Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Η Τηλεθέρμανση σε κίνδυνο…


  Η ανακοίνωση για παύση παροχής των υπηρεσιών της Τηλεθέρμανσης και η ενημέρωση ότι η λειτουργία του ΑΗΣ Αμυνταίου έχει σταματήσει από το Μεγάλο Σάββατο, δημιουργεί έντονους προβληματισμούς!
 
  Αν και η ΔΕΤΕΠΑ, σύμφωνα με το άρθρο 7 του κανονισμού της επιχείρησης, έχει την υποχρέωση "να διατηρεί τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις της σε ετοιμότητα... μέχρι 15 Μαΐου και να μπορεί να διαθέσει Τηλεθέρμανση", βλέπουμε ότι φέτος σταματάει στις 30 Απριλίου, λόγω αδυναμίας παροχής των υπηρεσιών. Είναι πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στη δεκαπενταετή λειτουργία της Τηλεθέρμανσης, οπότε οι προβληματισμοί μας δυστυχώς έχουν βάση.
  Βέβαια, πρέπει να επισημανθεί ότι το πρόβλημα δεν είναι η αδυναμία παροχής τηλεθέρμανσης για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, αλλά ο επόμενος χειμώνας!
  Αυτά τα πέντε χρόνια που έπρεπε να υπάρξει έντονη κινητικότητα για να εκσυγχρονιστεί ο ΑΗΣ Αμυνταίου και να κατασκευαστεί η μονάδα αποθείωσης, έτσι ώστε να διασφαλιστεί όχι μόνο η Τηλεθέρμανση αλλά και ο ενεργειακός χαρακτήρας της περιοχής μας, δεν ασκήθηκε καμία πίεση.
  Ο Δήμος Αμυνταίου έδειξε παροιμιώδη αδιαφορία, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η Τηλεθέρμανση για την επόμενη περίοδο.
  Επιπρόσθετα, βλέπουμε να χάνεται ο ενεργειακός χαρακτήρας της περιοχής, οι αποκαταστάσεις των ανενεργών ορυχείων να μένουν όνειρο απατηλό και η ΔΕΗ, που βρίσκεται πλέον σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, να αφήνει πίσω της ερείπια.
  Ο Δήμος Αμυνταίου, ως άμεσα ενδιαφερόμενος, έπρεπε να έχει ήδη κάνει πολύ συγκεκριμένες ενέργειες. Δυστυχώς, επιλέχθηκε μία στάση αδιαφορίας και αδράνειας που θα την πληρώσουμε ακριβά.
  Η αδιαφορία αυτή για το μέλλον του ΑΗΣ, σε συνδυασμό με τη μεγάλη καθυστέρηση σε ότι αφορά στην κατασκευή της μονάδας που θα δώσει αυτονομία στην τηλεθέρμανση, δημιουργούν τον σαφέστατο και ορατό πλέον κίνδυνο να μείνουμε χωρίς Τηλεθέρμανση κατά την επόμενη σεζόν.
  Αυτή η διαχείριση δεν μπορεί να συνεχιστεί διότι δημιουργεί αδιέξοδα!
  Ήρθε η ώρα για την τοπική κοινωνία να πάρει τις αποφάσεις της: θα συνεχίσει να ανέχεται την πολιτική της αδράνειας και της δημιουργίας αδιεξόδων ή θα προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά;
Άνθιμος Μπιτάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.