Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Ο Branch Chief Ελλάδος του World Kyokushin Budokai, Shihan Ιωάννης Παπαπούλιος 5 dan με μια ανοικτή επιστολή ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τη νομιμότητα του Συλλόγου «Budokai Oxygen Αμυνταίου» και τον προπονητή Κων/νο Ιωαννίδη…


  Οι πολεμικές τέχνες από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν ελκυστικές στις νεαρές ηλικίες καθώς ενίσχυαν τη σωματική και πνευματική ρώμη, και αναδείκνυαν τις ικανότητες αυτοπροστασίας και αυτοάμυνας.
 
  Στην Αρχαία Ελλάδα είχαμε, για παράδειγμα, την Πάλη και το Παγκράτιο, σε άλλους αρχαίους πολιτισμούς, όπως στον ιαπωνικό: το Ζίου Ζίτσου και το Καράτε.
  Σήμερα στην Ελλάδα έχουν τεθεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού διάφορες αθλητικές ομοσπονδίες για τη διάδοση των πολεμικών τεχνών. Μία από αυτές είναι και η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε (ΕΛΟΚ).
  Ο όρος «ΚΑΡΑΤΕ» είναι για το ευρύ κοινό ίσως η πιο γνωστή πολεμική τέχνη, και είναι φυσικό να υπάρχει σύγχυση με άλλα αθλήματα, όπως το BUDOKAI (στο οποίο θα αναφερθώ παρακάτω) που αποτελεί κλάδο άθλησης άλλης αναγνωρισμένης ελληνικής αθλητικής Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα της Ελληνικής Φιλάθλου Ερασιτεχνικής Ομοσπονδίας Ζίου - Ζίτσου (ΕΦΕΟΖ-Ζ).
  Το BUDOKAI ή πιο σωστά το KYOKUSHIN BUDOKAI ανήκει στην κατηγορία των ολοκληρωμένων μεικτών πολεμικών τεχνών (ΜΜΑ= Mixed Martial Arts) πλήρους επαφής (full contact karate).
  Τις τεχνικές του, που έχουν στοιχεία από τις πολεμικές τέχνες Kyokushin – Knock Down Rules karate, Jiu Jitsu και Kick Boxing, είχε αναπτύξει ο αείμνηστος ιδρυτής του διεθνούς οργανισμού INTERNATIONAL BUDOKAI KAN, ο Ολλανδός Kaicho Jon Bluming 10 Dan μετά από μια μακρά πορεία και εμβάθυνση στις πολεμικές τέχνες.
  Τον ίδιο, που στο χώρο μας πάντα θα αποτελεί θρύλο του Kyokushinkai Karate και του Jiu Jitsu, είχα την τιμή να γνωρίσω προσωπικά το Μάρτιο του 2013, όταν τον επισκέφθηκα στην Ολλανδία. Τότε μου ανέθεσε επισήμως την εκπροσώπηση και διάδοση του αθλήματος του BUDOKAI στην Ελλάδα.
  Αντιστοίχως ο Πρόεδρος της World Kyokushin Budokai (WKB), ο Ισπανός Kancho Pedro Roiz 8 dan, με έχρισε Branch Chief της WKB Hellas (του ελληνικού παραρτήματος της WKB).
  Επί μία εξαετία και πλέον ως δάσκαλος του BUDOKAI και επικεφαλής της WKB Hellas, εργάζομαι ώστε να διαδοθεί με τον ορθό τρόπο το άθλημα του BUDOKAI στη χώρα μας. Μάλιστα ήδη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει πραγματοποιηθεί  για το συγκεκριμένο άθλημα «Ενιαία Σχολή Προπονητών».
  Επανερχόμενος στο θέμα της σύγχυσης με το ΚΑΡΑΤΕ, και για να ολοκληρώσω, θα ήθελα να επισημάνω ότι ενδέχεται BUDOKAI και ΚΑΡΑΤΕ να προσιδιάζουν στο αγωνιστικό κομμάτι, στις τεχνικές, στα λακτίσματα, στις λαβές, και σε πολλά σημεία στους κανονισμούς και δη σε αυτό που ονομάζουμε knockdown rules.
  Ως κλάδος άθλησης της ΕΦΕΟΖ-Ζ το BUDOKAI και ως αγώνισμα το ΚΑΡΑΤΕ, όπως προανέφερα, ανήκουν σε διαφορετικές, εξίσου αναγνωρισμένες, ελληνικές αθλητικές ομοσπονδίες.
  Κάτι ανάλογο ισχύει και για το ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ και το KICK BOXING που αν και προσιδιάζουν ως αθλήματα, υπάγονται σε διαφορετικές ομοσπονδίες: την Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Kick Boxing, αντίστοιχα.
  Τόσο ο σύλλογός μου, όσο και όλα τα μέλη της WKB Hellas, είναι (υποχρεωτικά) επισήμως αναγνωρισμένα σωματεία και φέρουν ειδικό αριθμό μητρώου από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
  Το αυτό ισχύει και για τo αθλητικό σωματείο Budokai Oxygen με προπονητή τον Κωνσταντίνο Ιωαννίδη που βρίσκεται στο Αμύνταιο.
  Ο κ. Ιωαννίδης είναι ένας εξαιρετικός συνάδελφος και καταξιωμένος δάσκαλος, που με υπευθυνότητα και αφοσίωση διδάσκει την πολεμική τέχνη του BUDOKAI στους μαθητές του.
  Το ταλέντο και οι γνώσεις του έχουν αναγνωριστεί διεθνώς, καθώς πολλές φορές εκπροσωπώντας ως Υπεύθυνος Διαιτησίας την WKB Hellas έχει διαιτητεύσει με αντικειμενικότητα σε αγώνες υψηλού επιπέδου με καταξιωμένους αθλητές BUDOKAI, ενώ έχει λάβει το πτυχίο της ενιαίας σχολής προπονητών, συνάμα και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στο άθλημα Budokai. Ο ίδιος χαίρει της εκτίμησης όλων των συναδέλφων του, αλλά κυρίως των μαθητών και των οικογενειών τους.
  Το να επιχειρείται από ορισμένους ένα έργο σπίλωσης, θεωρώ ότι είναι άνευ οποιουδήποτε ερείσματος και ότι γίνεται για λόγους εμπάθειας προς το πρόσωπό του.
  Η κοινωνία του Αμυνταίου θα πρέπει να γνωρίζει, αν και είμαι σίγουρος ότι το ξέρει ήδη, πως έχει στους κόλπους της έναν αξιόλογο και ικανότατο δάσκαλο πολεμικών τεχνών και ότι στη σχολή του παρέχονται όλα τα εφόδια και εχέγγυα διδαχής και διδασκαλίας του αναγνωρισμένου από την ΕΦΕΟΖ-Ζ αθλήματος BUDOKAI, με ό,τι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται για τις συμμετοχές σε αγώνες και τις διακρίσεις των αθλητών του.
Shihan Ιωάννης Παπαπούλιος 5 dan
Ιδρυτής των «Budokai Fighters Papapoulios»
Εκπρόσωπος Ελλάδος του International Budokai Kan
Εκπρόσωπος (Branch Chief) Ελλάδος του World Kyokushin Budokai
Προπονητής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.