνει μήνυμα σαφές, ότι μπορεί κι ελέγχει και κινεί κατά πως θέλει, τα 4 εκατ. πρόσφυγες, μήνυμα προς Ευρώπη, για στήριξη του.
  … «Θέλω παρά μπρε, γκιαούρηδες, Ευρωπαίοι!». Τόμπολα δηλαδή, με κερδισμένους τους δύο αντιμαχόμενους γειτόνους κυβερνήτες… Και εις άλλα με υγεία!
  Και μακάρι οι καυγάδες να μην καταλήγουν σε φέρετρα, έστω και σκεπασμένα με την ένδοξη σημαία! Κι οι «καταραμένοι» προσφυγο – μετανάστες, κομπάρσοι και πρωταγωνιστές του έργου, που κολάνε;
  Γι’ αυτούς ισχύει αυτό που έγραψαν οι Μαρξ και Ένγκελς στο «Κομμουνιστικό Μανιφέστο»: «οι προλετάριοι, το μόνο που θα χάσουν, είναι οι αλυσίδες τους»! 
  Κι οι προσφυγο – μετανάστες είναι σήμερα οι απόκληροι – προλετάριοι του κόσμου, που τίποτε δεν έχουν να χάσουν, γι’ αυτό τίποτε δε θα σταματήσει την ελπίδα τους για ανθρώπινη ζωή! Όσα συρματοπλέγματα κι αν βάλουμε, οι «τυχεροί» λίγοι – εμείς (Ευρωπαιο – Αμερικάνοι), που γεννηθήκαμε στη φωτεινή πλευρά του πλανήτη! Το πεπρωμένο και το όχι μακρινό μέλλον του πλανήτη, είναι η «μιγαδοποίηση» λευκών που λιγοστεύουν απ’ την υπογεννητικότητα, με τους σκουρόμαυρους που γεννοβολούν ασύμμετρα.
  Και μακάρι ο «γάμος» των «αρίων» με τη «πλέμπα» να βγάλει ράτσα σαν τις «μουλάτες» Βραζιλιάνες που όλοι χαζεύουμε στης σκηνές της TiVi στο καρναβάλι του Ρίο.
  Κι οι «τσοπαναραίοι» ξέρουν ότι η ανάμειξη των φυλών, βγάζει πλάσματα πιο γερά και πιο όμορφα! Κι αυτή η ανάμειξη φύλων και γονιδίων, πριν εκατομμύρια χρόνια, από τετράποδα μας έκανε δίποδα! Ευτυχώς!
  Αλλά, κι η …λιπαρή – χορταστική – αρπαγμένη «πίτα» του Δυτικού κόσμου, που χλαπαδιάσμαε εδώ και 2000 χρόνια, κλεμμένη κατά το πλείστον απ’ την Αφρικο – Ασία κι έχει ανεβάσει επικίνδυνα την «χοληστερίνη» μας, είτε λογικά, είτε εξ ανάγκης, θα …μικρύνει, όσα συρματοπλέγματα και φράχτες να μπουν! Είναι ανίκητος, φυσικός – ιστορικός – βιολογικός δρόμος αυτό.

  Μια απόδειξη της ανύπαρκτης, φαινομενικής, αδιαπραγμάτευτης δύναμης και κυριαρχίας του Δυτικού κόσμου στον πλανήτη, ήταν η εμφάνιση ενός τοσοδούλη, σχεδόν ακίνδυνου …κορονοϊού!!!

  Σχεδόν κατέρρευσε το «πανίσχυρο» δυτικό οικοδόμημα. Κι εδώ, τα «συρματοπλέγματα» κι οι «φράχτες» φάνηκαν αδύναμοι να αποκρούσουν την εισβολή του.

  Μόνο, που ελάχιστα παραδειγματιζόμαστε όλοι μας απ’ τα σημάδια της πραγματικότητας… Η βλακώδης αλαζονεία μας δεν το επιτρέπει! Αλίμονο! 
  ΥΓ 1: Με το Άγιο Πάσχα μπροστά μας και τις Παρασκευές της Σαρακοστής να τρέχουν, έμεινε εν τέλει αναπάντητο το επίκαιρο –λογω επιδημίας κορονοϊού- εύλογο και άκρως ουσιαστικό ερώτημα… «Η προσέλευση των πιστών στις εκκλησίες και η Θεία κοινωνία, είναι ασφαλής πρακτική για τους ίδιους, την κοινωνία, το σύστημα όλο;».

  Μασημένα λόγια απ’ την ιεραρχία, την πολιτεία, ακόμη, το χειρότερο από «επιστήμονες» γιατρούς!

  Καλά, η πλειοδοσία σε φαρισαϊσμό από πάμπολλους πολιτικούς, σχεδόν κανένα λογικό δεν πείθει… Ούτε λαμβάνεται υπόψη.

  Μια ευχή μας μένει σαν όπλο μόνο… Να μην υπάρξει έξαρση κρουσμάτων κι ανέλεγκτο φούντωμα της νόσου, τώρα που η πολιτεία έκλεισε κάθε δημόσια συνάθροιση ανθρώπων, εκτός αυτών των θρησκευτικών! Άνθιμε… μας έκλεισες και την λαϊκή!
  Σίγουρα κάποιοι που έχουν την ευθύνη, πολιτικοί και ιεράρχες, θ’ αγωνιούν για το αποτέλεσμα. Τα πρώτα κρούσματα που μας έφεραν απ’ του Άγιους Τόπους προσκυνητές της Ηλείας, Ζακύνθου, κανένα δυστυχώς δεν ταρακούνησαν…
  Πόσα αλήθεια χρόνια έχουν περάσει απ’ τη δίκη του Γαλιλαίου; Και τι άλλαξε από τότε;
  Μόλις το 1992, ο Πάπας Ιωάννης – Παύλος Β», δικαίωσε επίσημα την επιστημονική άποψη του Γαλιλαίου, που αν δεν την αρνούνταν υποκριτικά στην Ιερά Εξέταση, θα καταδικάζονταν σε θάνατο!
  Με καθυστέρηση κάποιων αιώνων δηλαδή, δικαιώνεται τελικά η επιστημονική αλήθεια, απ’ την εξουσία του κλήρου. Πάλι καλά!
  Πάντως, πρόοδος απ’ τον Μεσαίωνα, όπως ανέφερε και ο Φρόυντ, έχει γίνει… «Τον μεσαίωνα θα με καίγανε στην πυρά! Τώρα, απλά, καίνε τα βιβλία μου»!

  Ψέκασμα με αγιασμό σε όλο το σώμα, για να μην σε προσβάλει ο κορονοϊός, σύστησε ο Αμβρόσιος, πρώην «άγιος» Καλαβρύτων, πρώην χωροφύλακας!

  Εκείνη την παραβολή του Ιησού με τις «μωρές παρθένες», εν μέσω της νυκτός, σίγουρα την ξέρουν παπαγαλία οι ιεράρχες, αλλά παραβλέπουν το βαθύτερο της νόημα…

  Μωρές – ξεμωρές, μόνο να μην πληρώσουν αθώοι… ¨όπως σχεδόν πάντα συμβαίνει.
  16/3/20… Τελικά, βάλαν νεράκι στο κρασί τους οι έως πριν λίγο αδιαπραγμάτευτοι, για τις θέσεις τους, «άγιοι πατέρες», κι αφού …θερμομετρήθηκαν πριν τη σύναξη τους, πήραν επιτέλους απόφαση, έστω για μισο κλείσιμο των θρησκευτικών συναθροίσεων! Θαύμα! Θαύμα! Ίσως επηρεάστηκαν κι απ’ την απόφαση των τούρκων μουφτήδων, να κλείσουν τελείως όλα τα τζαμιά τους! Ε, μη φανούμε και πιο φανατικοί απ’ τους καταραμένους Ισλαμιστές! Έλεος! 
  «Ανάγκα και θεοί πείθονται», κατά τους αρχαίους Έλληνες και κατά τους νεοέλληνες… «Ο άγιος φοβέρα θέλει»! 
  Έστω, κι από έναν τοσοδούλη ιό, που ανέτρεψε σχεδόν τα πάντα στον πλανήτη και μας ταρακούνησε απ’ την βολική, ανερμάτιστη, φαρισαϊκή αφέλεια μας!
  Και επειδή δεν είμαι ιδεοληπτικός και πολιτικά παρανοϊκός, θα πω, ότι σε γενικές γραμμές ο Μητσοτάκης, σε αντίθεση με τους ακροδεξιούς μαυρογιαλούρους υπουργο – βουλευτές του, κινήθηκε σωστά και ψύχραιμα στην «επίθεση» του κορονοϊού, που έπληξε τη χώρα! Αυτά… 
Α.Θ.Ρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.