Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Α. Μπιτάκης: Προσφυγή στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ Α.Ε. ΟΤΑ… (ΒΙΝΤΕΟ)


  Στο φλέγον θέμα του Εργοστασίου του Ξινού Νερού αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Άνθιμος Μπιτάκης, δηλώνοντας αποφασισμένος να ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία, ώστε «το εργοστάσιο του Ξινού Νερού να πάψει να εργαλειοποιείται από κάθε μελλοντική Δημοτική Αρχή».
 

  Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπιτάκης τόνισε:

  «Η ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ Μονομετοχική Ανώνυμη εταιρεία ΟΤΑ, διέπεται από τους κανόνες του Δημοσίου, όπως όλες οι Δημοτικές επιχειρήσεις.

- Καμία Διοίκηση τα τελευταία 10 χρόνια δεν φρόντισε να δημιουργηθούν οι δομές σωστής λειτουργίας του.

- Κανένας ισολογισμός – απολογισμός, από το 2014 και μετά, δεν πήγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ως όφειλε.

- Διχάστηκε η κοινωνία από στρεβλές πρακτικές που εφαρμόζονταν στο παρελθόν.

- Η άποψη κάθε Δημοτικής Αρχής και Διοικητικού Συμβουλίου, ήταν «δικός μας είναι το μαγαζί και  κάνουμε ότι θέλουμε»!

- Έπαιρναν αποφάσεις και έδιναν με απευθείας αναθέσεις, διαχρονικά, της τάξης των 570.000 Ευρώ, για προμήθεια μπουκαλιών…

- Σας ζητώ, εφόσον συμφωνήσει όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, να στείλουμε τους φακέλους στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

- Είμαστε σε διαδικασία έρευνας, αλλά είμαι αποφασισμένος, μαζί με το σώμα, να απευθυνθούμε στην Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας του κράτους, να δούμε τι συμβάσεις έγιναν, πως δόθηκαν προμήθειες. Αυτή είναι η νομιμότητα και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε για να ξεκαθαρίσει αυτή η ιστορία και να πάψει στο μέλλον να εργαλειοποιείται από κάθε μελλοντική Δημοτική Αρχή»

5 σχόλια:

  1. "- Σας ζητώ, εφόσον συμφωνήσει όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, να στείλουμε τους φακέλους στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης."
    Τι ακριβώς μας λέει εδώ ο δήμαρχος;Έχει δικαίωμα να ΜΗΝ το κάνει;Όχι βέβαια,προφανώς και ΠΡΕΠΕΙ,υποχρεούται απ το νόμο να το κάνει,οπότε τι συμβαίνει;Είναι προκαλυμμένος εκβιασμός,προσπάθεια αποφυγής της προσωπικής του ευθύνης έναντι των συμφωνηθέντων με τον Ιωσηφίδη κ κατευνασμού του Άδωνη ή προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν κρυβεται με τιποτα η παντρεια!!! Για αυτο τον ψηφισαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δήμαρχε στάσου στο ύψος των περιστάσεων.
    Οι Θεοδωρίδης και Ιωσηφίδης έχουν κουράσει τον κόσμο με τις ανούσιες κόντρες τους. Ο δήμος έχει καταντήσει ψωροκωσταινα με την μιζέρια τους. Προχωρά μπροστά, αγνοησε τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με την παρελευση πενταετιας μηπως διαγραφονται ολα? Αρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ποινικα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα εχουν 20ετη παράγραφη.

      Διαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.