Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Ανθ’ ημών, Γουλιμής! (Και στην περίπτωση μας, Μητσοτάκης!)


  Άλλου μεγέθους και βεληνεκούς βέβαια ο Χαρίλαος Τρικούπης, που έχασε τη βουλευτική του έδρα του Μεσολογγίου, απ’ τον αντίπαλο του Γουλιμή, αφού υπήρξε ο αναμορφωτής της τοτινής κοτσαμπασίδικης και κλεφτοκοτάδικης Ελλάδας, κι άλλο ο Αλέξης, που απλά παρέλαβε μια μπατιρισμένη, αναξιόπιστη και ζητιάνα

 Ελλάδα και την έβγαλε –όσο την έβγαλε- απ’ τα δεσμά των μνημονίων, στήριξε τον αδύναμο πολίτη, έφτιαξε κρατικό κομπόδεμα και την παραδίδει ζωντανή στον νεοφιλελεύθερο και πολλά υποσχόμενο πορφυρογέννητο γόνο – Μητσοτάκη.

  Σεβαστή κι αποδεκτή –έστω και μ’ ένα σφίξιμο στο στομάχι-, η απόφαση σου κυρίαρχε λαέ μου!

  Τουλάχιστον, εδώ και κάποιες δεκάδες χρόνια, καταφέραμε, η απόφαση του λαού αυτή να μην προκύπτει απ’ τη δράση και τις ορέξεις της ΚΥΠ, των ΤΕΑ, της Αγροφυλακής, της Χωροφυλακής, κι αμέτρητων ρουφιάνων, έμμισθων, ή το χειρότερο, εθελοντών!

  Το ρόλο τον εθνικο – αναμορφωτικό τώρα, έχουν αναλάβει πουλημένα ΜΜΕ, δημοσιογράφοι αργυρώνητοι, φεικ νιουζ, κι ένα ατέλειωτο διαβρωτικό «μπίρι – μπίρι», που γκρεμίζει φιλολαϊκές κυβερνήσεις στον κόσμο όλο. Κι όπως αποδεικνύεται, έχουν επιτυχία στη δράση και τις επιδιώξεις τους.

  Σεβαστή κι αποδεκτή λαέ μου η απόφαση σου, είτε είσαι, όπως λέμε συχνά, σοφός, είτε πάσχεις από Αλτσχάϊμερ και το αγνοείς, είτε αρέσκεσαι στο ρίσκο και τζογάρεις τα ρέστα σου!

  Πιθανόν, από κάποιο εύλογο Αλτσχάϊμερ, λόγω ηλικίας, δικαιολογείται ότι το 48% των συνταξιούχων ψήφισαν την 7/7/19, ΝΔ και Μητσοτάκη! Ακόμα και ο φανατικός δεξιός συνταξιούχος, δεν πιστεύει σε αύξηση της σύνταξης του απ’ τον Μητσοτάκη…

  Επαληθεύεται το …άβυσσος η ψυχή του (δεξιού) ανθρώπου!

  Η πλειοψηφία της νεολαίας, παρά το σαγηνευτικό μπίρι – μπίρι του Κούλη, ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ! Λογικότατα…

  Το χειρότερο είναι να πάσχεις από «μείζονα κατάθλιψη» και να επιδιώκεις την αυτοκτονία σου! Οι ψυχίατροι λένε, ότι χωρίς αγωγή και ιατρική βοήθεια, ο άτυχος συνάνθρωπος μας που πάσχει απ’ το βαρύ αυτό σύνδρομο, είναι αδύνατο να σωθεί απ’ την σχεδιαζόμενη μ’ επιμονή, αναπόφευκτη αυτοκαταστροφή του.

  Κάτι φοβερό τον τραβά, τον σπρώχνει, τον δένει στο χαμό, κι αυτός ανήμπορος, χωρίς ίχνος αντίστασης στο μοιραίο, σαν τυφλός βαδίζει…

  Τον κόσμο όλο να του χαρίσεις, χρυσό να τον κάνεις, ο άτυχος αυτός εκεί, στην απόφαση του, τραβάει το δρόμο του σαν μαγεμένος…

  Ότι και να του πρόσφερε ο Τσίπρας, όσο κι αν βρωμούσαν τα σκάνδαλα της ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, όσο κι αν βαραίνουν τα 320 δις € Εθνικό χρέος που μας άφησαν, αυτός σαν υπνωτισμένος βάδιζε το δρόμο του προς τον …αναμμένο δαυλό της ΝΔ, όπως οι Εβραίοι της Βίβλου, προς τη Γη της επαγγελίας.

  Δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενο και μοναδικό φαινόμενο στη διαδρομή της πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας.

  «Μαύρισε», αρχές δεκαετίας του ’20, τον γίγαντα Βενιζέλο, που πρόσφατα είχε διπλασιάσει την Ελλάδα και κυμάτιζαν ελληνικές σημαίες, κι είχε Έλληνα αρμοστή και στρατεύματα η Σμύρνη κι η Ιωνία!

  Το σύνθημα τότε δεν ήταν «κάτω οι φόροι» του Μητσοτάκη. Ο αντίπαλος του, δεξιός – Γούναρης, είχε για εύπεπτο σύνθημα του «Να γυρίσουν οι στρατιώτες στα σπίτια τους»! Τι πιο δελεαστικό για κάποιους που πολεμούσαν απ’ το 1912 και έλειπαν κοντά 10 χρόνια απ’ τις οικογένειές τους;

  Άλλο τώρα, ότι μόλις ανέλαβε ο Γούναρης, τους «έσπρωξε» να εισβάλουν και να καταλάβουν την …Άγκυρα, πράγμα που οδήγησε στο ξερίζωμα 1,5 εκατομμυρίων Ελλήνων της Μικρασίας, του Πόντου, της Θράκης.

  Αυτή τη πατριδοκάπηλη δεξιά ηλιθιότητα πλήρωσε και πληρώνει ο Ελληνισμός, πάνω από έναν αιώνα τώρα.

  Φυσικά, σύντομα οι «κοψοχέρηδες» ξανάφεραν τον Βενιζέλο να σώσει τη νικημένη τώρα και κινδυνεύουσα Ελλάδα.

  Σοφός ο Λαός, αλλά πάμπολλες φορές βλέπει και εκστασιάζεται απ’ το δάχτυλο που δείχνει τον ουρανό, κι όχι το μεγαλείο του ουρανού!

  «Κάτω οι φόροι»! Σύμφωνοι. Εσείς ξέρετε κάποιον που αγαπάει τη φορολογία;

  Το ερώτημα που δεν απαντήθηκε σκόπιμα απ’ τον Μητσοτάκη στις εκλογές, είναι το …ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει απ’ το «κάτω οι φόροι»!

  Γιατί σίγουρα οι Μαρινάκηδες που 4 χρόνια τώρα, με τηλεοράσεις, εφημερίδες – αγορασμένες όσο – όσο, με πουλημένους αμέτρητους μεγαλοδημοσιογράφους, που παλιότερα άκουγαν Μητσοτάκης και …φτύναν τον κόρφο τους –προπαγάνδιζαν ΝΔ και Κούλη – σωτήρα και δεν το κάναν φυσικά από αγάπη για το λαό και τη χώρα, αλλά γιατί έτσι τους σφύριζε το αφεντικό τους!

  Εκτός, κι αν ξαφνικά τα συμφέροντα όλων μας, στην αγλαή Ελλάδα, ταυτίζονται και δεν διαφέρουν, όπως στις πλείστες ελληνικές ταινίες, με τον φτωχό εργάτη που παντρεύεται τη κόρη του βιομηχάνου!

  Παλιότερα ο τσομπάνης, έπαιρνε τη κόρη του τσελιγκά! Τέλεια! Πολιτικές δυναστείες, τραπεζίτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, εισοδηματίες, αεριτζήδες και πλείστοι όσοι, λαμπροί – αριστείς, αγκαλιά με τον Μήτσο, τον Μπάμπη, την Κούλα, την Φούλα, την Ρούλα, την Μαιρούλα και μετά …ξύπνησα χαμογελαστός!

  Εγώ, για το τυπικό της υπόθεσης, θα ευχηθώ «Καλή θητεία» κι «έργα καλά» για τους πολλούς κι όχι για τους λίγους. Έστω και σαν ευχή αυτό!

  Τα σποτάκια της ΝΔ λένε …για όλους! Αλλά αυτό μόνο στον παράδεισο ισχύει…

  Πείτε με κακόπιστο, πείτε με Θωμά άπιστο, εγώ φυσικά και πολλοί άλλοι, είμαι βέβαιος για την πορεία και τα καμώματα των «αρίστων» της ΝΔ, τώρα στο γκουβέρνο της Ελλάδας, που σύντομα θα γεννήσουν τους αιώνιους «κοψοχέρηδες», που όμως τη ψήφισαν με τα δύο τους χέρια!

  Το έργο το εγγυάται η εκατοχρονίτικη παράδοση της δυναστείας Μητσοτάκη. Του «ομίλου» της «εταιρείας» της οικογένειας, που χωρίς να κολλήσει ποτέ της ένσημο από εργασία, ζει στα πλούτη και στο προσκήνιο – παρασκήνιο της «ψωροκώσταινας». Και οι πάντες, είμαι σίγουρος, θα συμφωνήσουν, ότι το όνομα Μητσοτάκης είναι συνώνυμο διαχρονικά της ..αλήθειας, της αφιλοκέρδειας, της εμπιστοσύνης, στα πέρατα της Ελλάδας Τσ, τσ, τσ…

 Περαστικά μας!

   Και καλά και γρήγορα ξεμπερδέματα, που σίγουρα, δε θ’ αργήσουν…

  ΥΓ 1. Η Βάσω η Τσακίρκα απ’ το Σκλήθρο, μακαρίτισσα τώρα, Μικρασιάτισα, γλωσσού και γεροντοκόρη, αναντάν – παπαντάν δεξιά, σε μια επίσκεψη της στο Κέντρο Υγείας Αμυνταίου, μετά τις εκλογές του ’90 που κέρδισε τον Ανδρέα ο Μητσοτάκης, μου παραπονέθηκε έντονα για το αυξημένο τώρα ποσοστό συμμετοχής στα φάρμακα της, που πλήρωσε στο φαρμακείο.

  «Να μη βγάζατε τον Μητσοτάκη Βάσω» της αντέτεινα, «να μην ακριβύνουν τα φάρμακα»

  «Δεν τον βγάλαμε εμείς», μου απάντησε ετοιμόλογα, «εμείς πάντα αυτούς ψηφίζαμε. Δικοί σας τον ψήφισαν και βγήκε»

  Είναι πραγματικά σοφός ο λαϊκός άνθρωπος, που σ’ αφήνει άναυδο με τις επισημάνσεις του.

  Κάποτε, που είχε έρθει αργά στο Κ.Υ. για κάποιο πρόβλημα υγείας της, κι αφού έφυγε τα ΤΑΧΙ που την είχε φέρει, της πρότεινα –ήταν φτωχαδάκι- να τη στείλω στο σπίτι της στο Σκλήθρο, με το ασθενοφόρο…

  «Όχι γιατρέ», μου είπε ετοιμόλογα η Βάσω και κιμπάρικα, «φτωχός στο σπίτι, πλούσιος στο πανηγύρι»! Καλή σου ώρα Βάσω…

  Ένας φίλος του παππού μου, ο Πατελιώτης Μεθόδης Καλεντ… (στοιχεία στο τέλος)* απηυδισμένος από εξορίες και φυλακίσεις, χωρίς καλά – καλά να γνωρίζει ο ίδιος το γιατί, σε κάποιες εκλογές, αρχές δεκαετίας του ’50, αφού πήρα τα ψηφοδέλτια απ’ την εφορευτική επιτροπή (οι πλείστοι τους ρουφιάνοι), χωρίς να μπει στο παραβάν, τους έδειξε το ψηφοδέλτιο του Παπάγου, το έβαλε στο φάκελο και το έριξε στην κάλπη!

  «Μηηη! Όχι! Απαγορεύεται, η ψήφος είναι μυστική», του φώναξαν με μια φωνή οι κρατικοί – ρουφιάνοι της εφορευτικής…

  «Ας γλυτώσω εγώ απ’ τα κατοπινά τραβήγματα όταν ανοίξουν οι κάλπες, κι ας φωνάζετε τώρα εσείς ότι απαγορεύεται», μουρμούρισε ο Μεθόδης…

  Ο μπάρμπα Τρύφος Μπάρτζης, παλιός συνειδητός κομμουνιστής, με εξορίες και φυλακές, μου έλεγε: «Εγώ Άγγελε, λυπόμουν όταν μας δέρναν, αυτούς που δεν ήταν κομμουνιστές, που έκλαιγαν και πονούσαν στο ξύλο, γιατί δεν ξέραν γιατί τους δέρνουν! Εμείς ξέραμε, είχαμε πίστη και ιδανικά, κι έτσι αντέχαμε»! (Μνημόσυνο κάνω με τις αναφορές μου, σε ανθρώπους χιλιοτσακισμένους.

  ΥΓ 2. Κυριακή 7/7/19, ημέρα εκλογών. Διαβάζω στο «ΒΗΜΑ on line» Μόλις βγαίνει απ’ το εκλογικό κέντρο, που ψήφισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, κάνει δηλώσεις: «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα, είναι γιορτή της Δημοκρατίας μας… Μια μέρα μακριά απ’ το ψέμα, την υποκρισία, το μίσος, το κόμπλεξ, το θράσος, το ξεπούλημα της πατρίδας, την εθνική προδοσία» κλπ, κλπ. «Όλοι μαζί, σ’ ένα καινούργιο ξεκίνημα, θα πάμε πολύ καλύτερα και θα προσπαθήσουμε για μια νέα Ελλάδα. Την Ελλάδα της λεβεντιάς, του φιλότιμου, κι ότι ονειρευόμαστε για το μέλλον των παιδιών μας»

  Μήπως έχω χάσει επεισόδια, κι αντί του Μητσοτάκη, βγήκε πρωθυπουργός ο Μαρινάκης;

  Ξέρει κάποιος κάτι να μας διαφωτίσει;

  Τον μακαρίτη τον Κύρτσιε, μια γραφική αξέχαστη φιγούρα του παλιού Αμύνταιου, όλοι οι παλιοί τον θυμούνται, κάποτε, τα χρόνια της αθωότητας, αποφάσισαν οι δικοί του να τον παντρέψουν μ’ ένα αντίστοιχο μ’ αυτόν κορίτσι στα Ασπρόγεια.

  Στον αρραβώνα μάλιστα, παρουσίασαν για υποψήφιο γαμπρό, αντί του Κύρτσιε, τον Βαγγέλη Ταλίδη! Για να ευοδωθεί το συνοικέσιο και να προχωρήσει…

  Το πράγμα χάλασε και τους βάλαν στο κυνήγι οι συμπέθεροι Ασπρογίτες, όταν αντιλήφθηκαν ότι άλλον τους δογμάτιζαν για γαμπρό, κι για άλλον προορίζονταν η νύφη!

  Μήπως στην περίπτωση μας αδέλφια, ψηφίσαμε τον …συμπαθέστατο Μητσοτάκη και μας προκύψει τώρα, φαρδύς – πλατύς και μουσάτος Μαρινάκης; Μπρρρ! Αμάν! Ή μήπως θέλουν να περάσουν το μήνυμα …Προσέξτε καλά και καθίστε φρόνημα Συριζο – κομμούνια! Γιατί αν στριμώξετε κι αποτύχει ο Κούλης, ακολουθεί ο …οδοστρωτήρας Μαρινάκης!

  Την έχουμε βαμμένη, έτσι κι αλλιώς. Εγώ κάνω από τώρα «δήλωση μετανοίας» από Μαρινάκη, προτιμώ τον Κούλη Μητσοτάκη! Πάντα, απ’ το κακό υπάρχει το χειρότερο…

  ΥΓ 3. Τώρα, πέρα απ’ την πλάκα, πέρα από συμπάθειες και αντιπάθειες ή όποια επιτυχία της όποιας Ελληνικής κυβέρνησης, είναι προς το συμφέρον όλων μας, ή σχεδόν όλων μας!

  Και στα πλαίσια αυτής της λογικής και πέρα από μικρόψυχη αντιπολιτευτική πολιτική, εύχομαι «Καλή επιτυχία στην κυβέρνηση του Κούλη, και έργα καλά για τους πολλούς».

  Ήτοι …«Σολ, η βόντα»… (νερό κι αλάτι) που λεν οι ντόπιοι Μακεδόνες…

2 σχόλια:


  1. Αξιότιμε κ. Αρθογαφε ΑΘΡ. με τη φωτο η οποια δεν αντιστοιχη μεν αυτήν του ετους 2019 οσο επισης δεν αντιστοιχούν και αυτα τα οποια γραφεται επισης με το 2019.

    Εικαζομαι δε οτι, ο πανικός της αλλαγης τον οποιον ηδη γνωριζατε απο πριν σας εφερε τα ανω κατω, ενεκα τουτου οπως και στα προηγουμενα αρθρα σας χρησημοποιητε την σκληρην γλωσσαν του δικαιου δηθεν - Αριστειδη = την οποιαν
    =ΟΥΧΙ= μον δεν γνωριζεται αλλα, και δεν μπορειται και να την γραφεται.
    Δικαιως εντος του κειμενου σας βρισκει κανεις τις ανοητες
    δικαιολογιες παραποιησεως γεγονοτων τα οποια ΥΜΕΙΣ τα βλεπετε με αλλα χρωματα συνδιασμού της αρχής και του τελους
    οπου παρουσιαζεται =σωτηρες= του εθνους αυτούς οι οιποιοι
    διελυσαν, κατεστρεψαν,λεηλατησαν,προδωσαν και ρημαξαν θα ελεγα οτι ητο καλο εν ΕΛΛΑΔΙ και ξερετε ποιους εννοω.
    Η ανθολογία σας σε καθε κειμενο οχι μονον προσδιοριζει την
    ιδεολογια που ο καθενας εχει αλλα η υμετερη δεν εχει ορια.
    Καλα θα κανετε εις το μέλλον να ασχοληθειτε με αλλου ειδους αρθρα διοτι το =σηριαλ των πολιτικών = το οποιον ηδη κατ΄επαναληψην χρησιμοποιειται ξεφευγει καθε ειδους λογικής
    ενα απο αυτα ειναι το ακολουθο του κειμενου σας.
    =κι άλλο ο Αλέξης, που απλά παρέλαβε μια μπατιρισμένη, αναξιόπιστη και ζητιάνα Ελλάδα και την έβγαλε –όσο την έβγαλε- απ’ τα δεσμά των μνημονίων, στήριξε τον αδύναμο πολίτη,.....==
    2. Ότι και να του πρόσφερε ο Τσίπρας, όσο κι αν βρωμούσαν τα σκάνδαλα της Ότι και να του πρόσφερε ο Τσίπρας, όσο κι αν βρωμούσαν τα σκάνδαλα της ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,

    Αξιοτιμε κυριε αρθρογραφε δια ποια σκανδαλα αναφερεσθαι δια
    να εξηγουμεθα και ποιοι τα εκαναν και ποιοι ειναι οι αίτιοι
    και που ειναι οι αίτιοι τωρα, γνωριζετε τι γραφετε ή φλυαρειται χωρίς να εχετε γνωσι των πραγματων????
    Δια να σας διωρθωσω σας κανω γνωστόν οτι, εαν αφαιρεσουμε απο την μακροσκελη λεξι σας = ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ =
    το ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ τοτε θα δητε οτι το υπολοιπο εινα αυτο
    το οποιον ειναι η αιτια των δεινών των ΕΛΛΗΝΩΝ.
    Πητε σας παρακαλώ ποιος ειναι ο ομιλος που κυβερνουσε μεχρι
    χθες την Ελλαδίτσα σας και σας εκανε να τρωτε με χρυσα κουταλια? μηπως ξερετε αν οχι τοτε ας μου επιτραπη να σας
    τον αναφερω = ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ/ΠΟΤΑΜΙ = και σία.
    ΑΛΗΘΕΣ ναί ή οχι και μια και αναφερωμαστε δια ναι η οχι
    ας θυμηθουμε το 62% και αυτο εγινε αντιστροφο και τους παλαιούς και -νεους- = ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ=
    Γνωριζετε οτι ο ομιλους αυτός ειχε μαζυ του τους μισούς
    = κλεφτες = του Πασοκ και κυβερνουσε, γνωριζετε ποιοι καταδιωκονται = δικαστκώς= ακομη και σημερα με τα σκανδαλα τα οποια αναφερεσθαι , σαφως ναι αλλα, = οχι=
    Ασφαλως σαν ακαδημαϊκός πολιτης εχετε το δικαιωμα το λεγειν και να ασκειται κριτικήν αλλα πριν απο καθε κριτική θα πρεπη να αναλογιζεσθαι και την αντιθετη γνωμη του αλλου.
    Δεν θα ηθελα αλλο να σας κουρασω δια να σας κανω γνωστόν πως θα πρεπη εις το μελλον να μην γραφετε τετοια αρθρα
    με τετοιες ανοητες φλυαρίες
    Πρός το παρών περιοριζομαι μονον με αυτα και ελπίζω το
    επόμενο αρθρο σας να μην υπερβαλη .........
    Διατελω
    Φιλικώτατα
    Ανωνυμος αλλα, Νόμιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήτοι …«Σολ, η βόντα»… (νερό κι αλάτι) που λεν οι ντόπιοι Μακεδόνες…
    Ποιοι μακεδονες τον λενε αυτό ρε φιλε, να μα το εξηγησεις
    οι Μακεδονες της Ν.Μακεδονιας ή οι Μακεδονες της Νοτιας
    περιφεριας Μακεδονιας που τωρα ετσι μας αποκαλούν??
    Και κατι αλλο το νερό και αλατι γιατι το γραφεις στην νεα γλωσσα = Μακεδονική= οπως λεει το συμφωνο προδοσιας και
    οχι στα ελληνικά οπως μιλαμε εμεις ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ γνησιοι
    ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ή μηπως εχεις καποια σχεση με αυτούς και
    να θεωρησε και εσυ να εισαι στην μειονοτητα των γνησιψν
    μακεδονων των ΣΚΟΠΙΩΝ.
    Για καντα μας λιγο ποιο λιανα αφου ερθης να πιουμε και ενα καφεδακι στην γωνια και μην φοβασε θα το πληρωσω εγω ο γνησιος μακεδονας και οχι ο καλπικος, τακουσε φιλε μου?
    χερετισμους απον ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ του Ελληνα Μακεδονα Μ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.