Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί η αδικία!


  Πέρασαν είκοσι και πλέον ημέρες από την περίεργη εκείνη συνεδρίαση, που πρέπει να γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου. Ήταν η συνεδρίαση κατά την οποία δεν προσήλθαν οι 6 από τους 9 Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας, αλλά ο Δήμαρχος, κ. Άνθιμος Μπιτάκης, είχε φροντίσει να έχει την παρουσία και συναίνεση της μειοψηφίας…
 
  Στην συνεδρίαση αυτή οι κ. Μπιτάκης και Θεοδωρίδης πραγματοποίησαν μία μεγάλη αδικία, μέσα από το περίεργο πολιτικό τους «πάντρεμα», συναινώντας στην καθαίρεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ Μονομετοχικής Α.Ε. ΟΤΑ.
  Ο βασικός λόγος που επικαλέστηκε ο Δήμαρχος ήταν ότι η σύμβαση αποκλειστικής αντιπροσωπείας και οι συμβάσεις προμήθειας διάφορων υλικών αποτελούν δημόσιες συμβάσεις και έπρεπε να τηρηθούν οι διαδικασίες του Δημοσίου! 
  Ουσιαστικά κατηγόρησε τον πρώην Πρόεδρο (υποψήφιο μαζί του στις δημοτικές εκλογές) και τα μέλη (μεταξύ των οποίων και δύο εν ενεργεία αντιδημάρχους του), άρα στενούς του συνεργάτες, για παράνομη λειτουργία…
  Στη συνέχεια –ως νέος Πρόεδρος της ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ- ανακάλεσε μονομερώς τις συμβάσεις, που θεώρησε ότι είναι δημόσιες, άρα παρανόμως συναφθείσες, και σταμάτησε να δίνει προϊόντα στον αποκλειστικό αντιπρόσωπο.
  Πρέπει να τονιστεί ότι όλους αυτούς τους μήνες o αποκλειστικός αντιπρόσωπος έχει συνάψει με διάφορους χονδρεμπόρους πολύ σημαντικές συμφωνίες για την προώθηση των προϊόντων της ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ, αλλά λόγω της απόφασης του κ. Μπιτάκη οι πελάτες έχουν μείνει χωρίς προϊόντα…
  Εν τω μεταξύ είχαμε θέσει ερώτημα στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.) σχετικά με τον χαρακτήρα της σύμβασης αποκλειστικής αντιπροσωπίας – εμπορίας και διάθεσης των προϊόντων, παραθέτοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.
  Η Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ., που είναι η ανεξάρτητη αρχή για τις δημόσιες συμβάσεις και ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας, απάντησε με μεγάλη ευκρίνεια ότι «η σύναψη σύμβασης εμπορικής αντιπροσωπείας ως κατεξοχήν συνδεόμενη σύμβαση με τον εμπορικό χαρακτήρα της ΞΙΝΟ ΜΕΡΟ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΕ ΟΤΑ διαφαίνεται ότι δεν εμπίπτει στην έννοια της δημόσιας σύμβασης κατά την έννοια του ν. 4412/2016».
  Εύκολα βγάζουμε το συμπέρασμα ότι ο κ. Μπιτάκης έχει κάνει ένα τρομερό λάθος θεωρώντας ως δημόσια την σύμβαση και παράλληλα μία τεράστια αδικία εις βάρος της τιμής και της υπόληψης των μελών του πρώην Διοικητικού Συμβουλίου της ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ.
  Αυτό βέβαια που αφορά περισσότερο τους πολίτες είναι ότι εκεί που η επιχείρηση είχε αρχίσει να έχει καλό βηματισμό καθώς πραγματοποιήσαμε σημαντικές παρεμβάσεις στο εργοστάσιο για να τηρούνται οι προδιαγραφές της παραγωγικής διαδικασίας, λαμβάναμε συνεχώς νέες παραγγελίες, ετοιμαζόμασταν να λειτουργήσουμε και δεύτερη βάρδια δημιουργώντας θέσεις εργασίας κ.α., ήρθε ο κ. Δήμαρχος και έβαλε την επιχείρηση σε νέες περιπέτειες με εξαγριωμένους πελάτες, την αξιοπιστία της δυστυχώς και πάλι σε χαμηλά επίπεδα, αλλά και πιθανές αξιώσεις για αποζημιώσεις πολλών χιλιάδων ευρώ!
  Ποιος θα αποκαταστήσει το κύρος της επιχείρησης στους πελάτες της – χονδρεμπόρους και θα πληρώσει για τις λανθασμένες αποφάσεις του Δημάρχου;
  Σε ότι αφορά στα κίνητρα του ας τα εξηγήσει ο ίδιος στους πολίτες του Δήμου Αμυνταίου και ιδιαίτερα στους κατοίκους του Ξινού Νερού.
  Το σίγουρο είναι ότι εμείς απαιτούμε:
Α) να ανακαλέσει δημοσίως και εγγράφως όσα έχει δηλώσει εναντίον μας και
Β) να αποκαταστήσει το Διοικητικό Συμβούλιο στη διοίκηση της ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΑΕ, που όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα έχει εκδιώξει με άκομψο τρόπο και εντελώς άδικα!
  Η ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΑΕ δεν μπορεί να αντέξει άλλα πισωγυρίσματα, που σε κάθε περίπτωση λειτουργούν σε βάρος της. Ήρθε η ώρα για γενναίες πολιτικές αποφάσεις προς όφελος της επιχείρησης και του τόπου μας.
Ο πρώην Πρόεδρος
Γιώργος Τσιρώνης
και τα 6 αποπεμφθέντα μέλη του Δ.Σ. της «ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ Α.Ε.»
  Υ.Γ. Έχουμε στη διάθεσή μας το έγγραφο – κόλαφο για τον κ. Μπιτάκη της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. και εφόσον ζητηθεί μπορούμε να το δημοσιοποιήσουμε.

3 σχόλια:

  1. Από την αρχική ιστοσελίδα του ΕΑΑΔΗΣΥ αντιγράφω:

    η Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ., εξειδικεύοντας το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ενημερώνει και καθοδηγεί δια γενικών οδηγιών τις αναθέτουσες αρχές ...
    δεδομένου ότι η ΕΑΑΔΗΣΥ δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κρίση των αναθετουσών αρχών/αναθετόντων φορέων κατά τη λήψη αποφάσεων που αφορούν στον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.

    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι υποχρεωμένος να απαντήσει ο Μπιτακης καθως είναι εκτεθειμένος τόσο ηθικά οσο και θεσμικά. Τελικά γιατί απέπεμψε έναν επαγγελματία του Αμυνταίου με τόσες μομφές και κατηγορίες;
    Επισης είναι ικανοποιημένος με την κατάσταση του Εργοστασίου; Το προβλημα ηταν ο Τσιρωνης και εβαλε το Κασαρακι;
    Το μονο μέλημα του ηταν να μην κανει την επένδυση ο Ιωσηφιδης; Και αν ναι με οφελος ποιου από την στιγμή που το προϊόν απαξιώνεται;
    Πως μιλάμε για επενδύσεις, ανάπτυξη, δημοτική ειρήνη και καθε μελλοντικο σχέδιο όταν εμπράκτως ο Δήμαρχος τα απαξιώνει όλα;
    Δεν χρειαζόμαστε κλάματα ουτε και κορώνες. Να βαλει κάποιος το Αμύνταιο και την περιοχή επιτέλους πρώτο!
    Αλιγνίτιστος
    Υγ.Περισκοπιο θα εντυπωσιαστω αν δημοσιευσεις το σχολιο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για ποια αλήθεια μιλάει? Που έμαθε αυτή την λέξη και την έννοια της? Μπιτακη τους χαλάς την δουλειά και κόβει η σούπα! Εξάλλου τα χρήματα δεν είναι για να τα κρατάς, είναι για τα τα ξοδεύεις! Τα χρήμα όμως που έχεις βγάλει μόνος σου, μπορείς να τα κάνεις ότι θέλεις, τα μαζεμένα από άλλους δεν έχεις δικαίωμα να τα σπατάλες! 2.600.000,00 και κάποιες επιταγές € ταμείο η μόνομετοχική ΌΤΑ Ξινο Νερό και όπως λέγετε μετά από 5 μήνες διαχείρισης της επιχείρησης είναι περίπου 2.200.000,00 €. Που πήγαν τα άλλα? Πόσο κόστισε το ταξίδι σε Γερμανία και Ολλανδία, όπως λέγετε, με άλλους δύο συνοδούς που δεν ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί? Για ποια αποκατάσταση αδικίας μας λέει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.