Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Ματαίωση και στους Δήμους Αμυνταίου & Πρεσπών, των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας…


  Ο Δήμαρχος Αμυνταίου λαμβάνοντας υπόψη την ΚΥΑ που συνυπογράφουν τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, κατόπιν  εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19,  όπου καλούνται όλοι οι Φορείς, Δήμοι, Περιφέρειες
 
 και λοιποί αποδέκτες, προς τους οποίους αποστέλλεται η εν λόγω ΚΥΑ, όπως συμμορφωθούν με το περιεχόμενό της, δηλαδή τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων για λόγους δημόσιας υγείας, ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Άνθιμος Μπιτάκης, ανακοινώνει ότι ακυρώνονται κι επισήμως όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου Αμυνταίου για τον εορτασμό της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.
  Θέτουμε υπόψη των δημοτών του Δήμου Αμυνταίου  ότι «η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κοροναϊού».
  Στην συγκεκριμένη παράγραφο, αναφέρεται ότι «όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».
Δήμος Πρεσπών: Μετά την με αρίθμ. πρωτ. 13776/27-02-2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση που εξέδωσαν τα Υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, σε εφαρμογή της ΠΝΠ «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμούς της διάδοσης κορονοϊού» (ΦΕΚ Α’ 42) και αφορά στη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, για προληπτικούς λόγους έναντι του κινδύνου εξάπλωσης του κορονοϊού, ανακοινώνουμε την ακύρωση όλων των σχετικών εκδηλώσεων στο Δήμο Πρεσπών από 28/2/2020 έως 2/3/2020.

4 σχόλια:

  1. Θέτουμε υπόψη των δημοτών του Δήμου Αμυνταίου ότι «η μη συμμόρφωση...σιγουρα αναφερεται στους κατοικους του ξινου νερου, που δεν εσκυψαν ποτέ κεφαλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανακοίνωση σχετικά με την διεξαγωγή του εθίμου και των αποκριάτικων εκδηλώσεων απέστειλε ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης – Όμιλος Γενίτσαροι και Μπούλες της Νάουσας τονίζοντας πως όπως διεξάγεται αιώνες το έθιμο και οι εκδηλώσεις έτσι θα διεξαχθούν και φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε καρναβαλικούς “ρυθμούς” παρά την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στους δήμους της χώρας, “χτυπά” από χθες το βράδυ η Ξάνθη, με ολονύκτια πάρτι εντός των καφέ μπαρ αλλά και στους δρόμους της πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και τελικά ήταν ένα από τα καλύτερα καρναβαλια ..καα με καλύτερη παρέλαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.