Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Γιορτή Πατάτας Σκλήθρου – Έκθεση Δημιουργίας Γυναικών… (ΒΙΝΤΕΟ)


  Η Φλωρινιώτικη γη έχει το χάρισμα να δίνει πολλά και ποιοτικά προϊόντα. Ένα από αυτά είναι και οι πατάτες της Τ.Κ. Σκλήθρου του Δήμου Αμυνταίου. Στις πλαγιές του Βιτσίου οι αγρότες της περιοχής με πολύ μεράκι καλλιεργούν τις πατάτες που φημίζονται για την υψηλή ποιότητα και τη νοστιμιά τους.
 

  Στα πλαίσια των τριήμερων εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκλήθρου και με στόχο την ανάδειξη του νόστιμου τοπικού αυτού προϊόντος που καλλιεργείται στην περιοχή, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιουλίου για 21η χρονιά η «Γιορτή Πατάτας» η οποία ήταν η πρωταγωνίστρια στην εκδήλωση, μαγειρεμένη με ποικίλους τρόπους από τις γυναίκες του χωριού.



  Παράλληλα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Σκλήθρου, πραγματοποιήθηκε η 6η Έκθεση Δημιουργίας Γυναικών, που περιλάμβανε έκθεση οικολογικών προϊόντων, χειροποίητων κοσμημάτων, ντεκουπάζ και χειροκατασκευών, καθώς και έργων ζωγραφικής και αγιογραφίας.

  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο βουλευτής ΝΔ Φλώρινας, Γιάννης Αντωνιάδης, ο απερχόμενος Δήμαρχος Αμυνταίου, Κώστας Θεοδωρίδης και ο νεοεκλεγείς, Άνθιμος Μπιτάκης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου, που γεύτηκαν τις ευφάνταστες αλλά και παραδοσιακές συνταγές με πρώτη ύλη την πατάτα και γλέντησαν υπό τους ήχους των χάλκινων της ορχήστρας «Τοπική Παράδοση». 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.