Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Με επιτυχία η Βραδιά Ποίησης και Μουσικής «αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο», από το Γυμνάσιο Αμυνταίου & το Ωδείο Φλώρινας… (ΒΙΝΤΕΟ)


  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Βραδιά Ποίησης και Μουσικής για τα 110 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου, από το Γυμνάσιο Αμυνταίου και το Ωδείο Φλώρινας - Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας - Παράρτημα Αμυνταίου, το βράδυ της Τετάρτης 11 Δεκεμβρίου 2019.
 

  Στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου, «ξετυλίχθηκε» η ζωή και το έργο του Γιάννη Ρίτσου μέσω οπτικοακουστικής παρουσίασης, αναγνώστηκαν ποιήματα του, από μαθητές του Γυμνασίου Αμυνταίου, ενώ ενδιαφέρουσα ήταν η παρέμβαση του ποιητή – ιατρού Ρηγίνου Μέσσιου και το θεατρικό μονόπρακτο «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος», από την εκπαιδευτικό Πηνελόπη Βασιλειάδου.

  Την εκδήλωση «έντυσαν» μουσικά, ερμηνεύοντας τραγούδια με μελοποιημένους στίχους του Γ. Ρίτσου, καθηγητές  του παραρτήματος Αμυνταίου του Ωδείου Φλώρινας.

  Στις παράλληλες εκδηλώσεις, ενδιαφέρουσα ήταν η εικαστική παρέμβαση του 3ου εργαστήριου ζωγραφικής της Σχολής Καλών τεχνών Φλώρινας, η έκθεση φωτογραφίας σχετική με τη ζωή του λογοτέχνη και η έκθεση βιβλίων και περιοδικών σχετικά με τον τιμώμενο ποιητή Γιάννη Ρίτσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.